Als je denkt dat Nederland het centrum is van politieke correctheid, denk nog een keer. Basil Brush, een karakter in een langlopende BBC serie, is beschuldigd van racisme jegens zigeuners na klachten uit die gelederen.

Politieke correctheid kent geen grenzen in grenzenloos Europa, alhoewel er aan de grens met het VK nog steeds gecontroleerd wordt ‘om terrorisme te voorkomen’. Uit de EU-provincie VK komt het volgende bericht: Basil Brush, een populair kinderserie-karakter, is onderwerp van een onderzoek door de politie naar aanleiding van klachten van zigeuners – sorry, van ‘leden van de reizende gemeenschap’. Hirsh Balin delft het onderspit, zoveel is duidelijk. Sorry, Wladimir.

KLIKKERDEKLIK voor het verhaal uit de Telegraph

4 REACTIES

 1. In datzelfde artikel vond ik deze link:
  http://www.telegraph.co.uk/

  Ze hebben zelfs een Minister of Women in de UK…
  Ik durf er 1000 pond op te wedden dat ze gèèn Minister of Men hebben, dat past namelijk niet in het politiek correcte plaatje.

  Er is niets positiefs aan discriminatie, ook niet als het voor bevordering van (willekeurig gekozen) minderheidsgroepen gaat.
  Maar goed Mevr. Ter Horst vindt ook al dat je beter een slechte allochtone vrouw op een post kunt hebben, dan de meest geschikte persoon (whatever ras, sekse, geloof dan ook).

 2. Rather insane, don’t you agree? Een pop? Aanklagen wegens racisme? Shocking… Next step? Pino aan de galg? Paulus de Boskabouter op de brandstapel? Juffrouw Ooievaar verplicht ombouwen tot lesbo? Of… Staat er iemand op die keihard zegt dat ze helemaal van de ratten zijn? Ik dacht dat ze hier in 0031 knettergek waren maar aan de overkant kunnen ze het kunstje van mafkezerij ook. Vluchten kan niet meer… Frans Halsema zei t al in de jaren ’70. Wat een vooruitziende blik had die man.

 3. [2]
  De hele wereld is toch knettergek? Daarmee vormen gekken de norm, en is iedereen weer normaal. Probleem opgelost!

 4. Guuste ter Dorst is zelf het bewijs dat geslacht belangrijker is dan competentie om carriere te maken binnen de ambtenarij.

  De politieke correctheid in Engeland is inderdaad om van over je nek te gaan. Het doet mij sterk aan de situatie in Nederland denken. Een kleine ‘progressieve’ kliek met een grote bek krijgt veel media aandacht en zijn zin (=een vorm van apartheid). De rest van de bevolking interesseert het niet en geeft geen tegenspraak. De Britse PvdA is er al jaren de baas met als belangrijkste wapenfeit dat het leven voor de Brit met een doorsnee baan onbetaalbaar is geworden.

Comments are closed.