Nu de regering in ijltempo het verdrag van Lissabon door de Kamerleden wil laten ratificeren, is het goed dat iedereen nog eens goed tracht te begrijpen welke belangen op het spel staan.


Het opgeven van de Nederlandse soevereiniteit en het land (meer) ondergeschikt maken aan de EU, is misschien wel de belangrijkste beslissing van na de oorlog.

En na overgave is er geen weg terug want dan kunnen de EU-politici zelfstandig nieuwe wetten voor ons maken.


Als hulpmiddel is er door de Europarlementariër Jens-Peter Bonde een lijst van 716 onbeantwoorde vragen opgesteld. Voor dat die allemaal eenduidig beantwoord zijn, zou er zeker niets mogen gebeuren.


Vandaar dat we die lijst ook doorsturen aan alle fractieleiders met het verzoek ons, en alle burgers, ook de antwoorden te laten weten.

Wij stuurden hen de volgende mail:

Geachte Fractieleider,

Net als veel burgers zult ook u en uw fractie verontrust en geïrriteerd zijn over de drang van het kabinet om het verdrag van Lissabon in grote haast te ratificeren.
Een verdrag waarmee de soevereiniteit van Nederland wordt afgeschaft verdient een heel degelijke behandeling. En ook een degelijke voorlichting aan alle burgers. Beide facetten ontbreken nu.

Als hulp bij de nog mogelijke discussie stuur ik u hier een verwijzing naar een door Europarlementariër Jens-Peter Bonde opgestelde lijst met 716 vragen over dit verdrag:

www.j.dk/exp/images/bondes/…

Zonder een degelijk en duidelijk antwoord op elk van die vragen dient de ratificatie niet door te gaan. Alleen met alle antwoorden zal uw beslissing, positief of negatief, verantwoord zijn.

Als u de antwoorden weet, stel ik bijzonder op prijs als u mij die wilt doen toekomen.

U wijsheid toewensend in deze uiterst belangrijke zaak, verblijf ik in spannende afwachting,

Ir. H.J. Jongen
hub@vrijspreker.nl
www.vrijspreker.nl

14 REACTIES

 1. Tja; vragen genoeg maar de antwoorden krijgen we pas na de ratificatie ben ik bang.
  Geloof jij eigenlijk werkelijk dat die antwoorden voor die tijd komen, Hub?

  Ik begin me trouwens zo langzamerhand kapot te ergeren aan de opstelling van TON. Potentieel is Rita een grote speler met veel invloed maar bij zowel cruciale zaken als de EUSSR en de FITNA film (cq vrijheid van meningsuiting) is het doodstil vwb haar standpunten.
  Ik stoor me vooral aan het feit dat het tegenwoordig alleen maar over DE film gaat en daarbij het inleveren van onze soevereiniteit (NOG belangrijker) helemaal naar de achtergrond is verdwenen. SP, PVV en (eventueel) TON; doe hier iets aan!
  Deze zaak lijkt mij een typisch gevalletje van als het schaap verdronken is dempt men de put te worden.

  • De MSM zijn doodstil rond alles wat tegen de staat ingaat, behalve als het als afleidingsmanoevre gebruikt kan worden. Daarom moet je ook op internet zijn…

 2. De goed verdienende baantjes war je weinig voor hoeft te weten en te doen zijn buiten de politiek niet te vinden. Conclusie: de politici zitten daar alleen maar voor hun inkomen, niet voor ons. Helaas: vergeet het maar! Ze zullen er geen moer aan doen.

 3. [1] "Geloof jij eigenlijk werkelijk dat die antwoorden voor die tijd komen, Hub?"
  Neen geloven niet. Maar wel een heel klein hoopje dat die vragen bij een enkeling uit de 150 toch een belletje doet rinkelen. Misschien zelfs een antwoord stuurt.

  Zo niet, dan kunnen ze in ieder geval nooit meer in hun leven zeggen dat ze het niet konden weten.

  Iedere parlementarier die zijn functie waard is, zou moeten stellen dat hij in ieder geval tegen ratificatie is totdat alle vragen beantwoord zijn. En als ze beantwoord zijn, dat hij/zij dan zal gaan denken wat een juiste houding is.

 4. [1]

  Volgens mij heeft Verdonk voor dat verdrag gestemd toen ze nog bij de VVD zat.

