80 procent van de aangiften bij de politie levert niets, nada, noppes, op.

In een vergelijking tussen Nederland en Duitsland, bleek dat in Duitsland wel 55% van de zaken wordt opgelost. En zeg nou niet dat ze in Duitsland minder aangiftes doen of alleen maar domme criminelen hebben.

Het is al weer een voorbeeld hoe het ‘werkt’ bij de overheid:
Geef ons het monopolie en wij nemen van u, tegen een gering belasting-bedrag alle (politie) zorg uit handen.
Vervolgens gaat de prijs daarvan elk jaar flink omhoog.
Dan wordt de dienstverlening uitgekleed, want er moeten natuurlijk zoals in elke rechtgeaarde bureaucratie veel meer coördinatoren en management lagen ingebracht worden.
Daardoor weer minder blauw op straat of handen aan het bed.
En vervolgens dient men zelf dure diefstalbeveiligingsmaatregelen te treffen en eigen beveiligingsdiensten te bekostigen.
Waarna je dus teveel, voor te weinig politieresultaat betaalt en daarenboven nog eens extra kosten hebt.
Overigens als die politiesalarissen dan toch zo nodig omhoog moeten, koppel dan elke € 1000 salarisverhoging aan een extra percentage aangifte oplossingen. Gezien het lage oplospercentage, moet dat toch niet zo moeilijk zijn?

23 REACTIES

 1. Dankzij Pim Fortuyn was het al in 2002 bekend dat het oplossingspercentage lager lag dan 20%.
  Dat was juist de reden dat hij eerst reorganisatie wilde bij de politie voordat er weer geld in die bodemloze put werd gedumpt.
  In de afgelopen 6 jaar is er dus he-le-maal niets veranderd.

 2. Waarbij je dan nog niet eens noemt dat het de burger verboden wordt om zichzelf te verdedigen.
  "Recht in eigen hand nemen" is nu een misdaad.

 3. Misschien een domme vraag en misschien zelfs ongepast? Maar heeft het grotere oplospercentage van Duitsland (misschien) iets te maken met (misschien) minder amicale omgang van justitie jongentjes met criminele mannetjes?

 4. In Thailand mag je een wapen hebben , wel met vergunning,(alleen thuis dus ,niet me rondlopen)en geen strafblad hebben anders krijg je die vergunning niet, je moet een cursus schieten doen ook + examen.
  Daarna schiet je de boeven op eigen erf gewoon neer/dood, dat mag, vinden ze prima.
  Ik zal daar niet aan mee doen, maar een kennis uit Australie denk daar vrij hard over….
  De NL politie : zeuren over geld, ID kaarten vragen aan bejaarden en kinderen en makkelijke bekeuringen uitdelen, slechts 25% oplossen is gillend laag !!!(eigenlijk te schandalig voor woorden deze cijfers)

 5. Het percenatage boetes dat ik krijg wanneer ik te laat terug kom bij mijn auto ligt beduidend hoger….zo’n 98%.
  Komt ook bij dat de meeste foutparkeerders brave burgers zijn. Kwestie van prioriteiten en lijfsbehoud.

 6. 80%? Hoop dat het niet waar is, maar "iets" in mij zegt dat het wel zo is! Das niet normaal! Zeker niet al je gaat uitrekenen wat deze geldmachine ons kost. Het enige wat ze doen is mensen lastig vallen met regeltjes en me daarop wijzen met idiote boetes. Dan krijg je ook nog een preek wat je allemaal fout hebt gedaan. Politie stelt niets voor in dit land. Zijn erg domme mensen die slechts uitvoerders zijn van de idiote wetgever. Zou me kapot schamen als "agent"!

 7. Het trieste is dat onder die 20% ook moordzaken vallen. Die zijn normaliter vrij simpel op te lossen, omdat de dader vaak een bekende van het slachtoffer is.
  Verder pakt de politie zo nu en dan een crimineel op die meerdere misdrijven bekent. Dus één oppakken, 10 zaken oplossen. En dan nog blijven steken op 20%???

 8. Het daadwerkelijke percentage zal nog wel wat lager liggen. Aangifte doen is immers tijdverspilling. Geen aangifte betekent geen geregistreerd misdrijf. Dus het daadwerkelijke percentage zal wel (ver) onder de 20 procent liggen.

