Op 27 februari j.l. had Ron Paul tijdens een hoorzitting in het Congress (Financial Services Committee) weer volop de gelegenheid om de vinger op de zere plek te leggen. De zere plek die ondertussen verdacht hard begint te stinken, getuige de stijging van de grondstoffenprijzen (olie > 100$, goud richting 1000$, EUR boven de 1.50$). Om te beginnen is hier het openings statement:Vervolgens de video van de dialoog met Bernanke, waarin hij in feite toegeeft dat de PPI (Producer Price Index) veel te hoog is; de PPI die vervolgens ook doorwerkt in de CPI (Consumer Price Index) die Bernanke volgens de wet in de hand dient te houden:

Ron Paul op Fox Business Channel op 27 februari, waarin hij tussen neus en lippen nog even zegt dat hij John ‘100 jaar in Irak’ McCain niet zal ondersteunen:

De gevolgen van Paul’s constante hameren op de beurse plek bleven niet uit. Links en rechts wordt er in de MSM behoorlijk wat aandacht aan besteed.

Bijvoorbeeld CNN over de aanstormende malaise, met John Williams van shadowstats.com

Shadowstats.com houdt de M3 bij, nadat de FED er een paar jaar geleden de brui aan had gegeven. M3 is representatief voor de geldgroei, en dus voor de ontwaarding van geld en dus inflatie. Het is duidelijk dat dit op deze manier niet goed kan gaan; de dollar wordt van binnenuit kapot gemaakt.

Dan Ron Paul op Fox Business Channel op 28 februari, waarin hij nog eens een keer haarfijn uitlegt waarom de FED zich in een viscieuze cirkel bevindt en er op basis van het huidige monetaire fiat geldsysteem geen uitweg is. Het hoge woord komt er uit: stagflation (2:57 ongeveer), waarna Paul uitlegt waarom er een inflationaire depressie zou kunnen komen (tussen 2:57 en 4:18 ongeveer) en dat men zich in onontgonnen gebied bevindt (5:34) waarbij ook de pleuro op z’n dop gaat krijgen (5:40).

Een transcript van zijn toespraak in het Congress is hier te vinden: klik

De in feite door de monetaire politiek centraal gestuurde economie van de VS kraakt in z’n voegen, en de gevolgen zullen in Europa en de rest van de wereld niet uitblijven. Gelukkig zijn er nog een aantal landen in de Axis of Evil and beyond die als slachtoffer kunnen dienen om de aandacht af te leiden. War is the health of the state, ten slotte. Ben ik de enige, die van mening is dat het militair-industriele complex en -in het verlengde daarvan de Bilderbergers en aanverwanten- van deze situatie zal gaan profiteren, e.e.a. ten koste van vele onschuldigen ?

71 REACTIES

 1. Ron Paul legt de vinger op de zere plek. Ongelimiteerd geld lenen (welke gekken lenen nog geld uit aan dit land trouwens??) en geld bijdrukken. Dit kan gewoon niet goed gaan.
  Opvallend vind ik steeds weer dat men de middenklasse steeds verder de nek omdraait (dmv gierende inflatie) om de grote jongens die teveel risico hebben genomen te steunen.
  Dit terwijl de middenklasse het hart van elke gezonde economie is.

  Wat heb je aan beursstijgingen van 5% als de inflatie 30/40% gaat bedragen??
  Wanneer breekt de pleuris echt uit in de VS. Daarbij bedoel ik zowel economisch als sociaal.

 2. Als je vaker kijkt naar Ron Paul video’s en je let op de achtergrond, dan moet je toch opvallen dat er altijd mensen achter hem staan die op rare momenten lachen, en wegkijken enz. Toeval?

