Dat moet wel laster zijn van/over God.

Het gaat dus over “god”.

Wie bedoelen ze dan? Allah, of Jezus, de zoon van God, of God de Vader, of de Heilige Geest, of Jahweh, of Chrisna, of Boeddha, of Neptunes of iemand anders, of allemaal?

En het gaat over “laster”. Op naar de Dikke Van Dale die alles weet en zegt dat laster is kwaadsprekerij, wetende dat het ten laste gelegde in strijd is met de waarheid.

Omdat het strafbaar schijnt te zijn als je een scheidsrechter een hondenlul noemt, zal het ook wel strafbaar zijn als je “God” een hondenlul noemt. Maar dat moet dan wel in strijd zijn met de waarheid. En wie kan dat nu bewijzen? Zowel het positieve als het negatieve lijken me onmogelijk te bewijzen.
Dan kan het toch ook niet strafbaar zijn?

Beide facetten blijken niet rationeel te definiëren te zijn. God niet en laster is ook een vaag begrip.
Het hele gedoe moet dan wel gaan over irrationele gevoelswaarden. Die zijn voor ieder individu anders, en mogen niet dwingend worden opgelegd.
Waar zijn dan zij die ons “leiden” eigenlijk mee bezig?

Conclusie: Zo snel mogelijk uit de wet verwijderen en er geen woorden meer over vuil maken.

5 REACTIES

  1. Zij die ons leiden zijn bezig ons te misleiden, maar dat wist je toch wel Hub?
    Maar wat is God? Volgens mij is God het al. Dus ook de hondenlul of wat dan ook, het is de oorzaak van alle bestaan, de grond, de kracht die de materie doet zijn wat ze is. Alle leven is materie (gemaakt uit het stof der aarde) met als extra dat het leeft.
    Als mensen zich geroepen voelen om God te verdedigen, dan zijn ze wel heel raar bezig: een macht / kracht waar wij met ons, in wezen ook materieel denken, niet eens aan kunnen tippen, die de continue veroorzaker van ALLES is, is niet door 1 groep of individu toe te eigenen. Zo simpel is het en zo raar zijn mensen bezich die alles als afgescheiden zien.

  2. Godslastering is dat je geen kritiek mag hebben op het geloof, danwel de gelovige, omdat zij een "beter" mens zijn dan een ander. Wat een bullshit…

  3. [2] Dat komt omdat sommige mensen het beeld dat ze van "hun" god gemaakt hebben als iets heiligs hebben verklaart. Ze doe het zelf, maar denken dat het buiten ze is. Is inderdaad zeer ernstige BS!

  4. Natuurlijk is een echte god of allah nooit te lasteren…schuttingtaal van de bovenste plank kun je de man of vrouw of dinges of de niet af te beeldene, naar het hoofd werpen…daar wordt zo’n groot iets niet anders van. God of allah of boeddha en wie al niet meer, moeten daar om lachen en staan daar ver boven. Het zijn hun kruipende onderdanen die hier gewag van maken…..Maar, schelden doet niet zeer, ja toch!? Maar voor de kruipende onderdaan schijnbaar wel en daar moeten wij in hééééél de zieke wereld rekening mee houden, net als het koningshuis.

  5. [4] Precies. Als God of Allah de almachtige is en de schepper van alles, is die dat ook van de zaken die wij als mens als slecht beoordelen. En het is juist dat (be)oordelen waarmee we elkaar om zeep helpen, omdat het beperkt is.

Comments are closed.