Van Peter siebelt:


‘Hallooooo … Siebelt …. waar blijf je nou? We horen je niet, wat vind jij van Wilders film Fitna?’.

Goedemorgen, dat was dan de zoveelste roeptoeter uit de media en politiek die ik vandaag aan de lijn had.

‘Waar blijf je nou?’…, waar bleven jullie gvd de laatste 30 jaar toen ik bij herhaling schreef over de volksverlakkende blaaskaken uit de linkse kerk die de toestand gecreëerd hebben waar we momenteel inzitten? Waar bleven jullie toen ik bij herhaling de politieke maffiosi met harde feiten aan de kaak stelde.

Al jarenlang toon ik aan op welke smerige wijze politieke activisten op dik gesubsidieerd wijze hun carrière opbouwen tot op het Haagse pluche. Al jarenlang wijs ik op het feit dat afgedankte politici hoge posities bekleden in organisaties als Pax Christi/IKV, Novib, ICCO, Natuur en Milieu enz. Organisaties die ze jarenlang als hun buitenparlementair speeltje gebruikten en mede door hun toedoen miljoenen euro’s aan gemeenschapsgeld mochten ontvangen.

Een aantal van deze politici konden we vorige week zien, op zaterdag 22 maart, op de Dam in Amsterdam, Ed van Thijn, Hedy d’Ancona, Hans Dijkstal en Mohammed Rabbae. In volle glorie stonden ze te demonstreren en te blaaskaken voor eigen parochie over die vreselijke discriminerende film van Wilders. Ze hadden er weliswaar nog geen glimp van gezien maar desondanks hun oordeel al klaar want … Wilders moest gestopt worden. Wilders bracht namelijk niet alleen de verdere ontwikkeling van een van hun politieke speeltjes in gevaar maar ook hun riante inkomen.

Ja, jullie lezen het goed, politieke speeltjes, aan hun inkomen. Want je dacht toch niet dat allochtonen of de islamitische bevolkingsgroep hun werkelijk ene moer kan schelen?! Nee, want anders hadden ze het toch nooit zover laten komen? Hun selectieve verontwaardiging gaat namelijk vooral om hun eigen dik gesubsidieerde hachje. Ga maar eens op onderzoek uit en kijk welke dik betaalde functies ze momenteel bekleden.
Een ‘beetje’ info staat op:
Ed van Thijn www.parlement.com/9291000/b…
Hedy d’Ancona www.parlement.com/9291000/b…
Hans Dijkstal www.parlement.com/9291000/b…
Mohammed Rabbae www.parlement.com/9291000/b…

Fitna of Fatwa.
Over de houding van onze huidige regering kan ik heel kort zijn. Van hen weten we intussen wat we kunnen verwachten. Alleen al bij het woord islam of asielzoekers loopt het dun door hun broek. Pappen en nathouden is hier letterlijk en figuurlijk van toepassing.
Gisteravond trok Balkenende een gezicht alsof ze zijn lolly hadden afgepakt. Vervolgens piepte hij dat de film van Wilders ‘anti-Koran’ was en de beelden alleen maar bedoeld waren ‘om te kwetsen.’

Fitna kwetsend? Hoezo kwetsend en … voor wie? Voor de radicale moslims? of voor de families van; de naar beneden stortende slachtoffers uit de Twin Buildings; de zwaargewonde en stuiptrekkende slachtoffers op de grond van de metro in Madrid of; de ouders van Theo van Gogh – die mochten aanschouwen hoe hun zoon koelbloedig in naam van de islam werd geslacht?

In mijn ogen kan het tonen van geboden uit de Koran met daarbij schokkende beelden die in naam van deze geboden zijn uitgevoerd niet kwetsend zijn voor de gematigde moslim maar eerder een gevoel van schaamte oproepen. Een schaamte die ik bijvoorbeeld ervaar wanneer ik christen-fundamentalisten hun absurde mening in de politiek of media hoor scanderen.

