Op drie mei 2008 vindt hij weer plaats: de Woodstock van het kapitalisme voor de aandeelhouders van Berskhire , waar Warren Buffett in een onvermoeibare marathon ’s morgens en ’s middags vragen van aandeelhouders zal beantwoorden. In de middag een speciale receptie voor hen die de moeite hebben gekomen uit het buitenland te komen!

Ontmoet op deze receptie de twee rijkste Amerikanen plus de onnavolgbare Charlie Munger die op 84- jarige leeftijd de hele wereld laat zien hoe je als miljardair jong kunt blijven!

De vergadering wordt omgeven door activiteiten zoals met grote korting winkelen in de zaken die het eigendom zijn van Berkshire : zaken die in het weekeinde speciaal opengaan voor aandeelhouders !

Op een baby-aandeel ( een dertigste van een normaal aandeel)mogen tenminste vier personen naar binnen. Verleden jaar werd het spektakel bijgewoond door 27000 personenen. Aanwezigheid van 1 tot 5 mei wordt aanbevolen!

Hugo van Reijen

15 REACTIES

 1. In al deze duels vergeet men steeds het vrijgoud-concept.

  CNN heeft bijvoorbeeld geen weet van het feit dat de politiekers uit de Perzische Golf en de Kamers van Koophandel aldaar op 23 en 24 maart een studieweek-end organiseren over het ontpeggen van de dollar. (1) (2)

  Gelukkig hebben de hoeren ervoor gezorgd dat Armageddon nog dichterbij is. (3)

  De bankproblemen (in de VS van A) geraken nu zeker nooit opgelost.

  Heeft U misschien een beetje goud of aardolie in portefeuille?

  OPEC must call extraordinary meeting now! (4)

  Now for March 25.

  Ivo Cerckel

  NOTEN

  (1)
  SPECIAL REPORT:
  Dollar’s Continued Drop Could Mean Future Gusher For Oil
  March 11, 2008: 12:39 AM EST
  SAN FRANCISCO (Dow Jones)
  http://money.cnn.com/news/n
  SNIP
  [ondertitel:] ABANDONING THE DOLLAR?
  The sliding dollar has also renewed talks that the Organization of Petroleum Exporting Countries may consider abandoning the dollar and price oil in other currencies, such as the euro. Such an event, while unlikely anytime soon, would further weigh on the dollar.
  The United Arab Emirates’ central bank has set up a committee to study a possible depegging of the dirham from the greenback, according to a report by Zawya Dow Jones on Monday. This committee will help coordinate any delinking of the dirham and is expected to report its finding at the end of the year, the report said. Any move toward delinking might pressure other countries in the Middle East to follow suit.
  OPEC Secretary-General Abdullah al-Badri, an official from Libya, last month said, "Maybe we can price the oil in the euro. It can be done, but it will take time," according to the London-based Middle East Economic Digest.
  Such a dramatic change, however, is very unlikely at least in the short term, analysts said.
  "The talk is triggered by some of the more anti-U.S. countries in OPEC," said Win Thin, a currency analyst at Brown Brothers Harriman & Co. "The linchpin is Saudi Arabia. If they are still on board, it’s hard to see any kind of big shift in policies."
  Saudi Arabia, the world’s biggest oil producer and exporter, has been resisting the idea of abandoning the dollar.
  But the dollar’s slide dollar has increasingly raised inflation concerns in countries whose currencies are pegged to the dollar. As the Fed has repeatedly slashed interest rates, those countries were forced to follow suit even when their own economic conditions call for a tight monetary policy. Some Persian Gulf countries have seen record high inflation recently.
  Former Fed chairman Alan Greenspan said last month that inflation in some Gulf countries would fall "significantly" if the oil producers drop their dollar pegs, according to media reports.
  However, at a recent meeting, the Gulf Cooperation Council, consisting of United Arab Emirates, Qatar, Kuwait, Bahrain, Saudi Arabia, and Oman, rejected the notion of decoupling their currencies from the dollar.

