woensdag, 23 april 2008
Doorsturen Doorsturen   Printen Printen

Heeft pers instructie: “Geen enkele twijfel over klimaatbeleid”?

In een land als Nederland waar iedereen de mond vol heeft over vrije meningsuiting?

Ik kan me dat niet voorstellen.

Maar toch, wat te denken van de behandeling door de pers van de President van Tsjechië die in Nederland de vertaling van zijn nieuwe boek komt presenteren?*)

Bij die presentatie, waarbij Frits Bolkestein een toespraak hield, waren ook de grote kranten uitgenodigd voor een interview. Maar de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw waren niet geïnteresseerd in het Tsjechische staatshoofd. Net zoals ook het NOS verstek liet gaan.

Het was immers bekend dat Klaus zou pleiten voor objectieve, wetenschappelijke onderzoeken, en dat hij duidelijk de nonsens van Al Gore afkeurt.

Zou de pers bang zijn (voor overheid of milieuactivisten) om dat te publiceren? Of hebben ze instructies om alle twijfel uit te sluiten? Of zijn ze allemaal zo dom dat ze het niet begrijpen? Of willen ze alleen maar publiceren wat in de “mode” of populair is? Of verdienen ze meer aan die paniekzaaierij? Of is het gewoon incompetentie om het belang van het onderwerp te onderkennen?
Wat het dan ook moge zijn, het is ion ieder geval een bewijs van geen objectieve nieuwsverstrekking en van hoe slecht de informatieverstrekking van de media is.

Dat dit gebeurt met informatie over het libertarisme, zijn we al jarenlang gewend. Dat dit ook een “bevriend EU-staatshoofd” overkomt, is nieuw.
————————————————————————————
*) www.vrijspreker.nl
Zie ook Elsevier, die er WEL was:
www.elsevier.nl

 
Waardering: 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Door , topic: Milieu
Reacties op dit artikel kunnen gevolgd worden op de RSS 2.0 feed.
Reacties
 1. Andre schreef op : 1
  Andre

  De Nieuwe Kerk heeft vele leden. Ze bestaan uit enerzijds mensen die willens en wetens dan wel op basis van onwetendheid angst zaaien, anderzijds op mensen die zich angsten aan laten praten.

  De meesten hebben echter geen zin om op vrijwillige basis meer te betalen ‘voor het miljeu’. Een poll in de VS heeft uitgewezen, dat slechts zo’n 18% een extra miljeu-belasting van 50 cent (een verhoging van zo’n 15% op basis van de huidige prijzen) zou accepteren.

  De markt, bestaande uit individuele mensen, wil dus geen onzinbelasting. Linxe politici, die miljeu-alarmisme hoog in het vaandel hebben staan in het kader van hun persoonlijke maak-mij-rijk-agenda, zullen er dus alles aan doen om geen slapende honden wakker te maken, geholpen door een handvol marktpartijen die goud geld verdienen aan marktmanipulatie (denk aan hogere graanprijzen door gebruik van landbouwgronden t.b.v. ethanolproduuctie).

  Een rationeel geluid als dat van Klaus is dissonant in het midden van een kakafonie aan miljeu-alarmistisch lawaai.

  www.anxietycenter.co…

 2. Jan B. schreef op : 2

  Tegenstrijdige informatie zou mensen in verwarring kunnen brengen.

  De Volkskrant heeft dit erkend in het programma "de leugen regeert".

  Daarna wist ik het zeker dat het klimaatdebat vanaf de hoogste echelons wordt aangestuurd.

  Hetzelfde hebben we gezien inzake 9/11.
  Broertjes is in zijn eigen leugens gaan geloven en heeft zelfs beelden gezien waarbij er een vliegtuig in het Pentagon is gevlogen…

 3. jjvandinges schreef op : 3

  Ik heb zo’n vermoeden dat Klaus een deja-vu heeft gehad. Doodzwijgen, ontkennen en verketteren zijn de oude trucs van Pravda, Neues Deutschland en hun Tjechische evenknie in de good old days, toen de toenmalige equivalenten van Bos, Balkenende en Rouvoet de baas waren achter het IJzeren Gordijn. De gevestigde orde houdt nu eenmaal niet van dissidenten en andere ketters. Ik neem kranten als Volkskrant en NRC al jaren niet meer serieus en geeft er dan ook geen cent aan uit. Helaas krijgen de hoernalisten subsidie en kunnen ze doorgaan tot dat hun sufferdjes alleen nog gelezen worden door ambtenaren.

 4. Peter schreef op : 4

  Alweer een bewijs dat je in Nederland gekleurd nieuws voorgeschoteld krijgt.

  Als je hier in nederland een mening wilt vormen ben je ook afhankelijk van buitenlandse (niet USA gedomineerde) zenders, of natuurlijk internet.

  Er zijn wat mij betreft teveel tegengeluiden van wetenschappers op het broeikas senario aangehangen door Gore&co om dit stil te zwijgen.

 5. Hub (auteur van dit artikel) schreef op : 5
  Hub Jongen

  [1] Uitstekend artikel:
  "Earth Day is a Holiday for Liars"
  Dat de leugens van politici met hun verborgen agenda duidelijk aantoont.
  Een aanrader. Dank je Andre.

 6. Jean schreef op : 6

  Het enige nieuws dat ik in nrc lees over Klaus is dat zijn herverkiezing gepaard ging met fraude en andere ellende.

 7. Marcus Aurelius schreef op : 7

  Hoewel ik een docu zag vannacht op NGC over ijsberen en die krijgen het volgens hen toch echt moeilijk met het opwarmen van de aarde…

 8. Wim schreef op : 8

  [6] Precies, terwijl Vaclav Klaus een heel integere man is. Maar ja de Nieuwe Rode Courant heeft het vak goed geleerd van onze Sovjetbroeders.

 9. R. Hartman schreef op : 9

  [7] NGC, zei je toch? Verder commentaar overbodig!

 10. R. Hartman schreef op : 10

  [1] Zie ook deze ARI Op-Ed van Michael Berliner:
  dutchconcerns.blogsp…

 11. Bud. schreef op : 11

  Dit doet me denken aan ons aller betreurde Cincinnatus die hier menig wijs woord plengde waaronder deze: "Het politiek correctisme is op dit moment zo sterk in Europa als het Katholicisme in de middeleeuwen."

  Wij beseffen dat niet altijd. De Nieuwe Godsdienst is al geworteld.

 12. Armin schreef op : 12

  Ach, niets op TV is wat het lijkt:

  media.eyeblast.org…

  An Inconvenient Truth = The Day After Tomorrow

  🙂

 13. Zozo schreef op : 13

  web.mac.com…

  Mission propaganda failed.

 14. h.oldeboom schreef op : 14

  Ik heb net zijn boek "Blauer Planet in gruenen Fesseln " ontvangen; Was ist bedroht: Klima oder Freiheit? Dat was ook al een toer om dat boek te krijgen. Dus zo langzamerhand begin ik ook te geloven dat wij bedreigd worden in onze vrijheid en als er iemand is die begrijpt hoe erg dat is dan is het wel Vaclav Klaus.