Het kabinet wil geen referendum over de acceptatie van de Hernoemde Grondwet. Hun plan de soevereiniteit van Nederland zou daardoor gevaar kunnen lopen.

Daarom hebben ze al gelogen, het stuk een andere naam gegeven, enkele detailtjes gewijzigd (geen essentie) waardoor ze het volk en de Tweede Kamer konden wijs maken dat een referendum helemaal niet nodig is.

En toch heerst er grote ontevredenheid over dit alles en wordt er steeds meer begrepen dat we bedrogen worden.

Vandaag liepen we weer tegen een actie aan die wil proberen dat er alsnog een referendum gehouden wordt. Je kunt daar een petitie invullen om je instemming daarmee te betuigen. Mijn advies is om dat massaal te doen! Je kunt er niets mee verliezen, en misschien iets mee winnen.

In feite is een referendum NIET nodig omdat het Nederlandse volk de inhoud al massaal heeft afgewezen. Dat ze diezelfde inhoud in een ander kaftje gestopt hebben, verandert daar niets aan. Het moet zelfs mogelijk zijn de regering aan te spreken op het negeren van de wil van het volk. En zelfs op bedrog.

Overigens, zelfs als er een referendum over de acceptatie er komt, is het nog niet zeker of we daar blij mee moeten zijn. Immers de makke schapen die nu zo tam alle bedrog slikken, worden op een dergelijk grote schaal bewerkt, dat de kans dat er alsnog vóór gestemd wordt beslist aanwezig is.
Maar zonder referendum is het praktisch zeker dat Balkenende c.s. hun snode plannen ongestoord kunnen uitvoeren.
Het referendum is misschien de laatste kans die we nog hebben.
Ga naar referendumnu.nl/ of

Referendum Nu! – Petitie Europese verdrag voor de Nederlandse Bevolking.

Deze Nationale Petitie roept de Nederlandse bevolking op om de druk op de politiek op te voeren en wordt gesteund door SP, PVV, D66, GroenLinks en Partij voor de Dieren. “Dat er geen referendum komt, is nog absoluut niet definitief.
Samen met andere partijen – voor en tegenstanders van het verdrag – zal er direct na het reces een initiatiefwetsvoorstel worden ingediend om een referendum mogelijk te maken.

Zie ook: www.vrijspreker.nl/vs/index…

15 REACTIES

 1. tegen beter weten weten in toch nog maar een laatste keer voor deze zaak getekend.

 2. Verschillende Europarlementariers organiseren nu zelf een campagne voor een volksreferendum.

  Voor de petitie ga naar de site van Jens Peter Bonde op x09.eu
  en verstuur je verzoek.

 3. [4] Voor elk land zullen er toch vooral voldoende eigen burgers dit moeten eisen. Hulp van die EPM’s kan natuurlijk goed zijn, maar is niet primair dacht ik.
  Het is dus geen excuus voor NL-individuen om iets te doen.

 4. Getekend. De EU betekent toch alleen maar méér uitvreters, méér arrogantie, méér incompetente nietsnutten die méér onzinnige regeltjes kunnen bedenken als duur betaald tijdverdrijf en méér geldverspilling.

  Er is helaas nog niets te bespeuren van enig goeds. De hele EU is te gek voor woorden; in Brussel even bepalen dat een dorp in NL subsidie krijgt welke alléén besteed mag worden aan verkeersdrempels en (veel) meer van dit soort waanzin.
  Hoe lang duurt het voordat de gigantische kosten van overschakeling naar de euro zijn terugverdiend? Ook met de koers van de euro zijn we al genaaid!! Nu wordt wel even voor ons bepaald dat er geen tweede referendum nodig is; een onvoorstelbare brutaliteit!

 5. de Euro was een goed idee en als ze dingen samen kunnen doen waardoor het goedkoper wordt, ik denk 80% van wat we nu als stadje aan de Noorzee allemaal alleen doen ben ik voor, de vlag en het Koningshuis (desnoods pakt de echte Queen in Londen ons er even bij als ze toch op staatsbezoek gaat, komt ze ook namens ons, big deal, twee halen 1 betalen, we zijn kooplui geen ambtenaren hoop ik)) kunnen ook weg, die EU sterrenvlag is prima verder, als je vlaggen samen inkoopt is dat ook goedkoper, wat denke we nu hier dat wij een eigen natie zijn of zo?
  mag ik even lachen? dank u

  ps: als libertarier zijn geld gaat kosten omdat we Nederland als hobby in stand moeten houden ipv geld verdienen met z’n allen ben ik in iedergeval geen libertarier maar gewoon liever mezelf

 6. [5]Hub,
  Van Referendumnu.nl valt eerlijk gezegd geen hoogte te krijgen. De site is buitengewoon magertjes en geeft, behalve over eventuele ondersteuners geen inlichtingen over de identiteit van de initiatiefnemer(s).

 7. [7] Ja hoor, samen vlagjes inkopen en allerlei dingen goedkoper doen, is prachtig. Grenzen afschaffen ook.
  Wij zijn dan ook grote voorstanders van vrijwillige samenwerking en afschaffen van staatsbemoeienis.
  EDOCH, de opzet van de EU Grondwet is een grotere dictatuur. De NL-overheid zal niet verdwijnen maar versterkt worden doordat zij ook nog moeten luisteren naar een extra bestuur dat boven ons gesteld wordt.
  Als je voor persoonlijke vrijheid bent, en begrijpt wat er aan het gebeuren is met de macht van de EU, dan kun je alleen maar tegen zijn.

 8. @Hub,
  Een alternatief zou zijn om het wetsvoorstel tot goedkeuring van de Europese Grondwet (‘Verdrag van Lissabon’) via een z.g. lid 3 procedure te laten verlopen.
  In dat geval is voor de totstandkoming een tweederde meerderheid van beide kamers vereist (art 91 lid 3 Gw).

 9. [10] Juist daar zit ik dus al de hele tijd aan te denken: is er geen jurist die duidelijk kan maken dat het ondergeschikt maken van de nationale grondwet gelijk staat aan het wijzigen ervan. Het is toch absurd dat je om een woordje te wijzigen twee keer tweederde meerderheid nodig hebt (tussentijdse ontbinding als ik mij niet vergis) in beide kamers, maar als je van de constitutie een verzameling ondergeschikte regio-wetjes maakt, is er geen enkele speciale maatregel nodig.

 10. [11] Hebben de politici dat niet al lang veilig gesteld door te r3gelen dat de EU-wet boven de NL-Grondwet staat?
  Je hoeft dan niets te doen met die Grondwet, je regelt gewoon alles in de EU, en klaar ben je.

 11. [12] Er zijn toch duizenden juristen in Nederland. Daaronder ook goede.
  Maar het lukt maar niet om er één te vinden die deze klus nu eens wil aanpakken.
  Waarom niet?

 12. [12] Nu ben ik geen enorme fan van onze grondwet, maar het is toch wel vreemd dat ieder verdragje boven de basis van ‘de rechtstaat’ staat.

 13. Maar dat verdragje is niet zomaar een verdragje. Het is de grondwet, met alleen een paar uiterlijke wijzigingen. en het is anders opgesteld en zo ondoorzichtig dat het bij ondoenlijk is het begrijpend te lezen. Dit verdrag is alleen een stap dichterbij een europese distatuur.. een viertes riech! Let daarbij op de dingen die nu doorgevoerd worden of al zijn, en dingen die vooraf zijn gegaan en vergelijk het met de geschiedenis. De geschiedenis herhaalt zich voor onze ogen, maar bijna niemand ziet het!

Comments are closed.