Peter Schiff, die tevens verbonden is aan de Ron Paul campagne, heeft in 2006 onder veelvuldig hoongelach van de neocons en andere soosjalistiese types in de VS beweerd dat de VS richting recessie ging, op basis van de onbalans tussen consumptie/lenen aan de ene kant en produceren/sparen aan de andere kant. Dezelfde Schiff spreekt zich uit over een mogelijk naderend verder onheil op maandag 17 maart 2008, vandaag dus. Shorten op de dollar, dus. Verkopen die meuk !

50 REACTIES

 1. [27] "Beklemmend filmpje. Wat ik jammer vind is dat men op deze site ofwel pro US lijkt te zijn ofwel contra US."

  Voor de goede orde, ik was en ben nog steeds fan van vele aspecten van Amerika. Zoals mijn nick al aangeeft van Ron Paul en ook van vele Amerikanen, die wat mij betreft meteen een europees paspoort kunnen krijgen, als ze zich straks onvermijdelijk in grote aantallen aan de poort van Europa gaan melden. Laat daarover geen misverstand bestaan. Wat ik verafschuw aan Amerika is het hypercommercieele, het valse ´patriottisme´ dat meent een imperium te moeten oprichten, het compleet doorgedraaide militarisme, die een bedreiging vormt voor de hele wereld en er mogelijk niet voor zal terugdeinzen om deze en gene te ´nuken´. En dan hebben we nog de compleet corrupte overheid, die er niet voor terugdeinsde om op zijn minst medeplichtig te zijn aan 911. Dit zijn voldoende redenen om de aanstaande amerikaanse implosie te verwelkomen en om Amerika te laten balkaniseren om vervolgens de besten terug te verwelkomen in het vergrijzende Groot-Europa, incl Rusland.

  [27] "Volgens mij zal de US het goed blijven doen met high tech, en met hun primaire sector."

  Welke high-tech? De enige high-tech die ze hebben is ´defensie´ en wat standaard-software en een verdwaalde iPod. Een blik op de handelsbalans laat zien dat de Amerikanen de wereld niets meer te bieden hebben. Een herstel zou zeker op termijn mogelijk zijn, als ze de komende recessie gelaten over zich heen konden laten gaan, de dollar flink te laten devalueren om vervolgens als tweede wereld land proberen op te krabbelen. Dat gaat echter niet gebeuren vanwege de bevolkingssamenstelling. Een land waar elk tweede geboren kind een derde wereld-achtergrond heeft, heeft geen enkele toekomst, behalve het Zimbabwe-ZA-scenario. Dat gaat dus tijdens de komende economische collapse gebeuren: de economische crisis gaat zich vertalen in grote ethnische spanningen die tot een explosie gaan leiden, waarna Amerika zal gaan balkaniseren. De ondergang van de amerikaanse titanic zal een gruwelijk schouwspel worden. Vergelijkbaar met Joegoslavie zal Amerika uiteindelijk bestaan uit een mexicaans, een afrikaans en een europees gedeelte. Vele blanke Amerikanen zullen er voor kiezen om ´naar huis´ terug te keren, net zoals destijds in 1948 de nederlandse Indiers dat deden.

 2. [30] ´Ik ben het niet eens met je stelling dat we het meest verindividualiseerde land van Europa zijn. De inkomens afdrachten voor het collectieve belang zijn maar in weinig landen hoger dan hier, en dat past niet echt bij een self centered individualistische maatschappij.´

  Ik snap je punt, maar het nederlandse individualisme en de grote collectieve afdrachten zijn niet werkelijk tegenstrijdig. Met individualisme bedoel ik, geen ene malle moer over hebben voor je eigen volk, je eigen groep, waaruit je bent voortgekomen. Nederlanders hebben een vaag gevoel van onbehagen maar ze komen niet in het geweer, tenzij er iemand langskomt die het onbehagen weet te verwoorden en die de gelegenheid biedt om, uiterst gemakkelijk, via het stemhokje ´in actie´ te komen (Fortuyn). Nederlanders hebben niet al te grote materieele wensen en kiezen liever voor individuele zekerheid en materieele continuiteit, vandaar de acceptatie van de hoge collectieve lasten. Een uiting van sterke nationale trots is dit echter niet.