  We moeten maar hopen dat dit wordt doodgezwegen door de media. Dat doen ze eigenlijk al, want dit is oude bekende problematiek. De oplossing van de politiek voor deze problematiek zal immers een tweetal verderfelijke componenten bevatten. Ten eerste meer geld vragen van de burger. Ten tweede de politie nog meer bevoegdheden geven ten koste van de burger. Dus dit is een probleem dat we het beste kunnen doodzwijgen.

 9. [7] "Verder pakt de politie zo nu en dan een crimineel op die meerdere misdrijven bekent. Dus één oppakken, 10 zaken oplossen".
  Inderdaad……. moet echter zijn: Laten bekennen, in ruil voor strafvermindering. Okk hierdoor schieten de z.g. oplossings percentages omhoog!

 10. Ik had dit nieuws al eerder ergens anders gelezen.

  Het viel me op hoeveel newspeak erin zit. Newspeak die zelfs de vrijspreker overneemt kennelijk.

  20% oplossen is niet "nog geen kwart", het is gewoon één vijfde. Bovendien gaat het hier niet om ‘van de misdaden’ maar ‘van de aangegeven misdaden’.

  Een betere kop zou dus zijn: Politie lost nog geen 10% van de misdrijven op.

 11. Waarom hier een direct verband ligt met ‘de’ overheid, vraag ik u af.
  Er lijkt een sterker verband met linkse politiek.
  Sinds de jaren ’70 werd de politie steeds meer ontnomen.
  – Zo kende men de vuurwapenregio met gespecialiseerde vakmensen. Werd afgeschaft, waarna een drastische stijging van vuurwapenovervallen plaats vond.
  – Advocaten die reeds zeer snel zich mochten bemoeien met een inverzekeringstelling, op kosten van de belastingbetaler.
  – Toenemend knuffelen van criminelen, als zijnde de echte slachtoffers van de samenleving.
  – Beheersing i.p.v. bestrijding van de misdaad werd een nieuw uitgangspunt.
  – Toenemende socialistische benadering ven de politie, als zijnde ‘je vriend’ waarbij naar gezagsreductie gestreefd diende te worden.
  – Agenten die niet durven optreden met stok of pistool, omdat officieren van justitie de agent gemakkelijk kunnen aanklagen.
  – Het politievak werd minder aantrekkelijk aangezien oom agent voortdurend in de beklaagdenbank kwam te zitten. Als gevolg daarvan werden de selectiecriteria naar beneden bijgesteld.
  – Bestrijding van kleine criminaliteit werd een ondergeschoven kind: sociale controle en preventie moesten worden gestimuleerd.
  – Het begrip ‘noodweer’ dat steeds moeilijker door de rechter werd erkend.
  – Rechercheurs die geen specialist meer mochten zijn, maar generalist moesten worden, wat een onmogelijke taak als men de enorme hoeveelheid wetten beziet.
  – Toenemend strenge criteria m.b.t. het begrip ‘onrechtmatig verkregen bewijs’.
  – Grote administratie die een aanhouding vereist, waarna de overtreder snel weer vrij rondloopt: tamelijk demotiverend.

  Falend overheidsbeleid, onder invloed van ‘progressieve’ neigingen, hebben de politie ernstig in haar mogelijkheden beperkt.

 12. [5] Tja, maar dat is dan doorgaans ook de verkeerspolitie, dus niet de politie. Verkeerspolitie zijn meestal, en dat is niet negatief bedoeld, herintreders en dergelijke. Kortom, ook die doen het beter dus dan die ‘verwende kereltjes’.

 13. [11] onderzoek Universiteit Twente: ‘opsporing onder druk’: vergelijking Utrecht tov Munster.
  de 80% oftewel de 25% van 80 komen van RTL Nieuws.

