zondag, 16 maart 2008
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Peter Schiff over de dollar collaps

Peter Schiff, die tevens verbonden is aan de Ron Paul campagne, heeft in 2006 onder veelvuldig hoongelach van de neocons en andere soosjalistiese types in de VS beweerd dat de VS richting recessie ging, op basis van de onbalans tussen consumptie/lenen aan de ene kant en produceren/sparen aan de andere kant. Dezelfde Schiff spreekt zich uit over een mogelijk naderend verder onheil op maandag 17 maart 2008, vandaag dus. Shorten op de dollar, dus. Verkopen die meuk !

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Economie
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Jakke schreef op : 2

  Nieuwe ATH goudprijs: 21000 ¤ / kilo, 1030 US$ / troy ounce

 2. Armin schreef op : 3

  Amen! Prachtige analyse!

  Maar goed, ik ga lekker op vakantie naar de USA deze zomer, dus laat maar zakken … 🙂

 3. Tuur Demeester schreef op : 4

  Ik heb dit filmpje onmiddellijk naar al mn vrienden en kennissen in de VS doorgestuurd. Deze links heb ik er ook nog bijgeplaatst:

  Peter Schiff on 28/08/2006, predicting the recession:
  www.youtube.com…

  Tent cities spring up in LA
  www.youtube.com…

  8 ways to recession-proof your job
  money.cnn.com…
  Yesterday:

  Independent: Wall Street fears for nex great depression
  www.independent.co.u…

  Yahoo news: Bank woes, money squeeze batter stocks and dollar
  news.yahoo.com…

  Bloomberg: Bear Stearns Rescue Is `Finger in Dike,’ Scholars Say
  www.bloomberg.com…

  Bear Stearn’s Bailout (Secretary of the Treasury Henry Paulson)
  www.youtube.com…

  BBC News on Bear Stearns
  www.youtube.com…

  CNBC story
  www.cnbc.com…

  More news and background:

  Live market updates
  twitter.com

  digg.com…
  digg.com…

  www.eu

  finance.originalsign…

  (Peter Schiff’s book: how to profit from the oncoming economic collapse)
  www.amazon.com…

 4. Anno Zijlstra schreef op : 5

  ik denk dat de VS er juist op aan stuurt, de staatschuld halveert en de eigen olievooraad hoeven ze niet aan te spreken voorlopig,de export wordt makkelijker, wat kan het de VS schelen hoeveel de $ waard is , als het maar weinig waard is nu, dat is lekker verdienen juist.
  Ik denk dat mijn oma dit alles ook had kunnen voorspellen.
  Meestal kramen ze er bij Fox nogal veel onzin uit, het gaat al maanden over Obama daar.(geeuw!)

 5. IIS schreef op : 6

  In Amerika is er niets aan het ledikantje en ook hebben ze geen stront aan de knikker! Alles komt wel weer op zijn pootjes terecht….gewoon even geduld hebben…Griet Titulaer is reeds onderweg om het land te redden. Hij gaat een programma presenteren over de wondere wereld van de harde dollar en hoe de cosmos problemen zelf oplost.

 6. GB schreef op : 7

  Goede uiteenzetting.

  Kan iemand mij inderdaad het verschil uitleggen tussen een gettoneger die je huis komt leeghalen en een bestropdaste FED-bankier die je rekening (via inflatie) plundert uitleggen??
  Volgens mij is er die namelijk niet want het is allebei geboefte van het laagste soort.

  Het cryptokapitalisme van de V.S. loopt op zijn eind en heeft gefaald omdat het niet gebasseerd is op de vrije markt. Ik ben bang voor een overreaktie naar de andere kant en een verregaande rol van de overheid die over de burger gaat waken.

 7. IIS schreef op : 8

  Volgens Bush is alles onder controle!

  Vind wel dat Bush aardig grijs op de schedel wordt…..www.struise.com…

 8. Andre NI schreef op : 9
  Andre

  [7]
  Ga inderdaad maar uit van die overreaktie. Donkere tijden in het verschiet..

 9. GB schreef op : 10

  [9]

  De burger zoekt bescherming tegen de geldwolven van de FED maar worden in de verkeerde armen gedreven nl hun "maatjes" van de overheid.
  Morgen weer een renteverlaging van (gokje) 1%. Hyperinfatie ligt op de loer.
  Er komen steeds meer parallelen met de Weimar republiek in Duitsland.
  Wie worden nu de zondebokken van deze catastrofe??
  [8]

  Bush doet me denken aan die minister van informatie tijdens de laatste Irak oorlog. Beide zijn idiote clowns.