 3. [1] "Ron Paul legt de vinger op de zere plek. Ongelimiteerd geld lenen (welke gekken lenen nog geld uit aan dit land trouwens??) en geld bijdrukken. Dit kan gewoon niet goed gaan."
  .
  De aziaten gaan door met geld lenen zodat de amerikanen door kunnen gaan met het afnemen van hun poductieoverschot. Wat moeten de chinezen anders met hun pedaalemmers; in zee gooien? Ze weten allang dat ze hun geld niet gaan terugkrijgen maar ze gaan, tegen beter weten in, nog even door, totdat iemand met de ogen knippert en in paniek zijn dollars gaat dumpen. Als de dollar onvermijdelijk gaat vallen, ergens tussen half drie vanmiddag en 2010, dan wordt doodleuk in een tijdsbestek van een paar weken de dollar afgeschaft en ingewisseld voor de amero. De salarissen zullen 1 0p 1 hetzelfde blijven en oh ja, en de aziaten zullen vervolgens ‘schadeloos gesteld worden’ met een wisselkoers van 1 amero = 50 dollar. Een hoop amerikanen zullen het in hun hart niet leuk vinden dat hun land wordt gemerged met Canada (niet zo erg) en Mexico (wel erg) maar ze zullen begrijpen dat dit de enige manier is om van hun vele triljoenen schuld af te komen en met en schone lei te kunnen beginnen. Amerikanen, het meest schaapachtige en dociele volkje uit de westerse wereld, pikken nu eenmaal alles.

 4. De grote meerderheid van de dollars zijn in handen van niet-Amerikanen. Dus de Amerikanen vinden de devaluatie wel best. Vergeet niet dat als de dollar daalt, de prijzen evenredig stijgen voor exportgoederen.

 5. [3]
  "Amerikanen, het meest schaapachtige en dociele volkje uit de westerse wereld, pikken nu eenmaal alles."

  In dat verband is Andrew Napolitano’s boek "A Nation Of Sheep" de moeite waard.

  http://www.amazon.com/Natio

  Zie Editorial Reviews/Book Description.

 6. [4] "De grote meerderheid van de dollars zijn in handen van niet-Amerikanen. Dus de Amerikanen vinden de devaluatie wel best. Vergeet niet dat als de dollar daalt, de prijzen evenredig stijgen voor exportgoederen."
  .
  Dat zou waar zijn als de amerikanen nog iets te bieden hadden. Maar dat hebben ze niet, afgezien van gay porn en wat politiek correcte hollywood flicks.
  .
  Bovendien zal het niet bij devaluatie blijven, er komt een heuse crash. De reichsdollar gaat aanstonds concurreren met de zimbabwaanse boekiewoekie (of hoe heet die currency) met als inzet wie de meeste nullen op een biljetje kan drukken.

 7. [5] "In dat verband is Andrew Napolitano’s boek "A Nation Of Sheep" de moeite waard."
  .
  Dank je voor de tip, maar ik ben in mijn leven al voldoende amerikanen tegengekomen. I’m in the know. Het blijven ten slotte de nazaten van de ‘huddled masses’ en dat is goed te merken. Het is een volkje dat makkelijk te beheersen is door outsiders, nog makkelijker dan de russen. Vraag maar aan ACP of Jetze, die kunnen het weten.

 8. Eén voordeel is er wel met de aanstaande collaps: de hete aardappel die menig over het paard getilde in zijn strot heeft zitten kan dan eindelijk verder het strotje inzakken en het luchtpijpje afsluiten.
  [9]

 9. Wat een domme en vooringenomen meningen over amerikanen.

  dociel volkje! en wij nederlanders dan?
  kaalgeplukt, klein gehouden en in de bek gescheten door relie-fanaten.

  ga nu maar lekker failliet met die sociaal democratie en laat de revolutie maar beginnen.

  Euro is buiten europa trouwens ook geen moer meer waard, zakt net iets mider hard in dan de dollar oftewel zelfde verhaal als de Dollar alleen anders verpakt.

 10. De overtollige Dollars worden gedeeltelijk opgekocht door de Chinezen. Er wordt gezegd dat ze dit doen om hun eigen groei tegen te houden.
  Maar als je weet dat de communisten in China aan de macht zijn gekomen met geld van westerse bankiers, kun je toch alleen denken dat ze gewoon met de bankiers mee spelen? De bankiers hebben er ooit voor gezorgd dat ze aan de macht zijn gekomen, dus de bankiers hebben macht over hun.
  Nu vragen de bankiers voor geld, en dat krijgen ze via het opkopen van Dollars. Je zou dus ook kunnen zeggen dat de Chinezen grotendeels voor de oorlog in Irak betalen. Als ze dat niet hoefde te doen, dan zouden ze nu al veel rijker zijn daar.