 14. Het is haast niet te bevatten dat ondanks het bovenstaande, het aantal bekeuringen jaarlijks met honderdduizenden stijgt, de geld wat ons wordt afgenomen stijgt navenant en nu hebben ze de buitengewoon botte brutaliteit om óndanks het feit dat de ongevalscijfers in NL al laag zijn en óndanks dat deze elk jaar gunstiger worden, tóch de boetebedragen aanzienlijk te verhogen!
  We worden met z’n allen niet slechts besodemieterd maar keihard geterroriseerd!
  Het CJIB telt inmiddels 1100 man personeel en het BVOM van struikrover Spee (zéér mild uitgedrukt maar dit mag in ieder geval van de rechter) is speciaal opgericht om beperkte overtredingen te constateren en te beboeten. Het is een ongelófelijk hypocriet zooitje, lees zelf maar.
  http://www.om.nl/parket/bvom/
  JaJa, de overtredingen "die tot de meeste ongevallen leiden". Als je in dit corrupte shitland de zuivere statistieken boven water zou krijgen dan kon je de oorzaken van zware ongevallen en voor welke feiten de meeste bekeuringen worden uitgedeeld eens vergelijken. Dan zou blijken dat de meeste overtredingen worden uitgedeeld voor FLUT "gedragingen" zoals een paar km/u te snel, geen rijbewijs bij je, een lampje kapot of zulke ronduit gestoorde zaken als "geluidsoverlast" (beetje piepende banden op rotonde) of "gevaarlijk uitstekende voorwerpen" (antenne van bakkie op je trekhaak).

  De regering, het college van procureurs generaal, volksverlakker Spee enz.enz. zijn gewoon schaamteloos en schofterig bezig en dat weten ze ook.
  Er is inderdaad geen tak van criminaliteit die de burgers zo veel kost als overheidscriminaliteit!
  En dat durft te praten over "vrijheid" en "normen en waarden"; SCHANDALIG!!

 15. Wil justitie wel alles oplossen? Is er wel genoeg capaciteit om de boefjes en moordenaartjes te veroordelen en op te sluiten? Per definitie leveren deze mensen niks op en kosten ze klauwen met geld. Om over de onschuldig veroordeelden maar te zwijgen….zaken heropenen enz. kosten ook veel geld en kunnen leiden tot gezichtsverlies…laat dan maar zitten! Ja, toch? Justitie en haar vieze klauwen, slap als was en traag als pek…..http://nl.wikipedia.org/wik

 16. [16]Quote"Justitie en haar vieze klauwen, slap als was en traag als pek"unquote
  Behalve als het om nette burgers gaat die een een of ander kutregeltje onbewust (of bewust in het geval van de debiel lage snelheidslimieten!) overtreden. Dan ziet het opeens blauw van de (hoofdzakelijk IQ=80 geïndoctrineerde) agentjes die wel durven. Het OM gaat ook tot het gaatje, excuses en verzachtende omstandigheden van tafel vegend! Mensen die nog enigzins vertrouwen hebben in het functioneren van NL als rechtstaat: word wakker!!

 17. Behalve als je van de islam bent, dan krijg je, gok ik zo, de meest zorgzame en zorgvuldige behandeling die men zich maar kan voorstellen…..een halal behandeling van de bovenste plank.
  De politie knijpt z’n kont dicht als ze weer een auto met verdwaalde vreemdelingen aan de kant moet zetten. Maar de doorsnee kaaskop krijgt links en rechts om de oren.
  Zelfs in de bajes krijgen de vreemdelingen een speciale halal behandeling. Schoon en rein…..Dat is voor de bleekneuzen die vakantie vieren in de zanbakken van de islam wel even anders. Die komen vaak kotsmisselijk beroerd weer terug…..ja, per ongeluk feces tussen je voedsel….’k Sprak ooit iemand die in Turkeije was geweest en ‘bedorven’ voedsel had gehad…bij thuiskomst rolden spontaan al zijn tanden uit de mond! Maar goed een protese is ook leuk…. En een kennis van mij was eens zo leeghoofdig om vakantie te vieren in Egypte. Toen haar portemonnee werd gestolen van de hotelkamer en zij aangifte wilde doen bij de politie, werd haar flink duidelijk gemaakt dat er in Egypte niet wordt gestolen en dat ze op haar woorden moest letten!….Dat is nog eens politie, dat zijn echte bikkels!……voor je er om denkt belandt je in een soort van Midnight Express….

  [17]

 18. [18] Inderdaad, NL is een luilekkerland voor al die "zielige" minderheden. De doorsnee hardwerkende overigens keurige Nederlander kan rekenen op ZERO-TOLERANCE door de regenten die zichzelf zó ver verheven achten boven het gepeupel (wij dus) dat ze zichzelf als halfgod zijn gaan beschouwen!! Hele legers van zwakbegaafde maar desondanks (of juist daardoor?) nietsontziende controleurs gaan dagelijks in hun opdracht op pad om te proberen ons te betrappen op 3 minuten over tijd parkeren, gebruik van niet goedgekeurde parkeerschijf, 4 km/u "te snel" rijden (halve gare en vollédig ontspoorde Spee noemt dat "in de fout gaan"!), ons afval in de verkeerde bak deponeren of onze kinderen die zich van geen kwaad bewust zijn op "rondhangen" enz.enz.enz!

