Net nu mijn hoofd nog vol gedachten zit over de twee recent gedode Nederlandse militairen in Uruzgan loop ik tegen een artikel aan van Lawrence Vance.*)

Vance vraagt zich af of die lieden nu “helden” zijn, of “gedupeerden” en komt daarin tot de conclusie dat het gedupeerden zijn.

Als synoniemen voor gedupeerden kun je lezen:” bedrogene, benadeelde, haasje, klos, pineut, pisang, sigaar, slachtoffer”.

Het artikel van Vance slaat op Amerika, maar de kern geldt net zo goed voor andere landen, en dus Nederland.
Hij stelt dat bijna ieder land respect heeft voor zijn helden en tracht die (postuum) te eren. Dat gebeurt door herdenkingen en monumenten waarop hun namen vermeld zijn, of door ze (postuum) een “geborduurd lintje” te geven.
Dan valt op dat iedereen die in het buitenland bij een militaire missie de dood vindt, een “held” genoemd wordt.
Het oorspronkelijke idee over een held is toch iemand die een groot risico aandurft om iets goeds te doen.?
En dan is toch echt niet iedereen die uitgezonden wordt, of was, naar Uruzgan een held?

Het is nu onbekend in hoeverre dit ook speelt bij het Nederlandse leger, maar Vance openbaart dat er in Amerika de laatste jaren 32.000 soldaten uit het buitenland als huurlingen zijn aangenomen met de belofte dat ze na een korte tijd Amerikaans burger mogen worden!

Echt te denken valt over de opmerkingen van Vance: “Veel van die helden zijn gewoon gedupeerden. Zij denken dat ze voor de vrijheid vechten terwijl ze in feite bezig zijn onze vrijheid te vernietigen. Zij denken dat ze aanval van 9/11 betaald zetten terwijl ze in feite bezig zijn met de weg gereed te maken voor nieuwe aanvallen. Zij denken dat ze terrorisme voorkomen maar in feite maken ze nieuwe terroristen. ……. Zij denken dat ze onrecht bestrijden terwijl ze net een misdaad tegen het Afghaanse volk aan het begaan zijn. Zij denken Nederland te beveiligen, terwijl ze bezig zijn om het in gevaar te brengen. Zij zijn de dupe van politieke ambities. **)

En dit allemaal geldt niet alleen voor de gedupeerde militairen, maar ook nog eens voor hun nabestaanden. Die proberen natuurlijk ook om aan de dood van hun geliefden een ideëel tintje te geven. Zij hebben hun leven opgeofferd voor het vaderland! Whatever that may be!

Dit alles werd nog versterkt door Arnold Karstens. Een onafhankelijke journalist die in Afghanistan onderzoek gedaan heeft. Bij Pau en Witteman merkte ook hij op dat we helemaal op de verkeerde weg zijn door daar dorpen te bombarderen, kinderen te vermoorden. “Wij” vernietigen daar vijf keer zoveel als trachten op te bouwen!! Wij kweken daar haat tegen ons.
Ook volgens hem is er maar één goede oplossing: Ophouden met vechten, troepen allemaal naar huis, en van daaruit eventueel trachten te komen tot een dialoog.

—————————————————————————-
*) ZIE: www.lewrockwell.com/vance/v…

**) Als je beziet dat nu ook in Nederland door de overheid jonge scholieren/studenten van 17 worden uitgenodigd om al vast leuk soldaatje te komen spelen, dan weet je waar het bedrog begint.

18 REACTIES

 1. Ik zou die huursoldaten niet eens gedupeerden noemen. Vrijwilligers zijn domoren en verwarren eigen domheid met dapperheid. Ze laten zich van alles aansmeren, omdat ze denken, dat krijgertje spelen met dure wapens stoer staat.

  De scholieren, die vorige week door de minister van oorlog waren uitgenodigd, mochten niet eens doen, waar ze voor gekomen waren: een keertje een geweer vasthouden en een schot lossen.

  Maar hele volksstammen tuinen erin en dat zal wel altijd zo blijven.

 2. [1] Ja, het zijn domoren, maar ik denk er misschien een beetje milder over.
  Het land is overspoeld met duizenden domoren.
  Kijk eens hoevvel mensen er nog geloven dat de problemen in de samenleving door de politici opgelost kunnen worden.
  Hoevelen zijn er die nog denken dat dat in onze absolute "democratie" kan? Zelfs dat het de "beste" vorm van bestuur is?
  Hoevelen lopen nu niet weer achter de politica Rita Verdonk aan?
  Hoevelen slikken het willoos dat ze door politici in de EU worden gestopt?
  Enz.