 11. [11]
  Er wordt altijd zo gedaan alsof Amerikanen de domste mensen op aarde zijn. Nou, dan heb je de Engelsen nog niet gezien!
  Of de Nederlanders dan. We noemen onszelf altijd zo slim, maar leven uiteindelijk al jaren in een slaven-systeem. In Amerika hebben ze tenminste ooit eens vrijheid gekend.

 12. [11] "dociel volkje! en wij nederlanders dan? kaalgeplukt, klein gehouden en in de bek gescheten door relie-fanaten."
  .
  Kan wel wezen dat nederlanders meer inkomstenbelasting moeten betalen, de amerikaans overheid komt aan haar geld door de geldpersen in de overdrive te zetten. Inflatiebelasting heet dat en alles gaat richting currency-destruction. Ik denk dat westeuropeanen inmiddels meer koopkracht hebben dan amerikanen (gemiddeld dan). Dan toch maar liever nederland.
  .
  De politieke correctheid die in nederland ervoor gezorgd heeft dat we met zo’n 3 miljoen vreemdelingen zitten is hier nog altijd veel minder erg dan in amerika, waar sinds kort meer dan 50% van de babies allochtoon zijn: op naar de burgeroorlog-II! Bovendien heeft amerika geen fortuyn, wilders of rita verdonk. In amerika lopen die autochtone sufferds met hemelse gezichtjes achter obama aan, die 800 miljard extra hulp aan de derde wereld wil geven. Ze zijn voral dociel omdat ze zich door een stelletje PNAC-kers tot een zinloze geld-verslindende oorlog hebben laten verleiden a 7 triljoen (Stiglitz). Dat gaat amerika ruineren. Dan toch maar liever nederland.
  .
  "ga nu maar lekker failliet met die sociaal democratie en laat de revolutie maar beginnen. "
  .
  Sinds wanneer gaat nederland failliet? De meeste economische parameters staan goed. Wij zijn een van de meest export-sterke landen ter wereld, we hebben de meeste spaartegoeden, een te overziene nationale schuld, lage werkeloosheid, uitstekende betalingsbalans, hoge penetratie van nieuwe technologie (internet), een van de hoogste PISA-scores ter wereld. Dan toch maar liever nederland.
  .
  "Euro is buiten europa trouwens ook geen moer meer waard, zakt net iets mider hard in dan de dollar oftewel zelfde verhaal als de Dollar alleen anders verpakt."
  .
  Volgens mij ben jij maar wat aan het roep-toeteren. Hier heb je alle currencies tov de euro. Ik heb de chinese en de japanse currencies bekeken over de afgelopen 12 maande: vrijwel constant. Ik daag je uit te komen met een currency to waarvan de euro ‘geen moer meer waard zou zijn’. Lukt je niet.
  .
  http://www.ecb.int/stats/ex

 13. [13] "Er wordt altijd zo gedaan alsof Amerikanen de domste mensen op aarde zijn. Nou, dan heb je de Engelsen nog niet gezien!"
  .
  Je hebt gelijk, de engelsen zijn minstens zo stom als de amerikanen (IQ97). Niemand beweert dat de amerikanen de stomste mensen ter wereld zijn, wel van de *westerse* wereld.
  .
  "Of de Nederlanders dan. We noemen onszelf altijd zo slim, maar leven uiteindelijk al jaren in een slaven-systeem. In Amerika hebben ze tenminste ooit eens vrijheid gekend."
  .
  Nederlanders zijn een handjevol IQ-punten slimmer dan anglos; even slim als de slimste blanken die er zijn: de duitsers (IQ104). Maar helaas minder slim dan ZO-aziaten (IQ107) en veel minder slim dan de joden (IQ115), die het intelligentst zijn op de planeet (zeer tot ons nadeel).