  Voor het minste of geringste komt het bonnenboekje tevoorschijn, zal dat ons "wel leren" of is het om omzet te draaien? Moeten die Melkert "BOA’s" zichzelf soms terugverdienen? Het CJIB met z’n 1100 medewerkers is daar natuurlijk ook niet voor niets neergezet in hun nieuwe gebouw van destijds 75 miljoen gulden. Het zou zó allemaal al jaren geleden geplanned kunnen zijn!
  Ik noem degenen die ons dat aandoen landverraders!

  Dat leugenaar, volksverlakker, fantast en struikrover Spee nog steeds minister kan zijn van zijn eigen mini-ministerie het BVOM zónder ooit énige goede reden te hebben geven voor zijn terreur is onvoorstelbaar!
  De man grossiert in pure nonsens en leugens en komt met volkomen gefingeerde statistieken om de almaar toenemende terreur jegens automobilisten en motorrijders te rechtvaardigen. Het rijbewijs is inmiddels een "vergunning" om te "mogen" rijden en die "vergunning" kan dan ook zo maar worden ingetrokken.
  Bij mijn weten is het rijbewijs nog steeds een "bewijs" dat je voldoet aan de gestelde eisen om met een voertuig aan het verkeer deel te kunnen nemen! Dagelijks worden bestuurders van motorvoertuigen beroofd en gedupeerd uitsluitend omdat ze een regeltje van minister Spee hebben overtreden ondanks dat het niets van doen hoeft te hebben met veiligheid of risico. Het is te krankzinnig voor woorden dat wij kunnen oordelen bij drukte of slechte omstandigheden van het gas af te gaan maar zodra de (snel?)weg leeg is en de omstandigheden goed, wij niet mogen oordelen dat 140 km/u nog volkomen verantwoord is?? Ook van Spee afkomstig zijn de enkele jaren geleden van kracht geworden voorrangsregels. In de lucht heeft een 747 voorang op een sportvliegtuigje en op zee heeft een supertanker voorrang op een veerboot; geheel tegen elke natuurwet in heeft op de weg een fietser/bromfietser voorrang op een 30 ton vrachtwagen. Vergelijk de potentiële energie eens, massa x snelheid, dan kun je zien hoe belachelijk dit is! Deze regel is simpelweg uitgevonden om het motorverkeer te frustreren; geen wonder dat het aantal slachtoffers onder fietsers/bromfietsers is gestegen! Er wordt nu uiteraard weer gekeken naar middelen om het snelverkeer nóg meer aan banden te leggen om hier wat aan te doen!
  Nederland is volkomen verziekt maar de verziekers gaan ónverdroten verder. Meer en hogere boetes, grotere kloof tussen burgers en politie met alle gevolgen van dien zoals leegloop (integere politiemensen kúnnen het op de duur niet meer aan dus wat hou je over??) en nóg minder echte misdaden opgelost!
  De overheid geeft haast dagelijks, publiekelijk, haar brevet van onvermogen af; waar zal dit eindigen??

 19. Is er in de BRD een vrije markt voor politiediensten of is er een andere verklaring waarom die AMBTENAREN enigszins redelijk werk leveren?

 20. Tja Eric,wat nu ? Een staatsgreep en Mijnheer Spee naar Quantanamo Bay ?
  We moeten een modes zien te vinden deze corrupte bende het handwerk te leggen. Nieuwe verkiezingen zou al heel wat zijn. En een betere,andere democratie. Betr is misschien Poetin voor een jaar of 5 in te huren.

 21. [22] Wat? Het hele achterlijke karikaturenkabinet naar Guantamo Bay en de tweede klunzenkamer ook, onder extra streng regime!! De aanklacht: willens en wetens Nederland systematisch en stelselmatig onleefbaar maken! Voor Spee zou iets wat minder mild is gepast zijn! Wij hebben geen geloofsextremisten of zelfs gewone misdadigers nodig, wij hebben dictator Spee!! Alleen in NL kan zo’n volledig ontspoord figuur aan zo veel touwtjes trekken!!

Comments are closed.