Op de Vrijspreker wordt regelmatig de opmerking gemaakt dat het allemaal leuk is, al dat geklaag over de Haagse klojo’s van kabinet Grijs-I en consorten, maar wanneer er nu eindelijk eens wat gebeurt. Voor de aktiegerichten is er wellicht hoop aan de horizon.

Op de site volksopstand2008.nl verwoordt men het als volgt:

“In de afgelopen tijd zijn de vrijheid en privacy van ons burgers steeds meer afgenomen. In de top 28 privacy ranglijst van EU landen neemt Nederland nu een 21e plek in. In de afgelopen jaren hebben maatregelen als identificatieplicht, preventief fouilleren en uitgebreide aftap mogelijkheden plus invoering van RFID chips in de OV-chipkaarten geleid tot een dramatische val.”

Na nog een aantal mooie woorden, komt de crux:

“Hoewel alles zich nog in een heel vroeg stadium bevindt, is er een duidelijke richtlijn. De bedoeling is om op zaterdag 17 mei 2008 op de Dam in Amsterdam te demonstreren tegen reeds genomen privacy beslissingen en nieuwe plannen. Er is een eventuele uitwijkdatum, zaterdag 14 juni. Deze geldt alleen als zich op 17 mei nog niet genoeg mensen hebben gemeld, of er een mogelijkheid is om het aantal demonstranten in een maand tijd explosief te laten groeien.”

Dus stel ik voor: doe je due diligence betreffende deze site, en overweeg deelname aan de demonstratie. De BEUK erin !!

18 REACTIES

 1. Demonstreren is voor hippies en moslims.
  kom nog maar eens terug als je echte actie voorbereid !

 2. Nou, als je gaat demonstreren, wikkel je smoel dan maar in een bivakmuts tegen camera’s op de dam en wikkel je ID dan maar in aluminiumfolie zodat de RFID chip niet vanop afstand gelezen wordt door de spionerende tak van de roverheid.

 3. [3]
  Wat maakt het uit, bedoel, waarschijnlijk wordt 50% van de vrijspreker bezoekers in de gate gehouden.

 4. [8] Integendeel, altijd al het ik zo’n ME helmpje als trofee mijn huiskamer willen laten sieren, maar om hiervoor nou naar een voetbalwedstrijd te gaan is intellectueel natuurlijk niet te verantwoorden.

 5. Oke, klagen is Nederlands beste hobby.

  Revolutie? Als je naar de Franse geschiedenis kijkt, werden Koning en adel vervangen door:

  Meer van hetzelfde. Het volk werd er echt niet beter van.

  Veel succes met je revolutie.

 6. Voor demonstraties voel ik weinig aangezien de standaardredenering van 80% van de mensen is:"Ik heb toch niets te verbergen". Als demonstratnt zul je aangezien worden voor paranoide gek met achtervolgingswaanzin. Het zal daarom bij een kleine actie blijven en that’s it.

 7. Demonstreren helpt soms. De prijs van de vrijheid voor het Tibetaanse volk is een paar duizend doden. Meer kan China zich niet veroorloven in de komende weken voor de spelen. Dus het woord is nu aan de Tibetanen, is dat een volk dat vrijheid verdient, en doorgaat met demonstreren. Met de daarbij horende prijs? Of laten ze zich overheersen? Interessant om dat proces de komende weken vanuit de leunstoel te volgen.

  De meeste demonstraties lopen natuurlijk op niets uit. Maar het is wel een platform om je gedachte uit te dragen. En er wordt over gerapporteerd, want de krant moet toch vol. Dus het is niet nutteloos. Laat je alleen niet opfokken tijdens een demonstratie, zowel organisatoren als soms de politie hebben soms baat bij het uit de hand lopen. Het is hier natuurlijk ook lang nog niet zo erg als in Tibet, maar het is beter nu het nog kan te demonstreren dan op een moment dat de vrijheden nog verder zijn ingeperkt. Dus het is denk ik goed om te gaan, maar ik weet niet of ik op die dag zelf voor iets leukers ga kiezen.

 8. Haha, veel reacties van mensen die zeggen dat het geen zin heeft en eentje die het ziet als een gelegenheid om te meppen.

  Best wel kutmentaliteiten hier, moet dit Nederland vertegenwoordigen?

 9. [13] Om eerlijk te zijn voel ik meer voor verdergaande acties. En dan bedoel ik niet meppen, maar meer iets waarmee je beleidsmakers en politici flink wakker schudt en hun ogen opent. Laten voelen wat het probleem is. Structureel hun privacy schenden en ze daarmee confronteren. Misschien dat ze dan gaan inzien waar ze mee bezig zijn. Maar ja, hoe doe je zoiets?

 10. [14] Beleidsmakers en politici zijn oneerlijke mensen. Denk je echt dat die niet weten hoe e.e.a. in elkaar steekt? Denk je dat een crimineel die zelf criminaliteit ervaart opeens tot inkeer komt?
  Afgezien van enkele beginnende politici zitten de huidige er om hun baan te houden, en zullen dus alles aangrijpen om hun "werk" te verkopen aan het publiek. Resultaten zijn dan ondergeschikt.

 11. Demonstreren is volkomen zinloos.
  Geweld gebruiken is nog dommer, daarmee geef je ze een legitimatie om meer politiemensen en soldaten in dienst te nemen.
  Alleen minder belasting betalen helpt. Zie onder meer http://financiele.onafhanke

 12. Praktische aanvulling op deze discussie:

  Nieuwe Nederlandse vinding voor beveiliging én privacy van RFID chipkaarten

  Een belangrijke voorwaarde om een chipkaart te kunnen kraken is verlies, diefstal of het veelbesproken ongemerkt uitlezen in de openbare ruimte. Dat laatste is nu volledig te voorkomen met een nieuw Nederlands product. Het betreft een hoesje gemaakt van een speciaal hoog geleidende materiaal dat professioneel wordt toegepast wordt om elektromagnetische straling tegen te houden. Deze hoes biedt daarmee bescherming tegen het ongewenst uitlezen, kopiëren of zelfs veranderen van gegevens. RFID chips worden in snel toenemende mate toegepast in kaarten zoals de OV-chipkaart, de Nederlandse identiteitskaart, creditcards, bank- of toegangspassen. Ook voor het nieuwe Nederlandse RFID paspoort is er een speciale envelop beschikbaar.

Comments are closed.