 14. Tjeerd heeft me aan het denken gezet: heb hier een aantal wisselkoers-charts over de afgelopen 5 jaar van de euro tegenover de belangrijkste currencies:

  Yen: http://boersen.manager-maga

  CHF: http://boersen.manager-maga

  GBP: http://boersen.manager-maga

  USD: http://boersen.manager-maga
  De waarheid is gewoon dat niemand de euro kan bijbenen, de amerikanen al helemaal niet. Dit betekent niets anders dat europa, economisch gezien, al lang weer het centrum van de wereld is en dat ook gaat blijven. Als we ook nog zo verstandig gaan zijn om ons te verbinden met de russen (visie van generaal de Gaulle, Europa der Vaderlanden) dan zijn we ook militair onaantastbaar en hebben bovendien dan de beschikking over voldoende grondstoffen. Waar wachten we op? http://www.paris-berlin-mos

  Rusland is bereid om voor zijn eigen identiteit te vechten; in Europa is er een steeds sterker worden onderstroom die genoeg heeft van de multikul. In Amerika niet. Amerika is reddeloos verloren en wordt nu vakkundig gebrazilianiseerd door de ACP’s, de James Ulbrichts en de Jetze’s van deze wereld. Ik zou zeggen: laten de genoemde heren het karwei voor ons afmaken, mijn zegen hebben ze. De beste euro-amerikanen nemen wij graag over uit de failliete boedel. Good riddance to you, zou ik zeggen.

 15. Gemiddelde IQs zijn vanuit wetenschappelijk, evolutionair, oogpunt misschien interessant.

  Maar juist als libertariër zou je toch moeten inzien dat ze voor politiek volledig irrelevant zijn. Het gaat om individuen, niet het collectief waar dat individu tot behoort.

  Zal best dat Amerikanen gemiddeld dommer zijn dan Nederlanders. Maar dan nog zijn er zat slimme Amerikanen, en domme Nederlanders. Uiteindelijk is iedereen, Amerikaan of Nederland, op zijn individuele merites beoordelen, de enige juiste opstelling.

 16. [14]

  D Zakheim;

  Ik dacht eerst nog even, laat maar lullen maar kon het helaas niet laten. speciaal voor jou een currency……..

  eat your hart op 😉

  Braziliaanse Real oftewel R$

  midden 2002 tot midden 2005 kreeg je er rond de 3.5 voor elke euro

  vandaag 1.6 voor een euro.

  oftewel 45% van de originele waarde.

  maakt me niet uit hoe je het uitlegt, ik neem nog maar een banaantje. btw ondanks de enorme daling van de euro en de dollar in combinatie met de inflatie ter plekke is nog steeds is ongeveer alles hier goedkoper dan in Holland.

  alle taal en spelfouten krijg je er gratis by

 17. [17] "Maar juist als libertariër zou je toch moeten inzien dat ze voor politiek volledig irrelevant zijn. Het gaat om individuen, niet het collectief waar dat individu tot behoort."
  .
  Ik ben geen full blown libertarier, nergens gezegd ook. Ik ben allereerst een europeaan. Als die europese context gewaarborgd is, dwz als er een ferm anti-immigratie beleid is geimplementeerd, alleen dan ben ik bereid om over libertarische beginselen na te denken. En inderdaad ik ben tegen een top-zware overheid en tegen hoge belastingen. Ik ben voor een verantwoordelijk burgerschap, voor een balanced budget. Maar ik ben niet zo’n super-geatomiseerde individulist. Ik ben lid van een gemeenschap en heb verantwoordelijkheden richting die gemeenschap. Ik heb een taal, een grondgebied, een geschiedenis en een cultuur die ik wil verdedigen en overdragen aan de volgende generatie. Mijn richtsnoer is ‘Nederland in Europa’. Noem mij een conservatieve nationalist (NL + Europa) met libertarische sympathieen.
  .
  "Zal best dat Amerikanen gemiddeld dommer zijn dan Nederlanders. Maar dan nog zijn er zat slimme Amerikanen, en domme Nederlanders. Uiteindelijk is iedereen, Amerikaan of Nederland, op zijn individuele merites beoordelen, de enige juiste opstelling."
  .
  De verschillen tussen nederlanders en amerikanen is op IQ-vlak geen item om daar bv een buitenalndse politiek op te baseren, dat is waar. Maar het is wel belangrijk als je gaat nadenken over ontwikkelingshulp in subsaharan africa. Het is volslagen mesjogge om mbv financieel hulp te proberen een nationale economie op te zetten naar westers voorbeeld als de bevolking een gemiddeld IQ heeft van 60. Dat gaat nooit lukken. Of je koloniseert het zaakje en zet ze aan het werk in een plantage of je laat ze met rust en laat ze in de blote kont rondlopen. Andere mogelijkheden zijn er niet. Er zal daar nooit en te nimmer zoiets als een industrieele maatschappij ontstaan. Dat is heel erg 19-eeuws gedacht maar het is tegelijk ook heel erg waar. En dat is allemaal de consequentie van het inzicht in IQ (bij de pvda haten ze het begrip IQ).
  .
  [18] Schei toch uit met je Brazilie, die zaten tussen 2000 en 2003 in een enorme crisis. Het zal best dat die munt zich enigszins heet hersteld. Maar het inkomen is daar nu 6000 euro (zie link). Peanuts. Ik orienteer me liever op serieuze spelers zoals China, Japan, USA en ds nr 1: Europa.
  .
  https://www.cia.gov/library
  .
  "btw ondanks de enorme daling van de euro en de dollar in combinatie met de inflatie ter plekke is nog steeds is ongeveer alles hier goedkoper dan in Holland."
  .
  In Bangladesh is het leven nog goedkoper. Op naar Bangladesh!

