Deze bekende “Eurosceptische” parlementariër heeft bijna drie decennia lang geprobeerd om van de EU een beter instituut te maken met het behoud van de eigen soevereiniteit van de lidstaten.

Hoewel hij op een aantal punten successen heeft behaald, dreigt nu toch de afschuwelijke Hernoemde EU Grondwet geratificeerd te worden.

Dit roept weer de vraag op of direct politieke actie wel zin heeft?

Jens-Peter verlaat nu het EU-parlement en gaat de politieke partij EUDemocrats leiden omdat hij denkt op die manier een beter Europa te kunnen verwezenlijken. Een “Europa van democratieën”. In de geest van een confederatie in plaats van een federatie. Een confederatie waarin de staten hun eigen soevereiniteit blijven behouden en niet ondergeschikt aan de grillen van Brussel.

Ook heeft Jens-Peter gevochten tegen de corruptie van de Parlementariërs die bvb veel dubbel declareerden. Hij heeft wel wat bereikt, maar de strijd is nog lang niet over. Ene van Buitenen heeft ook onlangs laten blijken dat het een strijd tegen een bierkaai lijkt.

Wij zijn zeer benieuwd wat er via EUDemocrats bereikt kan worden. We geven ze, zeker met Jens-Peter het voordeel van de twijfel.

Maar diep in mijn hart geloof ik niet in [politici. En Jens-Peter was toch ook een van hen?

4 REACTIES

 1. "Een "Europa van democratieën". In de geest van een confederatie in plaats van een federatie."

  In plaats van de EUSSR een USE (United States of Europe). Er zit verschil in, maar voor vrijheid, eigendom en vrede is het lood om oud ijzer.

 2. [1] Neen, een confederatie kan vrijwillig werken aan afschaffen van grenzen en andere zaken.
  Een Federatie krijgt commando’van het hoofdkwartier.

  Zo heeft de EEG een hele hoop goed gedaan in het vrij maken van de handel en afschaffen van grenzen e.d.

  Natuurlijk heb je gelijk dat we veel en veel verder moeten!!

 3. "Maar diep in mijn hart geloof ik niet in [politici. En Jens-Peter was toch ook een van hen?"

  Euhm, ja, net zoals ene Ron Paul…

 4. [3] Tja, want Ron Paul harkt ook elke maand een lekkere hap belastinggeld binnen en maakt gebruik van een zeer royaal pensioenarrangement… NIET DUS.

Comments are closed.