Deze vraag heeft VrijsprekerSchrijver Wladimir al veel eerder positief beantwoord.

Ik ben daar altijd een beetje sceptisch over geweest. Ik dacht dat het probleem meer zat in de domheid en onkunde van die op macht beluste lieden.

Maar vandaag kreeg ik de bevestiging dat Wladimir gelijk heeft:

Het moeten wel idioten zijn.

Ik las in de Pers dat de PvdA weer komt met een nieuw waanzinnig plan. Zij willen een wet die het verplicht maakt dat er een Vrouwenquotum wordt gehaald. Dat quotum is: Minimaal 40 % vrouwen moeten in de topfuncties van elk bedrijf zitten.
Bedrijven die dit niet halen, worden gesloten.

De Kandidaat-fractievoorzitter van de PvdA, Mariëtte Hamer , werkt aan het wetsvoorstel samen met PvdA-Kamerlid Paul Kalma.
Wel, dat er een paar enkelingen in de Kamer rondlopen met dergelijke discriminerende waandenkbeelden kan ik me nog voorstellen. Maar nu blijkt dat de hele Kamer, (150 politici) daar tijd en aandacht aan gaat besteden en er woensdag over gaat debatteren.
En dan zal natuurlijk ook kabinet en Eerste Kamer er bij worden betrokken. Plus de nodige ambtenaren en externe adviseurs die allerlei studies en adviezen moeten (mogen) maken.

Ik vraag me af of die 40 % gelijkelijk verdeeld moeten worden in 20% blondjes en 20 % brunettes? En welke percentages allochtonen/autochtonen? Gelijke percentages natuurlijk. En moeten ze ook nog gelijkelijk over leeftijdscategorieën worden verdeeld? En lengtecategorieën? Geen discriminatie van kleine dikke vrouwtjes hoop ik.

Extra voordelen zijn dat dergelijke onzin heel veel nieuwe werkgelegenheid schept voor registratie en controle ambtenaren; mogelijk kan zelfs het leger uit Uruzgan en andere ver weg plekken worden teruggeroepen om hier al die zaken die geen 40% halen te sluiten.
Als je discriminatie in stand wil houden of bevorderen, dan moet je inderdaad veel van dergelijke wetten maken.

25 REACTIES

 1. Ik zit eigenlijk te wachten op het linkse voorstel om 40% van de riooldienst uit vrouwen te laten bestaan.

  Maar ik word elke keer weer teleurgesteld.

 2. Ik mis al heel lang het plan om 40% van de vuilnismannen door -vrouwen te vervangen. Het gaat alweer -net als bij die PvdA-trol in NYC- om luxe appartementjes, 5-sterren hotels het recht om bij gebrek aan talent en bewezen staat van dienst toch die topbaan te pakken te krijgen en andere privileges. Natuurlijk niet meer dan 20 uur per week werken, ander krijgen ze burn out.

  Jullie hebben gelijk: het bestuur van dit land bestaat uit idioten, complete idioten.

  Ik voorzie een uittocht van bedrijven en bedrijfshoofdkantoren als die wet wordt doorgedrukt. Maar misschien komt daarvoor ook natuurlijk een andere wet.

 3. bij Scheepswerf Wilton-Feijenoord heeft men nog kraandrijvers nodig. Kom op dames, die 40% hebben jullie zo bij elkaar

 4. Hamer & Kalma geven stante pede gehoor aan de roep uit de Eerste Kamer om meer werk.

  Want bij gebrek aan nieuwe wetgeving kan de Eerste Kamer zijn agenda tegenwoordig niet meer volkrijgen. En die is al zo dun. De Eerste Kamer verveelt zich dood. En dan te bedenken, dat de regering volgens de begrotingen nog ruim 600 miljard Euro heeft te besteden voor ze afzwaait.

  Zo zie je dus hoe volstrekt nutteloze politici elkaar en een overbodig ambtenarencorps van de straat houden. En intussen stijgt de omzet van smerige kant & klaar maaltijden tot astronomische hoogten. Hoe zou dat toch komen?

 5. [4]
  "smerige kant & klaar maaltijden"
  Tsja. Nee, dan Panama, waar een kip nog achter uit de tuin wordt geplukt om te slachten, en een tomaat ook zo smaakt. Dat alles zonder Zeuringsdienst van Waren, als dat maar goed gaat, o jee zeg.

  Europa stevent af op een fantastische grijze muizen maatschappij. ‘De muur’ is de verkeerde kant op gevallen. De moderne Trabantjes zijn de politiek correcte grijze-muizenauto’s met uiterst zuinig energielabel van tegenwoordig. Geen wonder, zoals Hayek etc. al hebben aangetoond.

