Nederlandse politici zijn net varkens die voor hun wol worden geschoren: je krijgt een hoop kabaal met uiteindelijk zeer weinig wol.

Dat hebben we weer eens gezien met het voorstel in de Tweede kamer om godslastering niet meer strafbaar te stellen. Politici produceren voornamelijk gebakken lucht en nutteloze verbodjes en dus zal het echt niet gaan gebeuren dat ze zich zomaar een sappig en reeds bestaand verbodje laten afpakken.

Dat gebeurt ook niet, sterker nog het bewuste verbod wordt zelfs uitgebreid en gaat nu ook niet-religieuze ideologieën beschermen tegen kritische opmerkingen van andersdenkenden, hun aanhangers zouden immers gekwetst kunnen raken in hun gevoelige ziel.

Dit is interessant want hoe zit het nu bijvoorbeeld met (neo-) nazi’s, hebben die dan ook recht op bescherming van hun fascistische ideeëngoed ? Zij geloven bijvoorbeeld heilig in het uitroeien van de Joden en ik kan mij voorstellen dat zij zich zwaar beledigd zullen voelen als mensen daar commentaar op hebben. En hoe zit het met denigrerende opmerking over de Aanvoerder Dolf Hitler ? Die zullen trouwe nationaal-socialisten tot diep in hun ziel grieven, net als het bestaande verbod op hun heilige boek, Mein Kampf. Moeten deze teergevoelige zielen hier niet tegen worden beschermd ?

En is het vervolgen en gevangenzetten van holocaustontkenners door diverse overheden binnen de EU niet een verschrikkelijke belediging voor iedere Mein Kampf-vaste gelovige ?

Om het ver te brengen in de Nederlandse politiek moet men totaal waanzinnig en volslagen idioot zijn en minister Hirsch-Balin heeft duidelijk de top van de Nederlandse politiek bereikt maar ik zie deze tot het Roomsche Papisme bekeerde ex-Israëliet niet direct Hitlers gedachtegoed beschermen, zo gek zal hij ook weer niet zijn zodat ik vermoed dat we net zo’n constructie gaan krijgen als bij de anti-discriminatiewetgeving met het begrip “positieve” discriminatie. Discrimineren mag absoluut niet tenzij men die groepen achterstelt die daartoe door de staat zijn aangewezen en vreemd genoeg zit ik nou net in al die groepen. Negers en Marokkanen discrimineren mag dus niet en is strafbaar terwijl Nederlanders achterstellen zo’n beetje het meest ethisch hoogstaande is wat je in de ogen van de overheid kunt doen.

Ik vermoed dat de staat een lijstje zal vrijgeven van goedgekeurde gedachtestelsels die absoluut niet bekritiseerd mogen worden (de Islam uiteraard, socialisme en Christendom wellicht) terwijl kritiek op niet-politiekcorrecte ideologieën zoals die van Wilders juist verder zal worden aangemoedigd. Wildersaanhangers hebben in tegenstelling tot bijvoorbeeld Islamieten geen gevoelens waar rekening mee moet worden gehouden.

6 REACTIES

 1. Godlasteren mag, dus over Allah en Jaweh mogen we b.v slechte dingen zeggen, nu kunnen beiden Goden me weinig tot niets schelen,net zoals Wodan b.v.
  Wilders is geen God dus mag men niets verkeerds van Wilders zeggen,tenminste dat is wat ik er van begrijp……??

 2. Mein Kampf is niet verboden, de Nederlandse regeing heeft het levenslange publicatie rechten hiervan en zij willen het niet publiseren. Het is gewoon te krijgen als je goed zoekt, of een NL-vertaling download van een site.

  Is alleen erg moeilijk om er door te komen. Ik ben na hoofdstuk 2 gestopt, wat een slechte schrijver en ja ik weet dat je niet zo op had met joden, wil ik alleen niet in elke zin weer teruglezen, word ik moe van.

 3. Iedereen moet ALLES kunnen zeggen. Of het nou gaat over homos van een toren gooien, het uitroeien van Joden of beledigen van de Koran.
  Zoals Hans Teeuwen al aangaf; de grens ligt bij geweld.
  Wie de daad bij zijn geweldoproepende woord voegt moet keihard aangepakt worden. Daar moet je als regering een hele duidelijke lijn trekken.
  Simple as that…

 4. Wat verwacht je anders van een club Haagse baliekluivers, die zichzelf beloofd heeft ruim 820 miljard euro belastinggeld uit te geven, maar geen flauw idee heeft van verstandig investeren ?

Comments are closed.