 2. (2)
  Gulf chambers plan conference on inflation By Agencies on Sunday, March 9 , 2008
  http://www.business24-7.ae/
  UITREKSELS
  Gulf Arab policymakers and chambers of commerce officials will meet in Bahrain on March 23-24 to discuss how to tackle inflation at near-record peaks, including hearing International Monetary Fund recommendations.
  +
  The conference, entitled "The phenomenon of price rises in Gulf states: causes and future directions", will include speakers from the IMF and European Union, according to the conference agenda, which did not name the officials.
  +
  Dollar pegs in all Gulf Arab oil producers but Kuwait restrict their ability to fight inflation by forcing them to shadow US monetary policy when the Federal Reserve is cutting rates to ward off recession.
  +
  Gulf Arab inflation rates would fall "significantly" were the oil producers to sever their links to the dollar and allow their currencies to float freely, former Fed Chairman Alan Greenspan said during a regional visit last month.

  (3)
  Lex; Spitzer repercussions
  Financial Times, March 11 2008 09:46
  http://www.ft.com/cms/s/1/a
  UITREKSEL
  America’s financiers should think twice about
  indulging in too much Schadenfreude. Since trading in
  his attorney general’s badge for the governor’s chair,
  Mr Spitzer had been trying to bolster rather than beat
  down the industry. He and Eric Dinallo, his insurance
  commissioner, have been working hard to save the
  monoline insurers, and they were also attempting to
  streamline financial services regulation. Now that Mr
  Spitzer’s reputation as a reformer is tarnished and
  his tenure as governor in doubt, such efforts are more
  likely to come to naught. Those concerned about New
  York’s competitiveness may end up regretting his fall
  from grace.

  (4)
  OPEC must call extraordinary meeting now!
  http://bphouse.com/blaze/ho

 3. Het onderwerp is "beleggen".
  Goud en de Grotere Depressie hebben daar uiteraard niks mee te maken.

 4. Als dit het Woodstock van het kapitalisme is, moet ik daar uit concluderen dat ook rockmuziek geen werkelijkheid is?

 5. Wat heb je in hemelsnaam te zoeken op zo’n "elite" party?

  Als ik zo eens rondkijk in deze wereld, zou ik me werkelijk kapotschamen als miljardair zijnde. Veel arme mensen blijven voor altijd jong omdat ze de 30 niet nog geeneens halen.

  Het zijn koudbloedige, egoistische, zelfverrijkende, hypocryte en ijdele wezens achter een wereldpolitiek die steeds schrijnend wordt. Controle, geld en macht… is hun doel. En wij zijn in hun ogen "slechts" het werkvee in de wapenindustrie etc, om dat te realiseren voor hen. Yak!

 6. [7] Het zijn koudbloedige, egoistische, zelfverrijkende, hypocryte en ijdele wezens

  een betere omschrijving van Papa had ik niet kunnen geven.

 7. [7] Het enige stempel dat de bijeenkonst niet verdient is elitair:
  men komt op deze bijeenkomst personen tegen van velerlei pluimage, die alle een ding gemeen hebben: een sterke voorliefde voor het zoveel zegeningen brengende kapitalisme!

 8. [9] Naar mijn eigen waarneming is het hypocriete gehalte van deze bijeenkomst nul.

 9. kijk Buffet is de baas, dus dan kom je daar voor de lol, want iets in te brengen is er niet, prima verder, maar dit soort aandeelhoudervergaderingen moeten van de staat, anders waren ze er niet eens

 10. Veel arme mensen blijven voor altijd jong omdat ze de 30 niet nog geeneens halen.
  —————————————

  hard maar waar, gelukkig krijgen ze in NL geld , daarom wordt iedereen 80, in de natuur is de selectie harder

 11. [11] Ik had het niet over deze bijeenkomst. Ik had over over onze grote Papa

 12. [12] Als de staat geen aandeelhoudersvergaderingen voorschreef, zouden de meeste ongetwijfeld niet gehouden worden, maar Warren Buffett zou ongetwijfeld toch iets organiseren, want hij heeft er groot plezier in, urenlang vragen van aandeelhouders te beantwooorden.
  Hugo van Reijen

Comments are closed.