 3. De bron van het kwaad zit in de top van de piramide; de top, die hun macht over de onderliggenden gebruiken om ‘leuke dingen’ te doen.

  Als je dat niet doorziet of kunt doorzien, zou je dat als domoor kunnen betitelen; de informatie om e.e.a. te ontdekken is immers aanwezig. Wat de redenen ook zijn voor mensen om zich op vrijwillige basis als kanonnenvoer te verkopen, één ding is zeker: het is de individuele keuze die zij gegeven hun omstandigheden nemen; de keuze zou anders een andere zijn.

  Uiteindelijk gaat het dus niet om de vraagzijde (werknemers) maar om het kwaadaardige aanbod van werk in het leger, dat offensief te noemen is in het geval van Afghanistan. De schuldigen zitten in Den Haag, die het schoothondje van de VS zijn.

  Alhoewel, schoothondje ? Laten we eens even kijken. USA Today vandaag: ‘Troop pledges by allies fall short’, op de frontpagina. Geen enkel woord over de Nederlandse inbreng en de discussies daarover. Wél het volgende overzicht:

  NATO forces in Afganistan
  Countries
  US: 31000 now, 3500 pledged
  France: 1430 now, 700 pledged
  Georgia: 1 now, 500 pledged
  Poland: 1020 now, 400 pledged
  Croatia: 210 now, 200-300 pledged
  Czech Republic: 290 now, 120 pledged
  Azerbaijan: 40 now, 45 pledged

  Voor (o.a.) USA Today bestaat Nederland niet, en dat ondanks dat de hoge omes in Den Haag het willen doen voorkomen alsof Nederland het centrum van de wereld is.

  Ik stel dan ook voor, dat de hoge-ome-schoothondjes eens een keer de schoot van het baasje onderplassen.

 4. [4] Je zou denken dat die hoge omes zouden leren en in ieder geval zoveel mogelijk troepen terugtrekken. Maar het tegendeel is waar.
  Minister Eimert van Middelkoop heeft net bekend gemaakt*) dat er “tijdelijk” extra militairen naar Uruzgan worden uitgezonden.

  Door dit extra wachtpeleton kunnen Nederlandse militairen meer doen rond Deh Rawod en de Baluchi-vallei!.
  Dus MEER in de gevarenzone verblijven.
  Ik hoop dat dit “tijdelijk” voor alle militairen geldt en dat er geen enkele daar voor eeuwig blijft!.
  —————–
  *) In de Nieuwsbrief van de regering.

 5. [5]
  Bovendien wordt ook de Vredesmissie in Soedan met een jaar (voorlopig) verlengd.
  Alleen de PVV was tegen.
  De aanwezige ministers en de andere politieke partijen betreurden de opstelling van de PVV: "Die getuigt niet van betrokkenheid met wat er in de wereld speelt", zei CDA-Kamerlid Karien van Gennip.
  Zijn alle lezers van de Vrijspreker toch wel betrokken met alles wat er in de wereld speelt?
  Dan moet ieder ook maar bepalen wat hij/zij er aan gaat doen. Als het maar niet gaat met het belastinggeld van anderen maar met de eigen verdiensten.

 6. In de jaren 70 was er een liedje over de universal soldier. Ik vind het een ijzersterk lied en nog steeds actueel.

  Het hield in dat wanneer niemand zich voor het karretje liet spannen van de oorlogzuchtige overheden er geen soldaten waren om te vechten. Helaas een utopie. Het smeermiddel geld "ook voor onze jongens" trekt soldaten aan.

  Gisteren in Zembla de klokkenluiders gezien. Stuk voor stuk symphatieke mensen gebroken door de autoriteit en financieel aan de grond.

  Dat zijn mi.(zonder hun drijfveren te willen weten) de echte helden of slachtoffers.