 18. [17] Juist.
  Bovendien is het maar de vraag hoe e.e.a. gemeten werd. Zo deed een Vlaamse vriend van mij eens in Nederland aan een test mee en scoorde hij tot eenieders verbazing lager dan verwacht (fors hoger dan gemiddeld maar niettemin lager dan verwacht). Nader onderzoek wees uit dat het gewoon met taal te maken had. Zo was er bv. in een meerkeuzevraag een van de mogelijkheden (en wel het juiste antwoord) "pijp". Onze Vlaamse vriend denkt bij "pijp" slechts aan iets wat iemand rookt (zoals een cigaar), maar niet aan een "buis" of "pijpleiding". Dat gas (of was het water?) door een buis getransporteerd kan worden wist hij wel en dat "buis" het goede antwoord was, had hij wel ingezien als de test in het Vlaams ware geweest. Maar hij was in de Noordelijke variant van de taal en zag dus de link niet tussen water of gas enerzijds en "pijp" (om te roken) anderzijds. En zo kwam het dus dat hij wegens begripsverwarring lager scoorde dan wanneer die test ECHT in zijn eigen taal was geweest.
  Dus voor men conclusies trekt over slimme Duitsers en domme Amerikanen is het toch maar de vraag of de kwaliteit van de vertaling van het tesmateriaal het beeld niet vertekent. Ik ben dus erg voorzichtig als ik hoor dat dit of dat volk slimmer of dommer zou zijn.

 19. [20] "Ik ben dus erg voorzichtig als ik hoor dat dit of dat volk slimmer of dommer zou zijn."
  .
  Voorzichtigheid is een deugd, maar je moet niet overdrijven, want al te grote terughoudendheid weerhoud je ervan om (voorlopige) conclusies te trekken.
  .
  Vraag: wie hebben er (mbv duitse geleerden) mensen op de maan gezet en wie lopen er rond met een peniskoker en zullen nooit van zijn langzalzeleven een man op de maan zetten?
  .
  Als je het antwoord weet kijk dan vervolgens eens in deze lijst en je snapt waarom dat zo is.
  .
  http://en.wikipedia.org/wik

 20. [17] Ik ben woonachtig in Amerika en Nederland en merk dat er een verschil is in kennis van algemene zaken. Nederlanders lopen hierin voor maar ik ben van mening dat Amerika tot voorkort op bijna alles voorliep op de rest van de (westerse) wereld. Dit is niet langer het geval, het experiment "Amerika" is afgelopen. Er is nu hier een grootschalige, landelijke Jonestown aan de gang. Amerikanen worden langzaam vergiftigd met een cocktail van oppervlakkige, stupide media, aspartame, fluoride, leugens, angst, haat, diefstal enz.. Als Europeanen willen voorkomen dat dit hen ook zal overkomen, wordt het misschien nu eens tijd om op te staan, alle pretenties (ik ben slimmer dan jou) aan de kant te schuiven en niet langer met zich te laten sollen. Tot nu toe is er nog niet echt een Europese variant op Ron Paul en hierin loopt Amerika voor.

 21. Deze video had Andre ook nog in zijn lijst kunnen opnemen:
  .
  http://www.youtube.com/watc
  .
  Hier is een verstandige joodse geldmeneer die zegt dat het helemaal fout gaat met de dollar: die gaat volgens hem crashen als een deur. Ondanks het feit dat deze verstandige meneer een naam heeft waarmee je met goed fatsoen een bolshevistische staatsgreep kunt plegen, is hij een aanhanger van Ron Paul. Een hoge uitzondering onder joden. De meeste andere joden gaan liever op zoek in oude nieuwsbrieven naar vermeend racistische opmerkingen. Niet waar, James Ulbricht/Rechtsliberaal?

