Quote:: “Ecuador verbreekt banden met Colombia
BOGOTA – Ecuador heeft maandag alle diplomatieke banden met buurland Colombia verbroken. Dat heeft het Colombiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken laten weten.

De spanningen tussen beide landen liepen op nadat het Colombiaanse leger zaterdag rebellen van de Colombiaanse FARC-beweging op Ecuadoriaans grondgebied had bestreden.”

ANP

Midden Amerika wordt het nieuwe battlefield, Chaves heeft voldoende $.en olie (en anders komen ‘sommige Arabische olievrienden’ die onrust in die regio nuttig vinden, hem te hulp.)
De zaak zal verder escaleren omdat de tactiek van Bush, battlefield M.O. werkt en hij dit graag wil verplaatsen naar de VS achtertuin, (er is veel gebied/terrein daar kunnen hele legers/’geheime wapens’ in verstopt worden (remember Vietnam).
Chavez is de gevaarlijke/criminele man en alleen als er onrust en regio oorlogen zijn, kan hij zich staande houden.
Cuba blijft een eiland waar men niet ongezien op en af komt, dat is nooit een groot gevaar geweest op het USSR raket incident na dan. Ik denk dat degene die straks de telefoon om 3:00 uur moet opnemen in het Witte Huis (na 31 Jan. 2008) er een probleem bij heeft dan.
Midden Amerika wordt een nieuw battlefield, met behalve olie ook drugs als moneymaker, zeg maar een soort Afganistan 2.

groeten uit Bangkok, Anno Zijlstra
—————————-
*) Zie ook:
caracaschronicles.blogspot….

15 REACTIES

 1. Ja, zo langzamerhand zijn de USA bezig om niet alleen Afghanistan, maar de hele wereld om de ploegen, gezellige bondgenoten!

 2. Arno;
  Ik snap de verbanden in het artikel niet zo goed.
  Battlefield MO werkt?? Heb ik de laatste 5 jaar iets over het hoofd gezien?
  Wie zie jij als grootste gevaar voor een conflict in die regio; Chavez, Bush (en zijn opvolger) of de olievrienden van……ja van wie eigenlijk?

  Cuba is volgens mij een totaal apart hiervan staand geval. Daar kan ik me voorstellen dat het nog een veiligheidskwestie was omdat het in de voortuin van de VS lag ten tijden van het hoogtepunt van de koude oorlog.
  De enige overeenkomst ligt volgens mij in het feit dat ze ongeveer in dezelfde regio liggen.

  Een eventueel conflict in de kop van Zuid Amerika kan alleen maar escaleren door imperialistische belangen en de zucht naar olie van de VS in mijn opinie. En dan zie ik Chavez nou niet bepaald als een verlichd leider.

 3. Ach Jezus, de Hitler-van-de-week is weer gevonden hoor. Was het gisteren Saddam, vandaag zijn het Ah-my-dinner-jacket from Eyeran en, volgens Arno, die derde-wereld sucker van een Chavez. De enige reden waarom dit manneke een vuistje kan maken is omdat hij per ongeluk op een paar olievelden zit. Iedereen is dus gewaarschuwd. Volgens Arno kunnen we verwachten dat venezolaanse troepen elk moment Polen, Noorwegen, Benelux, Frankrijk en Rusland gaan binnenvallen. Get alife Arno, zeker weer 45 graden, daar in Bangcock? Eigenlijk best wel beledigend voor een voormalig ‘bevriend staatshoofd’, zo’n vergelijking.

  Maar ik snap je wel hoor Arno. Als zouteloze ras-VDD-Brave Hendrik wil jij natuurlijk je eigen moment-of-fame hebben en ten aanzien van de rest van de wereld (kudde) aantonen dat jij een Goede bent. Arno is tegen Hitler. Recht-zo-die-gaat Arno! Jij komt er wel.

  P.S. hiermee wordt wel weer eens aangetoond dat er geen milimeter verschil zit tussen de VVD en de Internationale Socialisten.

