De Secretaris Generaal van de Verenigde Naties wil met spoed een wereldwijde aanpak om de voedselcrises op te lossen.

Hij vraagt zelfs om onmiddellijke acties

Vooral de Gore gelovige klimatisten kunnen zich aangesproken voelen.


Immers het enorme verbruik van etenswaren voor ethanol brandstof is een van de belangrijkste oorzaken *)
Als je bedenkt dat ongeveer 30 % van de Amerikaanse maïsproductie wordt gebruikt voor ethanol, en dat er 50 kilo maïs nodig zijn om 1 liter benzine te maken, besef je de invloed. Van één volle tank in je auto zouden 10 volwassen mensen een jaar kunnen leven (al is het geen super dieet!!)

Toen Al Gore om zijn mening werd gevraagd, weigerde hij om commentaar te geven.
Ik ben benieuwd of de Nederlandse top-klimaatbeheerster, Jacqueline Cramer, wel met commentaar komt. Ik vermoed dat ze wel samen met haar vriendje Bert Koenders de oplossing zoekt in meer belastinggeld naar noodgebieden sturen.**)

*) www.nysun.com/news/food-cri…
Zie ook: “Mevrouw Cramer u bent ernstig tekort geschoten.”
www.vrijspreker.nl/vs/item/…

13 REACTIES

 1. Oplossing: brandstofaccijns op fossiele brandstoffen afschaffen en subsidies op biobrandstoffen ook. Dan maakt de markt wel uit op een eerlijke manier hoeveel brandstof en eten kosten zullen.

 2. Opzich maakt het niks uit wat er met graan e.d. gebeurd. De boer die het verbouwd wil gewoon de hoogste prijs. En of iemand er kralen van wil rijgen, het opeten, of in zijn benzinetank stoppen, gaat ie zijn gang maar.

  Goud kan immers ook industrieel gebruikt worden, toch zijn er mensen die het in de kast/sok/kluis leggen. 😉

 3. [2] Helemaal mee eens. Het gaat pas fout lopen als overheid/ politici zich ermee gaan bemoeien.

 4. Oplossing volgens ‘Dag’: stoppen met vleeseten. De hele veeteelt moet verdwijnen, want 1 kilo vlees kost 4 kilo graan. En alle vrijgekomen grond moet dan voor de maisteelt gebruikt gaan worden, want voor 50 liter biodiesel is 232 kilo mais nodig. En oh ja, die veestapel stoot net zoveel CO2 uit als het hele autoverkeer, dus daar zijn we dan ook mooi vanaf. Iedereen vegetariër dus.

  En dat alles onder het kopje "Hoe zit het?" Goebbels lacht zich vanuit zijn graf een scheur in zijn kist…

  De anti-mens maffia wordt steeds openlijker en komt er mee weg. Ik betrap me weer op Pinochet-neigingen… Niet goed voor mijn libertarische principes, hoewel ik dit waarschijnlijk goed als zelfverdediging zou kunnen karakteriseren.

 5. In een eerlijke wereldeconomie waren de prijzen van grondstoffen en eten allang in het voordeel van de derde wereldlanden en haar bevolking gekomen.
  Als er geen manipulatie in het spel is had het spel van vraag en aanbod haar werk wel gedaan.
  Die manipulatie zit hem volgens mij niet zozeer in de klimaat-hoax maar het corrupte financieële systeem in vooral westerse landen.

  Tot de tijd dat dit systeem gehandhaafd blijft geef ik afzonderlijke landen groot gelijk dat ze protectionistische maatregelen treft om haar bevolking te beschermen tegen hongersnood.
  Het wordt tijd dat bv rijstproducerende landen hun waardevolle etenswaar gaan verhandelen in harde valuta zoals goud en zilver in plaats van waardeloos gedrukt papier waarop een dollar of euroteken staat.

 6. Voor degene die erin geloven; Nostradamus voorspelde dat koeien, varkens, geiten, schapen enz. in de (nabije) toekomst alleen nog te zien zullen zijn in dierentuinen…men zal een vleesvervanger hebben uitgevonden die het vlees van dieren overbodig maakt. http://www.nrc.nl/binnenlan…[4]

 7. [7] Pfff… wie voorspelde dat Nostradamus zijn voorspellingen zou doen?

  Voospelling van Bep; Dingen komen en dingen gaan.

 8. ….Voospelling van Bep; Dingen komen en dingen gaan….

  Lijkt me eerder een feit dan een voorspelling.

  Het gaat niet zozeer over DE voorspelling dan wel over het feit dat OOIT stukken vlees niet meer uit dieren worden gesneden, maar het vlees ergens in broedkasten wordt gekweekt….Hoewel soylent green ook een optie is….[8]

 9. [9] Heb je wel eens een vegaburgertje geprobeerd? ( C-1000 of De Boer)
  Met gehakte uitjes, wat citroenmayo en een kloddertje curry?
  Daar waar die dingen liggen, vind je vele varianten.
  Van alles kun je ermee.
  Ook in bladerdeeg. Met lekker veel kruiden, ui en tomaat bijvoorbeeld.
  Gehakte noten erdoor.
  En ken je Tofu?
  Probeer het eens bij een ( goede) Chinees met Ma Po saus.

  Mmm.. Glaasje wijn erbij mag toch wel? Of is dat ook al ergens slecht voor?

 10. [11]

  Kijk Ivo dat artikel beschrijft precies mijn gevoel van wat er volgens mij aan de hand is.

  Ik ben echt geen linksradicaal. Verre van dat zelfs.

 11. Dat voedsel zo duur is komt toch door de gierende inflatie en speculatie van westerse landen?

 12. Er is vorig jaar in Canada een koudeinval geweest; de tarwe stond net boven de grond en bevroor; in Australie was een slechte oogst, in China was de laatste winter een koudeinval tot bijna de Noorderkeerkring = 22NB. Er wordt inderdaad meer graan etc. verbruikt voot biobrandstof en vlees.Dan zijn er nog speculanten die de prijs graag opdrijven- zowel in de voedselsector als in de alternatieve energiesector. Ook meneer Gore, als directielid van een sustainable energy development company, zal deze ontwikkelingen gaarne zien.

Comments are closed.