In augustus 2005 hadden we het ook al over de koopzondag. Toen verloren de partijen van God. Zondag is een rustdag zegt de CU. Dag dags Heren, dus niet zwemmen, kopen en wellicht nog meer niet. En dat krijgen ze er door.

Dus winkeliers wordt zo het brood uit de mond gestoten.

Onder de VVD gingen de lasten 12 jaar lang omhoog, onder Rouvoet kun je ze niet meer betalen als ondernemer in NL omdat er geen klanten meer mogen komen .
Bos/PvdA ga er niet in mee want de VVD die slaat er met huichelpraat een slaatje uit en uiteindelijk zijn klant en markt beiden slechter af.

In de grensstreek gaat men gewoon winkelen bij de EU buren en die luisteren niet naar Dominee Rouvoet.(en lachen zich suf natuurlijk)
Ik durf te wedden dat de winkels van Wilders en Rita open mogen blijven op zondag !

Even terug naar Bangkok/Thailand. Van Boeddha mag blijkbaar alles, w.o.alle winkels incl.de grote warenhuizen 365 dagen per jaar gewoon open !
———–
groeten uit consumenten paradijs Thailand,
Anno

17 REACTIES

 1. Ik heb me laten vertellen, dat Jezus in de leer is geweest bij boeddhistische monniken. Nu alleen nog even Rouvoet cs inlichtenm evenals over het ‘heidense’ karakter van de zondag, pasen etc.

  Collectivisme sucks.

 2. nu is het toevallig zondag, Mugabe blijft, Irak is na 5 jaar nog steeds een puinhoop de $ zakt de olie is onbetaalbaar ,vrijdag j.l. scoorde Damrak alweer lager , Rouvoet is vice premier van Nederland, de moeder aller filmen bleek slechts een armetierige trailer van 16 min. , kortom waar moet je nu nog blij van worden in NL (het Staphorst van de EU)?
  Leefde Gert en Hermien nog maar die konden zo mooi zingen van de duiven op de Dam………..-:)

 3. Anno,
  Je ingezonden stukken hebben bijzonder weinig met libertarisme te maken, zijn slecht geschreven en voegen weinig aan deze site toe. Toch kan ik het niet laten om je stukken te lezen en elke keer weer vraag ik me af wat je punt is; een rode lijn in je verhaal heb ik je nog niet op kunnen betrappen.

  Je verwijst regelmatig naar Thailand waar je alleen kunt zitten vanwege je politieke ‘carriere’ bij de VVD. Je hebt jarenlang aan de tiet van de overheid gezogen en het toont weinig wijsheid en bijzonder veel hoogmoed om dan op de vrijspreker je oude werkgever af te zeiken. Een tekort aan wijsheid en hoogmoed zijn dan ook eigenschappen terug te vinden in menig succesvol politici. Het verschil met jou zit hem in het succesvol zijn.

  Het libertaristisch principe in dit geval zou zijn ‘als het je niet bevalt, lees het dan niet’, en dat is zeker wat ik van nu af aan zal doen. Toch wilde ik even kwijt hoe minachtend ik over je artikelen denk (voor zover als je jouw gewauwel artikelen kunt noemen) en hoe jij een politicus in hart en nieren bent en blijft.

  Ik weet dat je hier slap op gaat reageren en je kunt er bij deze vanuit gaan dat ik het niet zal lezen. Verder hoop ik dat Hub je niet meer zal plaatsen (beter weinig goede stukken dan veel bagger), al ben ik bang dat dat niet een realistische verwachting is.

 4. Dat zondag’s als een gewone dag moet worden beschouwt, lijkt me helder en duidelijk. Of de ondernemer dat wil is aan hen te bepalen. Gewoon open die handel. Geloof en gesloten winkels hebben niets met elkaar te maken. En oja, mag het noorden ook open? Hier gebeurdt echt helemaal geen ene moer. Hier gaat op zaterdagavond de stofzuiger nog door het huis en de kindertjes in bad…Why god why…:-))

 5. Iedere God, waarvoor de mens meent woordvoeder te moeten zijn is een beetje dom. Citaat Maxima.

  Een beetje God, kan met zijn almacht toch wel zelf de broek ophouden?

 6. [3] ik heb nooit voor de overheid gewerkt, dus hoe je daar bij komt?
  ik werk gewoon in de EU en Z.O. Azie , dus ik weet echt niet waar je info vandaan komt , verder mag je natuurlijk vinden wat je wenst,dat de VVD net zoveel met het Liberalisme te maken heeft nu als de dikke dame op de kermis weten de meesten hier al lang !-:)
  eerlijk gezegd Groen Links is liberaler de laatste tijd en dat voor een linkse partij.

  winkels moeten gewoon zelf weten wat ze doen, zeg dat als VVD nu eens hard en duidelijk, zonder gekonkel mijnheer Rutte en co !