‘Fatwa’ meneer Balkende. Barst, doe mij en een meerderheid van de Nederlandse bevolking een plezier. Pak je biezen en donder op. In mijn ogen ben je geen knip voor de neus waard en dat heb ik je al eerder laten weten.

Peter Siebelt

18 REACTIES

 1. Goed stuk

  Ik schaam me ook wel een beetje voor onze angstzweetbroeken regering.

  Wat moeten de buitenlanders nu weer niet denken, na Dutchbat Sarajevo, staat de regering weer direct in de overgave houding. Getver. Dit straalt wel af op ons aller Nederlanders

 2. ‘De buitenlanders’ doen anders zelf aardig mee met de door Balkenende vertoonde lafheid en hebben dus bergen boter op hun hoofd.
  Hoeveel buitenlanders of buitenlandse media hebben bijvoorbeeld al hun instemming met Fitna geuit?

  Ik hoor in binnen- en buitenland alleen maar afwijzing, bezorgdheid en alle vormen van terechte en onterechte kritiek, maar vooral ( en dat maakt me een beetje bang): een ongelooflijke hoeveelheid boosaardigheid.

  Nu weer dat idiote dreigement, dat Wilders persoonlijk eventuele verliezen, die kunnen gaan ontstaan als moslims in verre landen Nederlandse producten laten liggen, persoonlijk zou moeten vergoeden….
  Dat is toch onvoorstelbaar?
  Wie zal het hierna – zo hoopt het spul waarschijnlijk – nog in zijn hoofd halen een kritisch boek over de islam te schrijven of er een film aan te wijden?
  De vrijheid is al de nek omgedraaid, mijns inziens.
  Behalve van de arabist Hans Jansen en van Afshin Ellian heb ik nauwelijks verstandige woorden horen spreken over deze kwestie.

 3. Wilders wordt aan de schandpaal genageld omdat hij laat zien waarom Nederlandse troepen de Taliban bestrijden. Krankzinnige spagaat van deze regering.
  Allerhoogste tijd om te vallen.

 4. De film was absoluut niet kwetsend! Ja, voor ons westerlingen, maar niet voor de Midden-Oostengangers. Mevr. Videler liet ons even zien welke teksten in de koran staan en die waren niet van de lucht! De profeet Mohammed liet ooit alles schriftelijk vastleggen?? Voor het onderlinge vertrouwen!! Dus vertrouwen doen ze elkaar nog niet…

  Ik zie en ervaar de islam als een sluipmoordenaar met een huigelachtig en dubbel gezicht….ze vreten van de varkens en leven tussen de varkens, ze neuken zelfs de varkens, maar vinden de varkens wel zeer onrein en ééns zullen ze alle varkens uitrooien.

  Nog nooit een islamiet gehoord die voor de volle 100 procent zich afkeerde van zijn geweldadige geloofsgenoten…..geen islamiet na de moord op van Gogh de daad voor de volle 100 procent horen afkeuren….de islam brabbeld middeleeuwse barbarentaal!…..eigenlijk zijn het zelf ook een stelletje broekenschijters, precies als onze regering! Wat een waardeloos en ongeregeld zootje gelooffananten bijelkaar…..misschien ook nog even een nietsontziende geloofsoorlog er tegenaan gooien? Zo te zien zijn een hoop ‘goede’ en ‘liefdevolle’ gelovigen er klaar voor.

  De islamieten (moslim??) druipen van de tv af en de EU-leiers geven ze totale fiat en een vette pot susidie……laat de EU barsten met zijn achterlijke gelovigen, wat een tuig!

  Mocht er op deze aardkloot ooit een geloof??soorlog uitbreken, dan mag ik toch hopen dat ze elkaar afslachten….wie naar het zwaard grijpt, zal door het zwaard ten ondergaan…zoiets was het toch? Afghanistan is alvast een leuke oefen arena….be my quest!

 5. [2] "De vrijheid is al de nek omgedraaid, mijns inziens."