 3. Ron Paul Fan

  Er zijn inderdaad zeer negatieve aspecten aan de huidige US, daar ben ik het mee eens, ben blij dat je behoort tot diegenen die ook de goede kanten zien.

  Ik weet niet of je voorspelling met betrekking tot een etnische scheiding bewaarheid zal worden. Heb zelf 9 maanden in de VS gewerkt en zag dat de vooruitgang relatief vaak kwam van de nieuwe Amerikanen, ipv de blanken die er al een tijdje zaten. Die zijn in mijn ogen vaak toch een beetje ingekakt. Net zoals een groot deel van de zwarte bevolking. De aziaten en soms ook de latino’s brengen relatief veel vooruitgang en zijn eager en pakken vaker de winst.

  Ik zie nog steeds high tech in de US. De US geeft mensen nog steeds vrij veel vrijheid. Internet was een Europese vinding, maar de VS heeft dat naar zich toegetrokken (browsers, webwinkels, zoekmachines, videosites, het is vaak een Amerikaan die het naar zich toe heeft getrokken, niet een Chinees of een Europeaan). Zo zie ik het ook op andere gebieden gebeuren. De US trekt nog steeds de slimsten ter wereld aan.

  En het is uiteindelijk allemaal relatief, gaat erom welk land het relatief het beste doet. Of het minst slecht. In de EU gaat ook veel fout. Of China uiteindelijk stabiel blijft valt nog maar te bezien. Japan leek ook onoverwinnelijk totdat de jaren 80 kwamen. De VS doen het nu gewoon net iets slechter en dommer dan de rest, maar voor je het weet streven we in de EU de US links voorbij met dom economisch en monetair beleid.

 4. [33] `zag dat de vooruitgang relatief vaak kwam van de nieuwe Amerikanen, ipv de blanken die er al een tijdje zaten. Die zijn in mijn ogen vaak toch een beetje ingekakt. Net zoals een groot deel van de zwarte bevolking. De aziaten en soms ook de latino’s brengen relatief veel vooruitgang en zijn eager en pakken vaker de winst.`

  Ik denk dat dit inderdaad zo is, maar een recept voor maatschapelijke stabiliteit kan ik er niet in zien. Iedere groep behoud, zoals altijd, zijn eigen groepsidentiteit. De blanken houden zich nog even koest omdat manifestaties van blanke identiteit automatisch gelijk wordt gesteld met nazisme. Ondertussen halen de Latino´s en de Aziaten de ene slag na de andere binnen (net als de moslims in Nederland). Maar diep in hun hart gaan de blanken ervan uit dat het ´hun land´ is. Het moment is niet ver meer (in de VS) dat deze assumptie radicaal in twijfel zal worden getrokken door de nieuwkomers en in hun kielzog de zwarten. De ´ingekakte´ blanken zullen als reactie vrijwel onvermijdelijk gaan radicaliseren om ´hun land´ veilig te stellen. Bingo, bloed aan de paal.

 5. [32] Ron Paul fan

  Ik denk dat de Nederlanders soms wel uit hun leunstoel komen. Denk aan de massale protesten tegen de kruisraketten. Oke, dat is al een tijdje geleden, en was ook niet direct mijn politieke keuze, maar soms komen we wel in het geweer. Wij zijn ook een van de weinige landen in Europa die nee zeiden tegen de grondwet. Mogen we later nog trots op zijn.

  Een volk krijgt de regering die het verdient. In zekere zin zijn we een laf volk dat niet langer over de VOC mentaliteit beschikt (om maar een grijsgedraaide vergelijking ter berde te brengen). We kiezen inderdaad voor zekerheid (ook individueel, we besteden relatief veel aan onze pensioenvoorziening).