 10. Peter schreef op : 11

  Het grappige is dat gemiddelt de beurzen in de wereld 4% in de min staan vandaag.
  De Dow jones komt met "miljarden steunaankopen van ongeremde geldmachines" niet lager dan nu 1,26% in de min.

  Desondanks zijn de banken die nu omvallen en bijna omvallen toch echt Amerikaans. Net als Enron binnen een week geheel verdwenen

  Als ik aandelen had zou ik het wel weten. ZO SNEL MOGELIJK WEGWEZEN!!!

 11. jetze schreef op : 12

  [10]
  "Bush doet me denken aan die minister van informatie tijdens de laatste Irak oorlog. Beide zijn idiote clowns."

  Bazelt een strontbaal wat voor zijn spiegel………

  Wat heb jij dan meer in de melk te brokkelen dan rand debielen waar jij op zit te schijten.

  Of is dat jouw punt misschien, dat jezelf geen knip voor de neus waard bent daar je niet verder kunt komen dan wat infantiel gebazel, hij die tot zijn ellenboog in het rectum van zijn "medestanders" zit.

  Dat moet het zijn,een triest pleefiguur welk zo de politiek in kan.

  Heil lutser.

 12. GB schreef op : 13

  [12]

  He Jetze weer op proefverlof en je voorgeschreven pilletjes niet ingenomen??
  Voor de rest houd ik het netjes want je hebt volgens mij niet door dat je alleen jezelf te kakken zet.
  Hops en nu je pilletje nemen kwajongen 🙂

  [11]
  **Het grappige is dat gemiddelt de beurzen in de wereld 4% in de min staan vandaag.
  De Dow jones komt met "miljarden steunaankopen van ongeremde geldmachines" niet lager dan nu 1,26% in de min.**

  In Zimbabwe ging de beurs ook met duizenden procenten omhoog. Je moet het valuta/inflatieverlies van de dollar er eigenlijk in meerekenen wil je een eerlijk beeld krijgen.
  Dat de beurzen nu zakken en de inflatie torenhoog oploopt geeft aan dat ze te maken krijgen met stagflatie.
  Nog een graadje erger dus.

 13. Ron Paul Fan schreef op : 14

  Amerika gaat nu ‘op maat gezaagd’, dwz flink gedownsized worden. Vorige week is Europa (let wel de EU-15) Amerika voorbijgestreefd als Wirtschaftsmacht numero uno. Ga maar uit van reichsdollar-taferelen, afscheidingen van Vermont, rasenrellen in L.A. Verder zullen we met de pet rond moeten om ACP in deze moeilijke tijden te ondersteunen; met de aanstaande demise van de dollar zal ook zijn vermogen op de wereldmarkt in elkaar krimpen als een kinderlulletje (vrij naar Ko van Dijk). Ondertussen gaat de hele werld over op de euro als reserve currency; maw van ‘s-wereld grootste multiculturele stronthoop blijft niet veel meer over. Op een of andere manier kan ik er niet erg rouwig over zijn. Maar dat had U al begrepen. De wereld zal een zucht van verlichting slaken als deze bully (Amerika besteedt meer aan ´defensie´ dan de rest van de wereld bij elkaar) eindelijk een toontje lager gaat zingen. Nu nog tijdige ontknoping van 9-11 en Ron Paul kan meteen president worden over de failliete boedel. Zal alhier hoe boefje Larie Silverstein gefried wordt door het publiek, www.youtube.com…

  Voor de goede orde, Larie had 2 tot de nok toe met asbest gevulde kantoortorens gekocht voor een fooi van 200 miljoen dollar, deze een paar weken voor de aanslag gigantisch oververzekerd tegen een terroristische aanslag bij een duitse verzekeringsmaatschappij en zich vorstelijk laten uitbetalen. Ik voorspel dat Larie veroordeeld zal worden tot de dood door de strop onder de eerste regering Paul. Uiteraard bij verstek, want vriend Larie zal ongetwijfeld op tijd onderduiken in een niet nader te noemen land in het Midden/Oosten.

 14. Peter schreef op : 15

  [13] Ik doelde op de steunaankopen op de Dow Jones.
  Zonder deze aankopen, zou die aandelen beurs zeer waarschijnlijk 15% of meer zakken.