  Dat is al begonnen toen de algemene regel in de samenleving werd dat iedereen recht heeft op het eigendom van een ander.
  Dat noemen ze "democratie" waarin je alleen maar hoeft te zorgen dat je voldoende medestanders hebt en dan kun je legaal je buurman beroven.

 6. [5]

  Inderdaad.

  Daarom zijn er ook geen echte liberalen in de politiek.

  Het is alsof dief nummer 1 een biljet van 100 euro uit je portemonnee pakt.
  En dief nummer 2 zegt: "Dat is asociaal. Ik ben voorstander van minder diefstal. Ik haal dus slechts 75 euro uit je portemonnee."

  En dat zelfde argument kan gebruikt worden met de nu wel heel relevante kwestie "vrijheid van meningsuiting".

  Dat is ook waarom het uiteindelijk niet om de uitvoering gaat, maar om de principes.

  Diefstal is diefstal, en vrijheid van meningsuiting is vrijheid van meningsuiting, en die behoort compleet te zijn tot daar waar diezelfde vrijheid bij een ander in gevaar komt.

  Zo gaat het niet om de inhoud van Fitna, maar om het recht en de vrijheid deze te maken en te tonen.
  Dat is waarom voorstanders van vrijheid het tonen van de film onvoorwaardelijk steunen, en tegenstanders van vrijheid met excuses komen om het niet te steunen.

  "Fitna" heeft aangetoond dat de collectivistische behoefte om vrijheid af te pakken op zijn minst aanwezig is.

  Want men mag de film dan niet verboden hebben, dat is nog steeds heel wat anders dan onvoorwaardelijk voor de vrijheid hem te maken en tonen op te komen.

 7. Valt het niemand op dat in Egypte waar o.a Hans Dijkstal geboren is ,vakbonden en andere nuttige of onnuttige organisaties niet bestaan .?
  Het zelfde is het geval in andere Islam landen waar de koran de wet voor schrijft.
  Hans kon niet goed leren ,tenminste niet op wat men een hoog intellectueel niveau
  noemt.
  En werken met je handen is in Islam landen OK zolang je de baas ben ,en niet een knecht/slaaf.
  Het woord knecht is een ander woord voor slaaf ,iemand knechten is hem te laten buigen voor de meester/baas.
  Dat buigen is in alle Islam landen normaal ,diegene die zich zelf opblazen zijn zonder uitzondering afkomstig uit de Islam knechten,nooit uit die stand waar Hans zich zo thuis voelt.
  Het is de hidden agenda ,soms onwetend ,van veel mensen om te behoren tot de stand van Hans . Wiegel ,een andere Hans ,heeft zichzelf opgewerkt van VVD clown ,naar zorg clown ,en met hem vele tijdgenoten, die zichzelf nu wentelen in wat heet, top salarissen.
  In deze sneeuwbal zitten de Pechtolds ,Balkenendes,Verhagentjes ,Doekletjes ,een lange lijst van mensen die willen behoren bij de stand van Hans .
  Uit de link naar de info Hans begrijp ik dat hij niet in militaire dienst geweest is ,begrijpelijk ,die tijd was er een dreigende oorlog ,en in de stand van Hans is men soms goed, maar niet gek..
  In tijd van vrede tijd staat de stand van Hans schouder aan schouder met geest genoten op Soestdijk ,in uniform ,in tijd van dreiging doet men een beroep op de slaaf.
  Al deze F…UP…s hebben zich genesteld in de meest aantrekkelijke posities ,voor de familie en nageslacht .
  Daarin ligt het antwoord op de vragen van mensen die het niet eens zijn met dit buigen
  van regering/kerk en anderen ,het is puur stupide of self interest of shit people .

  Bas

 8. De huidige politi zijn en blijven uitschot. Zo denkt het merendeel van de Nederlanders, met wie ik ook praat. Tijd voor een omwenteling, zoals in Oost-Europa in 1989.