 22. [23] Zoals Ron Paul ooit eens zei "Het is voor een echte Libertarier onmogelijk om een racist te zijn". Ook Murray Rothbard was joods, afkomst of ras is totaal niet rrelevant.

 23. [22] "Dit is niet langer het geval, het experiment "Amerika" is afgelopen. Er is nu hier een grootschalige, landelijke Jonestown aan de gang."
  .
  Dat is toch een onvoorstelbaar triest feit dat je zo’n land als Amerika naar de donder ziet gaan. En Amerika gaat naar de donder omdat het oorspronkelijke, aantrekkelijke europese karakter van het land in de afgelopen 40 jaar dmv massa-immigratie de nek om is gedraaid. Het land is nu kapot, het is een derde wereld slum geworden en gaat aanstonds balkaniseren.
  .
  En wie zijn daar in eerste instantie voor verantwoordelijk?
  .
  http://www.kevinmacdonald.n

 24. [24] "Zoals Ron Paul ooit eens zei "Het is voor een echte Libertarier onmogelijk om een racist te zijn". Ook Murray Rothbard was joods, afkomst of ras is totaal niet rrelevant."
  .
  Ga maar eens proberen de libertarier uit te hangen in Zimbabwe. Je eindigt waarschijnlijk in de kookpot. Oh hoe typisch blank: hoofd vol met idealen, maar de ogen gesloten voor de realiteit.
  .
  Overigens is Ron Paul niet helemaal gek: hij is geloofwaardig voor de hermetische afsluiting van de zuidgrens. Als je kijkt naar de aanhang van Ron Paul dan zijn dat vrijwel alleen maar blanken. Individuele vrijheid is een ideaal waartoe alleen blanken zich aangetrokken voelen, de rest van de wereld denkt veel ethnischer, collectiever.

 25. [22] Hoezooooo … ik woon al meeer dan dertig jaar gelijktijdig in de VS en in Europa (niet meer Nederland, maar in London). In Amerika gebeurt het volgende:

  1. Er heerst geen noemenswaardige inflatie (2,6%)
  2. Benzine kost nog steeds niet meer dan 70 pleurosenten/L (visavis USD 102 per vat voor sweet crude)
  3. De effective belastingdruk is slechts rond de 20%
  4. Men kan jaarlijks een 30 duizend dollar sparen in 401-K, IRAs. Roth-IRA. Keoghs Simplified Pension Plans.
  5. Men kan in bepaalde bonds investeren tegen 5% rente , waar echter totaal geen belastingen op verschuldigd zijn.
  6. Capital gains tax staat nu op 15%
  7. Succesierechten zijn er tot 6 miljoen vrij, en pas daarna 15%.
  7. Amerikaanse bedrijven repatrieren DIT jaar minimaal 550 miljard aan winsten uit Europa, waar zij slechts 5,25% belasting op hoeven te betalen … en de dollar zooo lekker laag ligt t.o.v. de Euro
  8. Ondanks de "slechte" vastgoed markt, zijn de huren op mijn beleggingspandjes (3 stuks) in de Hamptonsdeze maand weer voor 5 jaren vernieuwd. (netto opbrengst meer dan een half miljoen) Zulks, omdat men in Wall Street het zo goed doet ( coming or going)
  9. De wegenbelasting voor een AMD-55 van een ton met 2 tons gewicht nog geen $ 70 (zeventig) is en de AR verzekeringen $1.500/j

  Dus hoezoooo, want er valt echt weinig te klagen …Alleen zijn de collegegelden omhoog geschoten, want een 5-jarige studie aan een top universiteit kost nu al gauw een kwart miljoen dollars …

  Ron Paul …? How pathetic …

 26. Een blanke die roept dat alleen blanke individualistisch denken, en de rest van de wereld niet?

  O Sweet Irony!

 27. [27] Voor de rijken is amerika een paradijs. Voor de steeds kleiner worden middenklasse is het, zoals john zegt, een groot jonestown.

Comments are closed.