  Er is volgens mij inderdaad een parallel met de US. Ook ons idealisme, voor zover we daarover beschikken, wordt misbruikt. Bij ons om de uitbouw van een verzorgingsstaat en een subsidiestelsel te rechtvaardigen.

  Dat we ergens onze afkomst verlochenen is het gevolg van jarenlange indoctrinatie. De mens als zondaar (het kerk model) is in NL succesvol vergangen door de alternatieve schuldgevoelensmodellen:
  de blanke man als ongeemancipeerde boer,
  de boer als eco – klimaat – terrorist,
  de historische Nederlander als imperialist,
  de succesvolle zakenman als uitbuiter,
  het blondje als dom wicht,
  de veelverdienende manager als zakkenvuller,
  en de automobilist voor al het bovenstaande.

  Dat misplaatste schuldgevoel is volgens mij de reden van onze passiviteit gebrek aan trots.

 6. [34] de blanken vormen inderdaad ook niet langer de meerderheid of verliezen die binnenkort. Als het economisch tegen zit zullen er altijd mensen zijn die de raskaart als joker zullen trekken. De vraag is of ze succesvoller zullen zijn dan organisaties die deze kaart niet spelen. Of die andere kaarten spelen.

  Er zijn scenario’s denkbaar waarin blanke milities middels wapens delen van de US gaan beheersen. De zwarten hebben bij het spelen van de ras kaart altijd geprofiteerd van de US in de vorm van affirmative action of andere voordelen, dus die zullen niet op het uiteen vallen zitten te wachten. De Mexicanen zien heel duidelijk hun tekortmomingen. Tenminste degenen die ik heb gesproken, die hadden een zekere opleiding achter de rug. Als, en dat weet ik niet, de rest van de Mexicanen deze beperkingen ook inzien, dan zullen ze ook weinig te winnen hebben bij verdere instroom. De latino’s zijn niet voor niets weggelopen uit Mexico. Dus ik denk dat zoals je stelt er met name het gevaar is dat de blanken denken meer te winnen bij een deling. Aan de andere kant is het moeilijk over de blanke te spreken, een blanke bewoner van LA is heel anders dan een blanke bewoner van de mid west. In hoeverre het onvermijdelijk is dat de blanken massaal radicaliseren kan ik moeilijk beoordelen. Dat er al veel blanken geradicaliseerd zijn en er veel meer open staan voor radicalisatie is volgens mij wel een feit.

  Een strijd van Christenen tegen atheisme is in de US ook al aan de gang, dus dat kan ook verder uitgebouwd worden. De hoog opgeleiden boeit het allemaal niet zoveel, die hebben uitdagend werk en kijken met een zeker amusement naar de niet opgeleide blanke trailer trash en de zwarte ghetto bewoner. Dus dat kan ook een mooie strijd geven.

 7. Update: WHY DOW UP, OTHER MARKETS DOWN?

  The Dow closed modestly up today (+21.16) while other markets closed down. I can’t recall when I’ve seen this phenomenon before. Remember that the Dow is composed of only 30 so-called blue chips, only a small fraction of the total number of stocks that reside on the NY Stock Exchange. What did the NY exchange do today? Answer: down -146.54. So what’s wrong with this picture?

  What is wrong is that the Dow is supposed to be the general weather vane of all the markets. With some small variances, the other markets are expected to fall in line. That’s why it is the Dow that everyone looks to. That’s why it’s probably the only daily market result that you might get in a 5 minute news broadcast, and the only one that the average American is going to hear about today.

  Could high profile have anything to do with the fact that the Dow closed up today while all the others closed down, particularly the NYSE down -1.70 % and the NASDAQ down -1.60%? If you could rescue only one market for a day, which one would it be? I think I would rescue the index that everybody’s looking at.

  Just thinking out loud here.

 8. [20]
  Zal wel, goed voorbeeld doet goed volgen, nietwaar.

