Defensie heeft een tekort van 6000 personen om te doen wat ze graag zouden willen doen.

De vertrekkende commandant van de NL strijdkrachten noemde al de mogelijkheid om de dienstplicht dan maar weer in te voeren.

Vandaag wordt in de Kamer gesproken over het opvangen van het personeelstekort.

De beste oplossing daarvoor is het afschaffen van het hele defensie apparaat!

De Volkskrant schrijft:” Vertrekkend commandant der strijdkrachten Dick Berlijn ziet er persoonlijk wel iets in om de militaire dienstplicht opnieuw in te voeren. Niet alleen om het personeelstekort bij Defensie te bestrijden, maar ook om jongeren verantwoordelijkheidsbesef bij te brengen.” *)
Ja, natuurlijk die vrijheidsberoving is er echt voor je eigen bestwil.

Omdat die dienstplicht voorlopig wel niet haalbaar zal zijn, claimt Berlijn al vast maar meer belastinggeld voor defensie:
NOS: ” Het leger heeft meer geld nodig om missies zoals die in Uruzgan op termijn goed te kunnen uitvoeren. Dat zegt scheidend Commandant der Strijdkrachten Berlijn in het Radio 1-Journaal. Volgens hem schuift de krijgsmacht financiële tekorten van het ene onderdeel naar het andere om gaten te stoppen.”
Dat meer belastinggeld zit er dus wel in. Op de een of andere manier zal daar wel een draai aan gegeven worden.

Beide claims, zowel meer belastinggeld als de dienstplicht zijn principieel een poging tot inbreuk op persoonlijke vrijheid. Waarbij die dienstplicht mogelijk een orde erger is.
Nederlandse militairen naar allerlei plekken aan de andere kant van de wereld sturen, is zo ongeveer het slechtste wat er met ons belastinggeld kan gebeuren: NU mee ophouden.

Ik lees net in een NOS bericht dat Eshan Jami stopt met zijn comité voor ex-moslims omdat mensen die lid willen worden bedreigd worden door moslims en dat Jami daarom zelf ook gestopt is met het maken van een filmpje op aandrang van minister Ernst Hirsch Balin. Ook wordt Jami constant bewaakt nadat hij al een keer in elkaar geslagen is. En behalve Jami zijn er nog meer kamerleden en anderen die constant bewaakt moeten worden omdat ze gevaar lopen in dit land.
Is het daarom niet veel verstandiger en belangrijk dat we de militairen hier in Nederland houden en laten zorgen voor de veiligheid in onze naaste omgeving?

11 REACTIES

 1. Ja sorry hoor,
  Maar mijn broertje is nog geen maand geleden afgewezen. En dan maar lopen zeuren dat ze zo’n personeelstekort hebben. En niet alleen mijn broertje maar ook een oud-klasgenootje en oud-teammaat zijn allebei afgewezen.

  Kunnen jullie mij een mietje vinden nu, maar ik heb geen zin om naar zo’n zandbak gestuurd te worden, waar we niks te zoeken, met risico voor mijn leven, laat dan eerst die andere die wel willen gaan, maar op een allergie worden afgewezen, gaan.

 2. [2] "maar ik heb geen zin om naar zo’n zandbak gestuurd te worden"

  Daarvoor hoef je je niet te verontschuldigen en ben je ook geen mietje.
  Het gaat om jouw leven, en jij bent de enige die daar moreel over mag beslissen.

 3. er zijn zoveel werkzoenden dat je wel drie legers kunt oprichten, ze moeten gewoon wat van die kwajongens die ook nar het voetballen opnemen, dan leren ze gelijk betaald luisteren naar de sergeant.

 4. [2]

  Waarom zouden we je een mietje moeten vinden?

  Omdat je geen zin hebt je als offervlees te laten gebruiken voor een land waar vrouwen als honden worden behandeld?

  Je leeft in een land waar je je eigen leven niet eens met wapens mag verdedigen.
  Maar je eigen leven opofferen voor een ander land vinden ze prima.
  Het geeft de perversie aan van de mentaliteit van een overheid.

  Dienstplicht is de meest walgelijke soort van collectivisme die er is.
  Een collectivisme waar niet alleen je bezit of je vrijheden, maar zelfs je leven wordt beschouwd als eigendom van de staat.

 5. [7] Zozo,
  Inderdaad. Het lijkt op een soort benepen provincialisme. Het hangt er maar juist vanaf, waar je toevallig bent. Anders gezegd: in het buitenland (andermans nest) MOET je op zijn tijd moorden, in Nederland (eigen nest) MAG je NIET moorden.
  Niet verbazend trouwens. Op de keeper beschouwd is Nederland immers slechts een Europese Provincie, die zijn militairen straks afstaat aan een Europese Defensiemacht.

  Verbazend: Nederlandse volksvertegenwoordigers/wetgevers zijn er zelf bij en kijken er alleen naar.

 6. Zo zou ik als werkgever mijn personeelsprobleem ook wel op willen lossen: gewoon slavernij weer invoeren.

  In één woord: briljant!

 7. Vreemd ….. als je de mensen spreekt die wel in dienst hebben gezeten …. hoor je haast alleen maar leuke verhalen. Zo slecht was die tijd dus niet.

  En het is absurd om te stellen dat bij herinvoering, je als dienstplichtige onvrijwillig uitgezonden kunt worden naar oorlogsgebieden.

Comments are closed.