  In Panama is het lekker warm, ook.

 6. Tja, en al die bedrijven die door de overheid worden gesloten vanwege het feit dat men geen 40% vrouwen in de top hebben, gaan dan natuurlijk direct op zoek naar die vrouwen zodat zij een maand of 3 weer verder kunnen. Dacht het ook niet, die hevelen hun hebben en houden over naar een kantoor/fabriek e.d. in het buitenland. Levert wel weer een berg stemvee op voor onze politici, dat dan wel weer. Weer meer mensen afhankelijk van onze vrienden. Niet te geloven dat men in de 21st eeuw nog met ideeën komt uit 1970, of China en India op ons gaan wachten. Wat een arrogantie.

 7. Je kan natuurlijk ook gewoon alles in een klap nationaliseren. Ben je meteen van het gezeur af.

 8. Te laf om met een moslim-quotum te komen, halen ze deze onder het stof vandaan.

 9. [7]

  Voor alle duidelijkheid (voor zover dat nodig blijkt): Ik bedoelde commentaar 1 en 7 natuurlijk uiterst sarcastisch.

  Men kan de poep die uit de mond van de PVDA-kameraden komt nogal moeilijk van serieus respons voorzien. Althans, die grens ben ik persoonlijk allang gepasseerd.

  Eigenlijk verwoord Micha Kat het wel redelijk goed op HVV:
  http://www.hetvrijevolk.com

 10. Geen slecht idee hoor een vrouwen quotum. De volgende stap is natuurlijk een quotum voor geestelijk gehandicapten in de top van het bedrijfsleven. (Ze zien je aankomen bij Shell ofzo). Zou het veel verschil maken? Hmmm, vervolgens een quotum voor bijvoorbeeld varkenshouders in de top van het bedrijfsleven, daarna komen de vuilnismannen aan de beurt die moeten ook dan ook maar in de top van het bedrijfsleven. Uiteindelijk zit iedereen zo ongeveer in de top van het bedrijfsleven en doet niemand meer iets nuttigs. Wordt het toch nog een gezellige samenleving, zo met al die gequoteerde toppers.
  Lieve, lieve mensen, Om gillend gek van te worden.

 11. Thomas Sowell schreef al eens eerder over de gevolgen van affirmative action na invoer.

  Volgens hem wordt de concurrentie om de 60% vrije posities zeer intensief. Hierdoor worden die posities dan bezet door de ‘sterksten’ (lees: meest geschikt, intelligent, geschoold, ervaren, ambitieus, competitief, enz.) Het gevolg is dat de 40% lieden die met een quotum binnenkomen vervolgens volledig weggeconcurreerd worden en dat er daarna op ze wordt neergekeken: ‘oh, die is er toch alleen maar gekomen met quotum’.

  Een ander nadeel is dat de meest geschikte vrouwen het quotum niet nodig hadden en dus ook (onterecht) als ongeschikt worden beoordeeld. Kortom: het seksisme en de vooroordelen naar vrouwen op hoge posities zullen na quota toenemen. Vrouwen kunnen dan vervolgens cynisch stellen: "overheid bedankt!!"

  @Hub

  We worden inderdaad geregeerd door mensen die volslagen de weg kwijt zijn en een chronisch gebrek aan sociale intelligentie/wijsheid hebben. Waarom kijken ze niet naar landen waar affirmative action volledig gefaald heeft, zoals Maleisië, Brazilië, VS, enz.? Waarom kijken ze dan weer alleen naar zeldzame uitzonderingen als Noorwegen?

  Ach ja.. Ik geef het op.

 12. [12] Waarschijnlijk heeft het in de "zeldzame uitzonderingen" ook niet gewerkt met de affirmative action. Waarschijnlijk zijn de ‘succes’ cijfers gemanipuleerd om het slagen van deze of gene leider te bevestigen. Van hetzelfde laken een pak met het ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’, dat in de praktijk neerkomt op socialistische bedrijfsvoering volgens de laatste fatwa.

 13. Ik kan het niet anders zien dan apartheidspolitiek.
  We worden geregeerd door geestelijk gestoorden.
  Idioten is zo langszamerhand nog een te milde term voor dit zootje ongeregeld.