  Over inhoudsloos geroeptoeter gesproken.
  Mja, dat gaat jouw verstand blijkbaar te buiten.

  Jammer dan maar het zij zo.

 9. [39] Soms is Jetze eerst zeer negatief over posters, om er later weer erg positief over te worden. Zijn beoordelingsvermogen komt dan, net als z’n 518i, wat traag op gang.

 10. [40]
  Ach gut, daar heb je mijn zelfbenoemde zielen knijpert weer.

  Is overgens een BMW 2000, niet goed opgelet.

 11. [41] "Is overgens een BMW 2000, niet goed opgelet."

  Shalom Jetze. Erg ruimhartig hoor! All forgiven and forgotten ain’t it?

  Jetze zingt graag mee met Sarah Silverman: "jewish people driving german cars"

  http://www.youtube.com/watc

  Mazzeltov!

 12. [43] "Reh tak khara, askut"

  Ondeugende verbale uitglijer? We doen niet eens meer moeite het friese maskertje overeind te houden, niet waar. Heeft toch geen zin meer. Toch wel een beetje een nederlaag voor piepeltjes zoals jij, voor wie deceptie een van de voornaamste inkomstenbronnen is. En in dat youtoepje van jou zitten referenties naar potentieel 2 monsterlijke decepties. Eerst miljoenen Russen over de kling jagen, ongeveer tegelijkertijd anderhalf miljoen armeniers vernietigen, vervolgens de Duitsers ten onrechte in Nurnberg een holocaust in de maag splitsen (ten minste als Zuendel gelijk zou hebben), dan miljoenen echte nazaten van Abraham van hun land verjagen, dan een massamoord op 3000 Amerikanen organiseren, zodat de volgende massamoord in Irak kon plaatsvinden. En nu op naar de volgende genocide: Iran (Ledeen joelt ‘faster please’). Om over de multiculturele verwoesting van het Westen nog maar te zwijgen. Mel Gibson heeft gelijk: de ‘Kudtfriezen’ zitten achter alle oorlogen en genocides. You and your palls are a nasty piece of work. Ga maar uit van het ontstaan van Wiesenthal-centra van een geheel andere soort in de komende decennia. En berechtingen in, naah, Kathyn-forest?

  P.S. je weet toch wat de code-naam was van het atoombom-project in Los Alamos? Dat project waar uitsluitend soortgenoten van je (Oppenheimer, Szilard, Teller, Fermi en Einstein op afstand) de wereld het geschenk der geschenken deden. Wel wil ik je eraan herinneren dat de Goden/das Schicksal, whatever, een wrang gevoel voor humor hebben. Je hebt toch hoop ik wel een brandblussertje onder je bedje liggen, naast je talmud en je porno-boekjes?

  Het Karma is loodzwaar geworden…

 13. [41] Niet dat dat type bestaat, maar goed. Wat is de invloed van een LPG-tank op het weggedrag?

 14. [44]
  "Reh tak khara, askut."

  Is Arabisch voor, nja, zeg jij het maar.

  [45]

  Klopt, moet zijn 2002.
  Zou het niet weten, hoax van mijn kant.

 15. [46]
  Onder mijn bed ligt een katana, om chipatama’s (eikels zoals jij (in toepasselijk Japans
  )) een kopje kleiner te kunnen maken.

  Kennis van talen, altijd erg handig.

  Tiu nia ma chow hai (Kantonees).
  Chao ni niang (Mandarijns).
  Ga je moeder neuken, sukkel (Nederlands).

 16. Drek Zakheim: nu helemaal uit kast, stinkender dan ooit.
  Zo’n rot ei moet zich vroeg of laat laten ruiken. Dat aroma laat zich niet gevangen houden onder de rood-wit-blauw geverfde eierschaal.

 17. Hoppa, weer die perfecte symbiose tussen jetze en diens ‘christelijke’ buikspreekpop beek.

Comments are closed.