 15. Ron Paul Fan schreef op : 16

  [12] He, verrek Jetze is ook weer onder een steen vandaan gekropen. Ja, die heeft natuurlijk tijd zat, onze
  amerikaganger, die nu ´tijdelijk´ natuurlijk geen werk heeft daar op Wallstreet. Het zal wel niet lang meer duren voordat Jetze berooid en al zal gaan aanmonsteren als lichtmatroos op de ´Bontekoe´, om aldus de overtocht te bekostigen, terug naar het beloofde land Europa. Vervolgens zal hij in Rotterdam achter moeten aansluiten bij al die andere berooide amerikaanse huddled masses. Jetze zal weel weer ergens opduiken in Leiden en omstreken als pro-deo asieladvokaatje.

 16. GB schreef op : 17

  [15]

  Die steunaankopen komen van het Plunge Protection Team dat rechtstreeks gelieërd is aan de FED. Met vers gedrukt geld of wat digitale nulletjes erbij. Op korte termijn KAN het enig effect hebben maar oplange termijn worden de effecten alleen maar erger.
  De beurs proberen overeind te houden door de VS burger door gierende inflatie bij de pomp of in de supermarkt van zijn laatste reserves te beroven is trouwens ook crimineel.

 17. Ron Paul Fan schreef op : 18

  [10] "Bush doet me denken aan die minister van informatie tijdens de laatste Irak oorlog. Beide zijn idiote clowns."

  Ja dat was de irakese minister van ´informatie´ Mohammad Saeed al-Sahhaf, alias Comical Ali. Maar die had ten minste nog een gevoel voor humor, dat kun je van de dumm-witt ´boy emperor´ niet zeggen.

  www.us…

 18. jetze schreef op : 19

  [16]
  Ach gut, daar is de zakheim weer met haar gebazel.

  Fijn nietwaar, zo’n openbare kakdoos waarin jij je behoefte anoniem kwijt kunt geraken.

  Triest ook, maar dat is nu juist voor jou en jouw reetkever kornuiten iets te ver gegrepen om te begrijpen.

  Wel blijven F5 en hoor!

 19. Andre NI schreef op : 20
  Andre

  [19]
  Ben je ook nog in staat om inhoudelijk commentaar te leveren, of is dat te veel gevraagd ?

 20. IIS schreef op : 21

  DOW: +0.68%
  12033.47 (+82.38) De steunaankopen gaan gewoon verder. Of zijn dit de laatste stuiptrekkingen?

 21. Ron Paul Fan schreef op : 22

  [21] Nee hoor, de DOW is propertioneel met de dollar. Vroeger betekende stijging van de DOW economische groei. Tegenwoordig is stijging van de DOW een keurige indicator voor de collapse van de dollar. Als een brood 1 miljard reichsmark kost dan is dat toch ook geen teken van voorspoed. Als de DOW de komende maanden op 1.000.000 komt te staan dan weten we dat het gedaan is met de dollar.

 22. Ron Paul Fan schreef op : 23

  [19] "Ach gut, daar is de zakheim weer met haar gebazel."

  Als jij dat wilt geloven, dan is dat goed jochie. Ik moest vaak lachen om die rare Zakheim, en hij kan inderdaad beter naar Stormfront, zoals Wladi al terecht zei. Maar ik heb hem wel goed gelezen en die aantijgingen van Zakkie jegens jou en ACP en Ulrich die sneden volgens mij wel hout.

 23. Dikke Leo schreef op : 24

  Het gekke is dat ik denk dat de beursen moeten klappen om de oorlog in irak te betalen. Elke dag gaan er miljoenen heen om die oorlog te steunen. De US kan dat niet meer alleen bekostigen, dus wordt er nu aangestuurd op een wereldwijde crisis om dit te kunnen "verkopen" aan diezelfde wereld. Eigenlijk gaat het geld nog sneller rond de aarde dan die zelf draait.

 24. Ron Paul Fan schreef op : 25

  www.youtube.com…

  Dit gaat gedurende de rest van 2008 realiteit worden voor honderduizenden Amerikanen. De melting pot gaat een hoge-drukketel worden. ACP kan maar beter een extra Rottweiler inslaan.

 25. Ron Paul Fan schreef op : 26

  Nu we het toch over de dollar collapse hebben: www.businessweek.com…
  Iedereen verlaat het zinkende schip. Behalve ACP, die blijft de dollar trouw als zijnde ´the only show in town´. LOL. Zelfs Israel wil de jaarlijkse geldzegen voortaan in euro uitgekeerd krijgen. Die is ten minste waardevast. Dan weet je wat je hebt. Chavez is trouwens ook bezig een lange neus te trekken tegen Amerika. www.fin24.com…

  En Russen zijn ook al lang bezig zich uit de dollar terug te trekken. Het wordt heeeel stil rond de dollar.

