Volgens Arthur Docters van Leeuwen is het verleden de beste voorspeller van de toekomst.

AEX wordt door DvL gunstig beoordeeld, even los van de credit crisis, die hij reacties over de top vindt.

Men is schichtig, er wordt overgereageerd.

De meeste grote bedrijven in NL hebben meer buitenlandse dan binnenlandse werknemers, het saldo van de overnames was toch positief, ondanks de verhalen.
Eigenlijk is DvL positief gestemd, ik deel dat met hem, doemdenkerij is niet op zijn plaats.

Een jaar geleden adviseerde ik kennissen met aandelen ze te verkopen en contant te gaan zitten; het kon alleen maar zakken, dat kon je met een natte vinger in de lucht en een vinger in je neus zien aankomen. Iedere bankbediende wist het ook wel, maar ja ……..begeerte was de hinderpaal.

Dus net goed.
Wie nu contant zit koopt (na mei/juni) bij, ook diegenen die hun breakeven point door bijkopen steeds naar beneden gebracht dachten te hebben, verliezen nu bakken met geld.

Als types als Warren Buffet roepen dat het crisis is, bedoelen ze dat ze van jouw domheid als verkopende partij willen profiteren.
Economie is de makkelijkste wetenschap die er is: de markt wordt beheerst door “vraag en aanbod”, meer hoef je niet te weten.

Ik vraag me af wat die bankdirecteur met 6 jaar economie studie aan een universiteit heeft geleerd; met zijn hoekwoning en een caravan voor de deur, zijnde lid van de lokale Rotary .
Niente, nada, 0,00 dus, want als hij ”zo goed” was geweest, woonde hij nu in Zuid Frankrijk en hoefde hij niet met moeders gesmeerde boterhammen naar de bank.
Sommige mensen hadden net zo goed ambtenaar kunnen worden, we hebben er immers toch al miljoenen van, en allemaal zijn ze ook lid van de ANWB, het pasje als bewijs in de portefeuille. -:

Groeten uit Zuid Frankrijk,
Anno

8 REACTIES

  1. Economie is geen wetenschap.

    Economie is geformaliseerd boerenverstand.
    (ik zou graag deze uitdrukking bedacht willen hebben, maar dat is helaas niet zo)

  2. [2] Juist dommen hebben een grotere kans op succes. Gezien ze de gevaren niet zien, durven ze vaak voluit te gaan. Als het dan goed afloopt, worden ze bewonderd als waren ze visionair.

    Hierbij wil ik niet suggereren dat alle rijken dom zouden zijn. En sommige mensen zijn ook echt visionair. Maar helaas zijn er tussen de success stories ook heel wat die er nooit aan begonnen waren als ze zich meer van de risico’s bewust waren geweest van hun gok die toevallig goed afliep.

    Je moet het maar zo zien: deelname aan een loterij is gemiddeld verlieslatend en m.i. dus niet zo slim, maar als je achteraf de hoofdprijs lijkt te winnen, lijkt het alsof het toch verstandig was om die ene keer te hebben meegedaan.

  3. [3] ‘Dommen’ gaan eerder dan hoogopgeleiden af op hun Fingerspitzengefühl en gezond verstand. In het zakenleven, waar vertrouwen en mensenkennis belangrijk is, is dat erg nuttig.

  4. Ik vond hem steen-goed en zie het al helemaal voor me….hele kasten en kelders en zolders dichtgeplakt met folie…. [7]

Comments are closed.