De milieudienst van het Baljuwschap Guernsey heeft mij schriftelijk medegedeeld dat geconstateerd is dat een van de ingangen naar mijn parkeerplaats door mij vervangen is door een voetgangershekje. Eveneens werd vastgesteld, dat een heg tussen de beide delen van mijn parkeerplaats geslecht is.

Mij is medegedeeld dat ik voor beide zaken een vergunning had moeten aanvragen en dat bij afwezigheid hiervan een inspecteur binnenkort zal langskomen om de details van de situatie in ogenschouw te nemen en hier een rapport over te schrijven.
Ik weet niet goed wat ik met deze inspecteur aanmoet. Als ik hem niet heel netjes behandel, wordt hij misschien nog agressiever.
Wat ik wel weet is dat iedere penny van het salaris van deze man verspild geld is.
Het wereldwijd naar huis sturen van dergelijke ambtenaren, desnoods met behoud van salaris, zou een zegen zijn voor de mensheid, omdat zij dan niet meer kunnen pesten, hinderen en anderen van het werk houden.
Hugo van Reijen

4 REACTIES

 1. Als je dit soort mensen bezig ziet met overleven ,hetzij als hekjes/park/voetpad/enz wachter ,moet ik altijd aan de wetenschappelijk vraag denken als ,is het nou evolutie ,
  of intelligent design geweest wat dat mens gebracht heeft tot deze handelingen .
  Alle bij de mogelijkheden zijn fascinerend als begin punt in een discussie.
  Je komt dit fenomeen alleen maar tegen in controlerend werk.
  Nooit ,maar dan ook nooit in het denkende en verantwoording nemende gedeelte van onze dagelijkse handelingen.
  Een huisvrouw/man die soep kookt heeft meer verantwoording af te leggen naar z,n medemens als zo,n wachter .
  De laatste kom je trouwens ook tegen op de snelweg als wachter.
  Kwijlend staan ze achter bosjes te kijken of er niet te hard gereden word,liefst op een afgaande bergweg waar per slot van rekening de kans groot is dat er iets te hard gereden word.
  Wat voor de bestuurder betekend ,ogen van de weg ,en op de meter, als hij niet bekeurd wil worden door z,n wachter.
  Dit soort mens kom je in alle lagen van de bevolking tegen ,zelfs in gevechts vliegtuigen.
  In de tijd van lijder W KOK werd opdracht gegeven aan een piloot/wachter om een TV station plat te bombarderen ,wat hij ook deed ,met een F16 .
  In mijn simpele mening zou ik als mens toch geweigerd om tientallen mensen ter dood te veroordelen die gewoon aan het werk waren met TV uitzendingen,, dit soort medemens/wachter niet.
  Ergens lang geleden ,is er meer fout gegaan als het eten van een appel denk ik.

  Bas

 2. "In mijn simpele mening zou ik als mens toch geweigerd om tientallen mensen ter dood te veroordelen die gewoon aan het werk waren met TV uitzendingen,"

  Betrof het een commercieel station of werden de medewerkers betaald met gestolen belastinggeld? Behoorden ze m.a.w. tot de propaganda-tak van de zichzelf overheid noemende lokale afpersersbende?

 3. Milieudienst? Is dat wel de juiste afdeling voor dit soort gigantisch mucho importante zaken.
  Gemeentes doen ook maar wat, ze rommelen een beetje aan en denken dat ze alles mogen. Imponeren en indruk maken met vaak zelfverzonnen wetten….uitgedroogde ambtenaren die uit de motteballen worden gehaald om langs te komen en zichzelf inspecteur noemen, ja, die zijn hééél belangrijk! Dokter Bibber!! Misschien een buur die een vriend heeft werken bij de gemeente en op die manier actie heeft ondernomen? Ambtenaren in stofjassen zijn vaak niet zo ijverig….

 4. De inspecteurs kruipen uit alle hoeken en gaten….u bent gewaarschuwd!

  Nieuws | Noorden
  Justitie opent jacht op ‘patsers’

  Gepubliceerd op 26 maart 2008, 22:00
  assen/groningen –

  Inwoners van Drenthe, Groningen en Friesland, wier uitbundige levensstijl niet rijmt met hun magere inkomen, lopen het risico vervolgd te worden door Justitie. Binnenkort start in het Noorden het zogenaamde Patserproject, waarbij wordt gespeurd naar illegale bronnen van inkomsten.

  Mensen met slechts een uitkering en een huurhuisje, maar wel met een grote auto voor de deur, een vakantiewoning en onverklaarbaar veel contant geld in huis, worden het doelwit van het ‘Patserteam’. Die teams worden vanuit de politie geformeerd en hoofdzakelijk aangestuurd door wijkagenten, die hun pappenheimers die het verdacht breed laten hangen goed kennen. Ook buurtbewoners kunnen de politie tippen.

  Dit alles gebeurt volgens de witwasbepaling. Monte van Capelle, hoofdofficier van Justitie in Assen: "Dat houdt in dat de persoon in kwestie weet dat zijn geld en spullen verkregen zijn door een misdrijf. En dat is strafbaar. Bij het onderzoek gebruiken we ook gegevens van de belastingdienst. Dan kunnen we nagaan, of bepaalde inkomsten wel of niet zijn opgegeven en of de verdachte levensstijl wellicht te maken heeft met een erfenis of een prijs uit de loterij. Is dat niet het geval, zal de persoon worden aangehouden en vervolgd. " Sylvia Sanders, politiewoordvoerder in Groningen: "We kijken dus naar bezit in plaats van strafbare feiten. Bezit kan al strafbaar zijn als er sprake is van verdachte omstandigheden."

  De tweedaagse opleiding voor politiemensen die zich gaan storten op het Patserproject begint volgende maand. Per regio worden tien agenten geïnstrueerd. De Noordelijke Recherche Eenheid (afdeling Financiële Opsporing) is al bekend met de patseraanpak, die ook wel cabrio-aanpak genoemd wordt en uit Amsterdam komt.

Comments are closed.