 26. Hendrik jan schreef op : 27
  Ratio

  [25] Ron Paul Fan

  Beklemmend filmpje. Wat ik jammer vind is dat men op deze site ofwel pro US lijkt te zijn ofwel contra US. Dat snap ik niet, de USA is namelijk een complex en interessant land dat ik niet altijd even gemakkelijk te beoordelen vind. Soms is het een voorbeeld hoe het moet, en soms hoe het juist niet moet.

  Om een beetje meer on topic te reageren, fout economisch en monetair beleid wordt uiteindelijk afgestraft. Hoe langer het wordt uitgesteld hoe pijnlijker het is. Dat deze zaken de laatste tijd niet goed zijn aangepakt moge duidelijk zijn. Dat men ook nu nog niet de oorzaak wenst aan te pakken blijkt ook. En dat uit zich in de waarde van de USD. Dat zijn gewoon de regels van het spel. De waarde van de Dollar wordt mede bepaald door een langere termijn verwachtingswaarde van de economische potentie van de US. Die wordt nu neerwaarts bijgesteld.

  Ben benieuwd hoe zich dit binnen de US gaat ontwikkelen. Volgens mij zal de US het goed blijven doen met high tech, en met hun primaire sector. Voor de niet goed opgeleide Amerikaan zal er weinig werk zijn en juist zijn economische waarde zal verder neerwaarts worden bijgesteld. Er is immers een groot aantal migranten uit Latijns Amerika binnen gekomen. Terwijl de banen voor laag opgeleiden juist verder zullen afnemen. Dit is koren op de molen van diegenen die voor een verzorgingsstaat gaan preken. Eerst de zielige migranten met miljoenen binnenhalen, en dan vervolgens als de economische waarde van onopgeleide arbeiders hierdoor afneemt deze in bescherming te gaan nemen tegen die boze economie. Doen we in Europa al decennia. Gaan zij in de US nu dezelfde fout maken? Of worden het inderdaad tentenkampen all across the States?

 27. Ron Paul Fan schreef op : 28

  Tsja, en na de collapse van de dollar komt onvermijdelijk de collapse van de Verenigde Staten zelf. De Mexicanen, verenigd in een club genaamd La Raza, Het Ras, was al eerder erg duidelijk over hun intenties om op zijn minst het Zuidwesten van de VS terug te veroveren. Een paar dagen terug was de mexicaanse consul eveneens verbluffend duidelijk over waar de eigendomsrechten in zijn ogen lagen mbt een flinke hap uit de amerikaanse koek, zie www.youtube.com…

  Dat krijg je ervan als je de hele dag alleen maar bezig bent met geld verdienen en weigert te vechten voor je land. Dan gaan anderen er dus mee aan de haal. Voor Nederland, het meest veramerikaniseerde en verindividualiseerde land van Europa, geldt (op iets langere termijn) dus precies hetzelfde. Geen schijntje toekomst, als alles blijft zoals het is. Sharia rules. Maar wel heeel erg tegen elke vorm van collectivisme hoor. Dat dan weer wel !!

  Hier nog wat beelden van de ´val van Los Angeles´.

 28. IIS schreef op : 29

  -De DJ is proportioneel met de dollar-

  Kan allemaal wel zo zijn, maar op dit moment blijft de DJ daar waar men hem wil hebben, namelijk mooi boven de 10.000 puntengrens en rond de 12.000 punten….volgens jouw theorie zou in feite de DJ naar beneden gaan als de dollar stijgt!?
  Ze kunnen mij veel wijs maken, maar ik zie toch duidelijk dat er behoorlijk wordt gemorreld aan de DJ!![22]

 29. Hendrik jan schreef op : 30
  Ratio

  [28] Ron Paul Fan, je stelt: **meest … verindividualiseerde land van Europa**

  Ik ben het niet eens met je stelling dat we het meest verindividualiseerde land van Europa zijn. De inkomens afdrachten voor het collectieve belang zijn maar in weinig landen hoger dan hier, en dat past niet echt bij een self centered individualistische maatschappij. Maar dat punt is eigenlijk voor deze discussie niet belangrijk. Wat ik me afvraag is waarom je van mening lijkt te zijn dat individualisme negatief is? Of is dit een cynische poging om het collectivisme belachelijk te maken?