Staatssecretaris Jan Kees de Jager (CDA) kondigt aan dat de :”Erfbelasting voor partners maximaal 20 % wordt” *)

Nu is dat 27 %.

Deze keer is de verandering dus wel de goede richting uit, en als zodanig welkom.

Maar ….Maar dit blijft “kurieren am Symptom”. Als het straks weer in het hoofd van een politicus opkomt, wordt deze extra-immorele belasting even gemakkelijk weer verhoogd.

Er is maar één juiste oplossing en dat is AFSCHAFFEN die troep.
Dit is de enige principiële oplossing.
Maar die is bij politici natuurlijk ver te zoeken
——————————————————————————————————–
*) NOS 14 April “Erfbelasting partner maximaal 20%”
Staatssecretaris De Jager wil dat de partner en kinderen van een overledene nooit meer dan 20 procent belasting betalen over de erfenis. Hij zei dat op een gastcollege op de Universiteit van Tilburg. Nu is dat maximaal 27 procent.

De Jager werkt aan een vereenvoudiging van de Successiewet, die omgedoopt wordt tot de Wet Schenk- en Erfbelasting. Nu zijn er 28 verschillende tarieven en daar gaat De Jager flink in snoeien. Er blijven er maar vier over.

Eerder maakte De Jager al bekend dat andere erfgenamen dan kinderen of de partner hooguit 50 procent belasting gaan betalen. Nu is dat maximum 68.

9 REACTIES

 1. 40 jaar samen geweest en meegeholpen een bedrijf op te bouwen en vervolgens wil de belasting een groot deel inpikken.

  Ik vind deze belasting de schandelijkste van alle belastingen.

  Vooral omdat het de suggestie wekt, dat je partner een separate unit is…

 2. Een rotte kat in een ZWARTE afvalzak….De gents van de staat blijven gewoon ordinaire afpersers en lijkenpikkers, annex kwartjepooiers!

  Maar goed we hoeven ons tenminste niet te verontschuldigen als we uitgekleedt voor de aller, aller grootste baas komen te staan……of niet dan boaas!?…zelf het schaamhaar willen ze nog van je plukken…..of niet dan boaas!?

 3. Als "Er is maar één juiste oplossing en dat is AFSCHAFFEN die troep.
  Dit is de enige principiële oplossing."

  Dan is dit onzin: "Deze keer is de verandering dus wel de goede richting uit, en als zodanig welkom."

  De verandering is namelijk helemaal niet in de goede richting, want de verandering als verandering zou dan gerechtvaardigd zijn. En dat is het niet! Zoals je zelf al zegt.

 4. Lijkenpikkerij noemen we dat ook wel. Hoe durft die schaapachtig lachende schoft!

 5. heeft de PVV hier iets over, ik zoek een partij die van deze roof af wil ?

 6. Weet iemand trouwens of het waar is dat als je je vermogen op een zwitserse bankrekening heb staan, als buitenlander, je er geen death tax over hoeft te betalen als je komt te overlijden?

  Overigens vertelde de Jager er wel bij dat hoewel hij het tarief gaat verlagen, hij nog steeds van plan is er evenveel geld mee op te halen, door strenger te controleren en mazen te dichten. (stel je eens voor dat hij een gat in z’n begroting zou krijgen…verschrikkelijk…) Voor bepaalde individuen is dit dus een verademing (zij het te klein uiteraard), voor de samenleving als geheel maakt het helaas niks uit.

 7. Ach ja tegen de tijd dat ze met me klaar zijn is er toch niks meer over…

 8. [6]

  Als jij poen hebt op een nummerrekening met code in Zwitserland hoe moeten de Zwitsers dan weten dat jij dood bent?
  Natuurlijk moet je wel iemand vertellen DAT je een dergelijke rekening hebt. Anders maakt het niks uit en steekt die Zwitserse bank na zoveel jaar het gewoon in de zak…hebben die bankjongens ook weer een flesje bubbels bij de lunch en komt jou geld toch in de Zwitserse economie/bij de belasting e.d. 😉

Comments are closed.