 14. Prins Bernhard had gelijk toen hij voorstelde om de 2de kamer maar eens een tijdje buiten werking te stellen. De nederlandse politiek is OP. Ze weten het gewoon niet meer. In de kamer zitten een samenraapsel van wereldvreemde idealisten die zo ongeveer alles ondernemen om dit land zo snel mogelijk naar de bliksem te helpen. In de HP van deze week staat een goed artikel van Beatrijs Ritsema, die ook mordicus tegen dit onzinnige plan is. Ze wijst erop dat het gemiddelde IQ-verschil tussen mannen en vrouwen dan wel niet zo groot is, wel de spreiding van IQ. De Bell Curve bij vrouwen is dun (geringere spreiding) terwijl die mannen veel breder is. Dat betekent dat in de mannelijke populatie veel meer domoren maar ook mee genieen zijn. Er kan natuurlijk maar 1 criterium zijn bij job-selectie, nmlk wie is het meeste geschikt. Die 40%-regeling is bedoeld om kneuzen eveneens aan een topsalaris te helpen. Nog even en de 40%-regeling wordt uitgebreidt naar negers, moslims, geestelijk gehandicapten, vuilnismannen, blinden en homosexuelen. Allemaal gericht tegen het vermaledijde ‘old boys network’. Zoals Fortuyn al opmerkte: er is een vijfde colonne aan het werk die dit land zo snel mogelijk naar de verdommenis wil helpen.

 15. "er is een vijfde colonne aan het werk die dit land zo snel mogelijk naar de verdommenis wil helpen."

  Dat begint aardig te lukken ondertussen.

 16. * alu hoedje op* Gelukkig maar dadt we over een paar jaar weer mogen stemmen. Dan komdt er een hele nieuwe regering die alles weer terugdraaidt – tegen forse belastingverhogingen natuurlijk- en dan komt het zoedt. Want dat beloofdt de minister presidendt, en die meneer heeft gestudeerdt dus die weedt waarover hij praadt. * alu hoedje af*

 17. [18] Jetze, dit is niet leuk. Ellen heeft een les media training moeten missen in het belang van het vaderland, en nu maakt dit filmpje daar misbruik van!!!!

 18. [19] Ella Vogelaar heeft al van die topfuncties gehad (Google maar voor haar CV) . Het vleesgeworden bewijs van hoe heilzaam het beleid kan werken. Ik vraag mij intussen af wat zij heeft moeten presteren om die Drs. titel in de wacht te slepen; gevalletje quotering academische titels? In dat geval moet ze ook maar de Nobelprijs ‘winnen’. Die heeft ook geen 40% vrouwelijke winnaars.

  Tis dat ik een ander vak heb gekozen, als ik psychiater was geweest zou ik ‘socialisme’ tot besmettelijke mentale ziekte verklaren.

 19. [20] Hoe ze aan die titel is gekomen? Makkelijk zat, die trol is zo lelijk dat de examencommissie niet wist hoe snel ze van haar af wilden.

 20. Vraag: Wat zijn Haagse Hangertjes?
  Antwoord: Lieden om zo snel mogelijk aan de hoogste boom op te hangen.

 21. [19]
  Hub, die spindokter heet Dig Istha (ook PVDA), vraagt en vangt 187,50 per uur en gaat in zes maanden (= 195.000 pleuro dus) het imago van Cramer & Vogelaar -trachten- op te poetsen.

  Dit alles ten bate van het landsbelang….

 22. [18]
  Wat een schitterend fragment, Jetze.
  Wat een fraaie invulling van de definitie van Wladimirs’ m.b.t. politici.
  En wat een bekwame interviewer, die niet grof wordt!
  Als socialisten spindoctors nodig hebben, blijkt daaruit dat hun gedachten moeten worden opgelegd, en niet werkelijk uit zichzelf komen.
  Fraai medemenselijk babbelen is genoeg om in socialistische kringen veel belastinggeld te kunnen verdienen.
  Die verleiding heb ik als puber gezien, maar heb er niet aan beantwoord, omdat het ook als zeer goedkoop en zeer leugenachtig op mij overkwam; een soort ziel verkopen aan de duivel omwille van tijdelijke roem en welstand over de ruggen van de burger.
  Socialisten zijn altijd ware meesters geweest in het ophouden van de schijn.
  Deze huisvrouw valt hier buitengewoon door de mand.
  Lieve help! Zij is mimister!

 23. Ik was van plan een bedrijf te beginnen. Male strippers. Nou, dankzij Hamer kan dit idee ook alweer in de vuilnisbak.
  Trouwens, waarom bestaat het Nederlands voetbalelftal, stuk voor stuk topverdieners, eigenlijk alleen maar uit mannen! Discriminazi!

Comments are closed.