  P.S.2 Overigens ben ik zeer verguldt met het optreden van zowel Chavez als Achmawhatever. Zij zijn de enigen die nog durven optreden tegen de mondiale hegemoniale aspiraties van de kliek van Washington.

 4. [4] ‘P.S.2 Overigens ben ik zeer verguldt met het optreden van zowel Chavez als Achmawhatever.’
  Hier spreekt een rasechte socialist!

 5. [5] Een socialist, moi? Laat naar je kijken. Wel ben ik een geopolitiek realist. En een Europe-firster. Ik zie Amerika (of nauwkeuriger gezegd: diegenen die het momenteel in Washington voor het zeggen hebben) als een veel groter gevaar voor het voortbestaan van *mijn* europese beschaving dan een paar derde wereld suckers als Chavez en Achma.

 6. Toch typisch; als je hier op dit forum kritiek levert op het huidige VS beleid wordt je meteen weggezet als socialist of communist.
  Een Amerikaan die kritiek heeft op de huidige VS zie ik eerder als een patriot.

 7. [7] Als Ron Paul het voor het zeggen zou krijgen, dan ben ik de eerste om de post-WO-2-banden met Amerika te herstellen.

 8. [8]

  De VS is een fantastisch land dat helaas ver is afgegleden na de beëindiging van de koude oorlog. Dat is het keerpunt geweest voor de VS volgens mij. Teveel macht corrumpeert bijna altijd en maakt je gemakzuchtig. En de VS was zo’n beetje alleenheerser op economisch en militair terrein. Nu is het wachten op de val van het nieuwe romeinse rijk. Velen zullen nog terugverlangen naar die goeie oude tijden als de macht eenmaal is verschoven naar de Chinezen. En dat geldt misschien wel vooral voor die zandlanden in het Midden Oosten.

 9. uh… waar gaat dit over…
  het artikel snap ik nog wel maar de rest van de gesprekken.

  ik ben ook tegen de VS als het gaat om het beinvloeden van andere landen en dat ze zichzelf als grootmacht zien terwijl ze alles fout doen.
  ik hoop dat de verkiezingen voor ophelderingen zullen zorgen.

  maar in dit geval moet de VS zich er gewoon buiten laten.
  ze hebben niks te maken met colombia en ecuador.
  de VS kan beter met zichzelf beginnen als ze zo graag de drugs en wapen handel willen minimaliseren.

  waarom Ecuador als ze zelf er ook niks van bakken?
  krijg toch hersenen bush…

 10. [9] "De VS is een fantastisch land dat helaas ver is afgegleden na de beëindiging van de koude oorlog."

  De rot begon al veel eerder, in het begin van de vorige eeuw met de oprichting van de Federal Reserve…

 11. Chavez is een integere leider.
  Dat vindt de VS een gevaarlijke precedent.

 12. Alweer dat merkwaardige bondgenootschap: zgn. progressieve socialisten die zich verbonden voelen met islamitische regimes, die qua progressiviteit volledig tegengesteld zijn, en uiterst reactionair.
  Chavez heeft goede banden met islamitische landen.
  Zoals socialisten hier goede banden willen met die moslims.
  Buitengewoon raadselachtige bondgenootschappen, die op z’n minst ernstig aan de vooruitstrevendheid van socialisten doen twijfelen.
  Nu lopen die socialisten weer te protesteren tegen ‘racisme’
  van de Hollanders.
  Over racisme van moslims hoort men helemaal niets.
  Totale schijnvertoningen dus, als het gaat om protesten tegen vermeend ‘onrecht’.
  Waar zijn de demonstraties tegen de inperkingen van dissidenten/opposanten in Rusland, China, Cuba, Venezuela?
  Maar zodra een linkserd ergens wordt dwarsgezeten, gooit men hier winkelruiten in en steekt auto’s van particulieren in brand.
  Cincinnatus had gelijk.
  Gegroet.

Comments are closed.