  En aangezien ze tot op het laatste moment bij de VVD wilde blijven, stond ze dus ook tot het laatste moment achter de VVD-standpunten.

  Laat je door Verdonk niet voor de gek houden GB.
  Een grotere opportuniste is er niet.

  Hoe anders noem je iemand die pas met haar standpunten naar buiten komt als ze "naar de mensen heeft geluisterd."

 5. [3]

  Klopt Hub. Je kunt niet meer doen als je steentje bijdragen en de uiteindelijke beslissing ligt helaas in Den Haag. Ik kan ook niet meer doen dan mijn ongezouten mening geven aan iedereen die het horen wil. Als we hier straks onder de knoet van de EUSSR terreur zitten dan heb ik daar op geen enkele manier aan bijgedragen.

  [4]
  *Laat je door Verdonk niet voor de gek houden GB.
  Een grotere opportuniste is er niet.*

  Je hebt gelijk Logic. Ik heb het nou al eigenlijk helemaal gehad met haar en het is nog niet eens begonnen. Neemt helaas niet weg dat ik er een regering met Wilders er nooit zal komen. Daarvoor heeft ie de laatste tijd wat te wild om zich heen geslagen.

 6. Ik heb de brief naar alle mailadressen gestuurd die bij het andere bericht mbt EU grondwet stonden. Als ik iets hoor laat ik het je weten….

 7. Met briefjes komen we er niet meer. Pas als er miljoenen mensen in Den Haag staan zou er iets kunnen gebeuren. Maar daar hebben we het te goed voor. Dus niemand gaat naar Den Haag. We worden professioneel geschoren.

 8. Lees de boeken van John Perkins, te beginnen met "Bekentenissen van een economische huurmoordenaar" en daarna "The Secret History of the American Empire" dan weet je hoe de wereld in elkaar zit. Dit is geen samenzweringstheorie maar een getuigenverslag van iemand die 40 jaar zelf een boef was en spijt kreeg omdat hij zag dat hij de wereld waarin zijn dochter moet leven naar de klote aan het helpen was.

  • Is dat niet een beetje veel van het goede: weten hoe de wereld in elkaar steekt?
   Ik weet het al nauwelijks van mijn directe omgeving.
   Maar met betrekking tot de hele wereld schijnen de zaken stukken eenvoudiger te liggen.
   Dat komt ervan als de mens naar een fotootje, of plaatje, van de gehele aarde kan kijken.
   Denkt-ie gelijk dat hij die hele aarde kan overzien.
   Politici trappen meestal buitengewoon gemakkelijk in die val, en met name socialistische politici.
   Maar zodra zij hun neus in de buitenlucht steken, opkijkend van hun rapporten, is al dat overzichtelijke als sneeuw voor de zon verdwenen.
   Elke dag kan nieuwe chaos brengen, zowel veroorzaakt door mensen, als door natuurverschijnselen.
   Rapporten moeten de chaos beheersen: dat is de illusie die politici voortdrijft.
   Vandaar dat zij rapporten vele malen belangrijker achten dan het leven zelf.
   Rapporten geven een schijn van beheersing.
   Staat het in een rapport, is het probleem voor die lieden eigenlijk al opgelost.
   Ze haten de onvoorspelbaarheid van het echte leven.
   En houden zielsveel van de illusie dat zij de werkelijkheid kunnen beheersen.
   En deze modder teresa schijnt hetzelfde te verlangen.

 9. De ironie is, dat de Nederlandse driekleur als symbool van de onafhankelijkheid, bevochten tegen de Spaanse hegemonie in de Gouden Eeuw, de Eeuw van de VOC van God Balkeneinde, ook afgeschaft zal worden.

  Je kunt ook niet gek worden wanneer je wilt.

  • Nu was dat oorspronkelijk ORANJE, blanje, blue.
   De kleur oranje is pas later, onder invloed van de patriotten vermoedelijk, vervangen door rood.
   Die patriotten waren niet Oranje-gezind, en verdedigden de Franse revolutie.
   Dat rood dus, staat voor die vermaledijde Franse revolutie, door hetwelk Lenin buitengewoon werd ge-inspireerd!
   Op dat rood mag men spugen.

   • Die patriotten leken beslist op liberalen. Zo zie je maar wat ervan kan komen.

Comments are closed.