 9. Ik snap nog steeds niet dat keiharde feiten voor een individu als kwetsend kunnen worden opgevat. Je hebt die misdaden toch zelf niet gepleegd? Ik kijk er ook geen moslim scheef op aan. Maar mag ik s.v.p. die verderfelijke ideologie die ze aanhangen als niet acceptabel (nu niet en nooit niet!) voor de NL cultuur zien?

 10. NU heb ik respect voor mensen die werken, laat daar geen misverstand over bestaan. Maar laten we nu eens kijken hoe Mohammed Rabbae het zo ver geschopt heeft, welke ingang gebruikte hij tot het goede verdienen?

  "- medewerker textielbedrijf
  – verkoper afdeling koffers warenhuis V.& D. te Amsterdam
  – medewerker conservenbedrijven
  – brandweerman scheepswerf N.D.S.M. (Nederlandse Dok- en Scheepvaart Maatschappij) te Amsterdam
  – directeur Stichting Buitenlanders West-Brabant
  – directeur N.C.B. (Nederlands Centrum Buitenlanders), van 1983 tot 1994
  – lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 17 mei 1994 tot 23 mei 2002
  – wethouder (van sociale zaken, milieu, P & O, grotestedenbeleid en emancipatie) van Leiden, van april 2002 tot 1 april 2004 (in december 2003 op non-actief vanwege een hartoperatie)"

  Erg lastig te zien natuurlijk, en om te bepalen, maar ik doe een wilde gok: het gebeurde ergens in 1983… 😉

 11. "doe mij en een meerderheid van de Nederlandse bevolking een plezier. Pak je biezen en donder op"

  En neem de rest van je Balkenbende, inclusief Bea, mee, svp. Hoe ironisch dat de Europese Grondwet waar Bea voor uit haar rol is gevallen en zich genoodzaakt heeft gezien haar totalitaire macht te laten zien, strikt genomen haar opvolging door Prins Pils onmogelijk maakt, en daarmee het einde van de (bananen-)monarchie betekent. Strikt genomen, dus.

 12. @Arend

  De selectieve wijze waarop Parlement & Politiek http://www.parlement.com/92… informatie publiceert heeft als doel – in dit geval – de radicale achtergrond van Rabbae te verdoezelen. Zijn ‘werkzaamheden’ als arbeider waren kortstondig en bestonden voornamelijk uit het organiseren van buitenlandse arbeiders binnen de bedrijven voor zijn eigen politieke doelstellingen.

 13. Ik denk dat Trix gewoon in NL ingeschreven blijft als ze vertrekt! Waarom? Voor een; whole lot,….whole lot of precious money!! En voor de precious time verblijft ze vast en zeker ergens anders in de zon met veel rust en vrede…..zonder islam! Of zou ze toch een emotionele binding hebben met NL???[12]

 14. [15] De gevaren van wat beeldmateriaal? Het is hier de film ’the Ring’ niet.

  Volgens mij moet het onderwerp zijn ‘de gevaren van barbaren en hun methodes: het onderdrukken van individuele vrijheden en het gebruik van geweld.’ Maar dat zal wel een te principieel onderwerp zijn.

 15. Weet je beste mensen, vrijheid van meningsuiting, go ahead!! alleen strooien met haatzaaiende verhaaltje waarvan je de inhoud zelf niet eens kent of snapt gaaat wel erg ver naar het domme toe.. Als politicus moet je wel erg zijn gezonken om zo iets te poduceren. Hij heeft Nederland alleen zwaar voorschut gezet!
  En dat was et.. Verder kan hij niet mee rleven zoals hij wiltm altijd afhankelijk van beveiliging.. wat een leven zeg peh peoh, mij niet gezien!!
  Ga en zoek zelf eenst uit wat de islaam is!! ga naar een moskee en vraag uitleg! Je zult zien dat de islaam de enige waarheid is! zonder haat of wat dan ook!

Comments are closed.