 7. Godve eh….pontajandikkie nog aan toe !

  Bedoel je; "Godverdomme nog aan toe!"
  Waarom niet schrijven wat je denkt, voelt of vindt? Of wil je gelovigen niet kwetsen of klinkt godverdomme gewoon niet netjes? De gelovigen kunnen ook rekening houden met jou en godverdomme zeggen……allahbasta!

 8. Vloeken moet gewoon zijn. Waarom mag ik niet vloeken? Uit respect voor hen die geloven? Laten we het eens omdraaien. Waar zou het geloof zijn als het "respect" weg valt? Hou er toch eens mee op. Geloven doe je lekker thuis en nergens anders. Je gaat niet je kinderen er mee vergiftigen. Als god bestaat roep ie ze vanzelf wel. Het is erg zielig als je geloofd. Klaar punt uit:-)

 9. Dat de VVD actie voert voor vrije keuze van winkeliers om open te zijn is een goede zaak, misschien een teken dat de partij weer meer de liberale principes omarmt.

  Het klopt dat mensen beter in hun vel zitten, wanneer ze af en toe rust nemen. Maar het is geen overheidstaak om dat te organiseren. Het is duidelijk dat ook kleine winkeliers kunnen bestaan naast grote 24/7/365-ketens, een veelgebruikt argument tegen zondagsopening, dus vrees voor werkgelegenheid of verlies van aanbod hoeft er niet te zijn. Je ziet juist dat kleine winkels voor een beter aanbod gaan zorgen nu de concurrentie moordender wordt, ook via internet.

 10. Mens A staat boven mens B (als mens A bij de overheid werkt), God staat boven de mens en de zondag staat boven de andere dagen.
  De staat mag met dwang en geweld burger A verbieden met burger B zaken te doen als de nog hogere macht God toestemming voor dit geweld geeft. Dat God mag doden lijkt me duidelijk, hij is bovenmenselijk.

 11. Rouvoet heeft gelijk! maar is niet politiek correct helaas. Voor Joden is Zaterdag rustdag en voor Moslims vrijdag, dus moet alles ook maar op die dagen dicht, niet meer sporten op die dagen, geen winkels, geen politiek bedrijven, 3 dagen de knieen op elkaar enzovoort.
  Kortom, Rouvoet moet maar even gaan uitleggen waarom een Ongelovige Joodse of Islamitische ondernemer zo nodig dicht moet op een Christelijk rustdag, en waarom dezelfde groep niet gewoon geen rustdag neemt op zondag. Als je er last van hebt, blijf je gewoon thuis en wandel naar de kerk. Wat zegt u? Stiekem wandelen de kerk bezoekers dan naar de winkels, ach nee, dat zullen zij nooit doen, net zo min dat zij geen tv hebben en zo. Als er een god is die er last van heeft, dan straft hij/zij wel, maar dat heb ik niet zijn gebeuren, zij zijn sowieso de laatste eeuwen nogal stil.

 12. [3] "het toont weinig wijsheid en bijzonder veel hoogmoed om dan op de vrijspreker je oude werkgever af te zeiken."

  Niet mee eens. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald.

  Overigens ken ik Anno niet en is deze reactie dus eerder principieel dan specifiek, maar als iemand tot inzicht komt -beter laat dan nooit- dan is het m.i. prima dat hij dit vervolgens probeert uit te dragen om anderen te waarschuwen en te behoeden voor een dwaling waarvan ie zelf ooit het slachtoffer werd zoals in Anno’s geval te hebben geloofd dat VVD echt een liberale tent was zoals zij zelf steeds beweren.

 13. ik ben ondernemer, daarvoor ging ik naar de VVD echter ik kwam daar weinig ondernemers tegen, actief dan, in de kamerfractie zit er geen een geloof ik nu, in raden ook weinig, meest overheidsmensen of werkende voor een baas.
  Kritiek intern bij de VVD wordt afgestraft met royementen en heenzendingen, Wilders en Verdonk zijn de prominente top van de ijsberg.
  De VVD is niet Liberaal, Zalm maakte alles in 12 jaar 2x zo duur als het was, er kwamen weer meer regels bij ook.
  Rutte kan politiek nog geen deuk in een pakje boter slaan.
  Wiegel klaagt niet voor niets, de oude VVD waarvoor ik actief was moet weer gaan zegenvieren, maar dat willen de baantjes mensen van de overheid niet die daar nu de baas zijn, jammer.

 14. even over het onderwerp:
  parkeren in Thailand is overal GRATIS ook in de parkeergarages immer open ook.
  Parkeren in NL is business de klanten een poot uitdraaien,en daarna worden ze vaak chagerijnig geholpen, en liever niet op zondag van Rouvoet en co.
  Zondag open betekent voor velen ook gewoon werk, banen.
  Laat horeca en winkel dag en nacht open als ze dat willen, bemoei je er niet mee als staat, wij bemoeien ons ook niet met jullie liever.-:)

Comments are closed.