Dat wordt genoemd in de aankondiging van de NETWERK uitzending voor vanavond. (20.25 uur op Net 2.)


Tevens wordt daarin gesteld dat de oplossing voor het olieprobleem met biobrandstof (zoals door overheden zo sterk gepropageerd) een illusie blijkt.

Wij zijn benieuwd hoe overheden zich daar weer uitkletsen.

——————
Zie ook www.vrijspreker.nl/vs/item/…

*) NETWERK: De belofte van biobrandstof blijkt illusie
Biobrandstof, brandstof verkregen uit planten, moest het ultieme alternatief voor de milieuvervuilende olie worden. Dit blijkt een illusie. Regenwouden moeten wijken voor plantages, de CO2 uitstoot van biobrandstof is niet minder dan bij gewone brandstof en terwijl het westen voedselgewassen verwerkt tot brandstof, sterven elders in de wereld mensen van de honger. De Wereldbank stelt zelfs dat de omvangrijke productie van biobrandstof een misdaad tegen de menselijkheid is. In Netwerk een reportage over de keuze tussen een volle tank hier of een volle maag daar.

5 REACTIES

 1. Mooi voorbeeld van hoe iedere "oplossing" van de overheid in een nachtmerrie ontaardt.

  Gewoon brandstof vrij laten. Geen E85 verplichten tegen 2010 of andere onzin.

 2. [1] Dit zal wel weer een ver van ons bed show worden, voor de politiek

 3. Doet me denken aan Mao’s landbouwbeleid: daar bleef weinig van over omdat hij de grootste ijzerindustrie ter wereld wilde neerzetten.

  Alle landbouwgereedschappen werden omgesmolten, moest immers van de overheid, en de hongersnood die volgde doodde vele tientallen miljoenen mensen.

  Hoe stupide moet je zijn om niet die gelijkenis te zien.

 4. NA DE UITZENDING NETWERK:
  –Overheid heeft honderden miljoenen belastingeld in een palmolieproject gestoken. (En dus verantwoordelijk voor die misdaad tegen de mensheid?)
  –Ene Rudy Rabbinge (?) noemde het een pervers "onduurzaamheidsbeleid"
  — Maria van der Hoeven, de economische top van Nederland, was toch trots op de voortrekkersrol van Nederland.
  –Het is door de EU (Eldorado for Underground) al verplicht om 5 % van energie door biobrandstof te realiseren. Toegejuichd en geaccepteerd door ene Jan Peter. En die bovendien nog erg trots is op een biobrandstof contract met zijn collega Lulu uit Brazilië.

 5. Zouden automobilisten geen actie kunnen demonstratie kunnen organiseren tegen de almaar stijgende benzineprijzen en eisen dat mensen in ontwikkelingslanden minder eten ons "recht op mobiliteit" te garanderen? Kunnen we geen sterilisatieprogramma’s in de onderontwikkelde landen voorstellen om het aantal te voeden monden terug te dringen? Of liever zelfs castratieprogramma’s: dat doet het aantal verkrachtingen meteen ook afnemen. De feminazis zullen ons ongetwijfeld dankbaar zijn voor zo’n "positieve actie".

Comments are closed.