 7. [1] Bijna geheel mee eens. [2] Ik zou het geen domoren noemen maar "intellectuele luilakken" (waarmee ik niet bedoel een intellectueel die lui is maar iemand die te lui is om na te denken). De toestand snappen is heus niet zo moeilijk. Het is geen rocket science. Maar als je te lui bent om na te denken en liever maar met de kudde meeloopt n.a.v. de overheidspropaganda omdat je het denken hebt uitbesteed aan politici, dan verdien je gewoon niet beter. En zodoende kan het mij niks schelen dat die lui in Afghanistan geliquideerd worden. Waarom niet? Simpelweg omdat het allemaal collectivisten betreft. Die zelfde intellectuele luilakken stemmen z.g.a. zeker voor talloze maatregelen die vrijheidslievende mensen het leven zuur maken. Diezelfde "domoren" (die zoals gezegd niet echt dom maar gewoon te lui om na te denken en daarmee te onverantwoordelijk zijn), zijn vast voor o.a. belastingen (om de oorlog waar zij hun brood mee verdienen te financieren) en daarmee zijn zij met hun stemgedrag mee verantwoordelijk voor jouw en mijn ellende. Bovendien zijn ze vast wel voor andere vormen van ordehandhaving en hebben we dus juist aan dat soort lui zaken als de identificatieplicht te danken.
  Hun weigering na te denken en verantwoordelijkheid te nemen, maakt hen m.i. juist medeplichtig aan een hoop ellende die ze veroorzaken aan mensen als jij en ik. Zulke lui zijn onze vijanden. Dus telkens er eentje geliquideerd wordt, toast ik erop.

 8. [10].M,
  Daar zit inderdaad wat in. Maar toch zullen er ook wel bijzitten, die echt te dom zijn. Cheers (in de hoop, dat de luie uitvreters ontwaken).

  Voor klokkenluiders zie:
  Uitzending gemist van zondag 20 april, Zembla http://omroep.vara.nl/Uitze

 9. [6]
  Wat zijn het toch een ongelofelijk stel domoren. De ‘betrokkenheid’ waar ze het over hebben, is niks anders dan bemoeienis met interne aangelegenheden van een ander land.

  Wat zouden van Gennip & co. er van vinden als Afghanistaanse troepen (of Chinese) in Nederland kwamen om in alle ‘betrokkenheid’ gewapenderhand hun eigen versie van ‘vrede’ en ‘democratie’ te gaan verspreiden ?

  Wie zijn van Gennip & co. om hun moraal onvrijwillig op te dringen aan een natie ?

  In feite zijn ze geen steek ‘beter’ dan misleide geesten als een Hitler, Stalin, Bush en noem ze maar op. Compleet van de pot gerukt.

 10. [13]
  Inderdaad, wat moraal betreft: ik vrees, dat van Gennip en kornuiten tot hun kruin in die drek zitten en dat hun enige moraal is, de rest van het volk er liever in mee te sleuren dan ongelijk te bekennen.

  Moraal gaat toch over Waarden en Normen?

 11. De Islam is een prima religie voor een populatie met een gemiddeld IQ van 80, ik zeg dit zonder sarcasme. Ik hoop en verwacht dat de westerse soldaten met bebloede koppen onverrichter zake huiswaarts zullen keren. De globalisering zal eveneens zijn roemloos einde vinden in de stoffige vlaktes van Afghanistan.

  Ondertussen wint Europa op alle fronten 😉

  http://www.manager-magazin….

  Onlangs is Europa Amerika bij $1,55 gepasseerd als grootste mondiale economische macht. Op naar de $2,00! Met de komende implosie van Amerika zal de oude wereldorde worden hersteld, nu met een verenigd Europa.

 12. [14]
  Moraal gaat voor degenen die het ten overstaan van anderen menen te weten, inderdaad over ‘normen en waarden’. Maar dan wél voor de anderen, onder het motto ‘iedereen is gelijk, maar wij zijn een beetje gelijker’.

  Deze alwetenden, de hedendaagse goden, leggen vervolgens die ‘normen en waarden’ dwingend op aan degenen, die het volgens deze elite een pietsje minder goed hebben begrepen.

  Aldus wordt het plebs te verstaan gegeven dat het weliswaar betreurenswaardig is dat deze of gene soldaat het leven heeft moeten laten in een ander land, maar dat men toch vooral niet op moet geven en nog meer olie op het vuur moet gooien. Van de rijke geschiedenis wordt niks, maar dan ook he-le-maal niks, nada, zippo, zero, geleerd. Koloniseren blijft een leuke hobby van de overheid, over de rug van het volk.

  Ongelijk bekennen is niet noodzakelijk; over een paar jaar is er immers weer een andere regering die weliswaar volgens de letter verantwoordelijk is voor de daden van voorgangers, er echter in de praktijk lak aan heeft.

  Het werd in het klokkenluider-filmpje ook al gezegd: kabinet en tweede kamer zijn met name bezig met partij-politiek. Het volk interesseert ze geen ene moer.

  Welkom in bananenmonarchie Nederland.

  Ik vind het verdedigbaar, dat dergelijk geweld vanuit de overheid moreel gezien uit zelfverdediging met gepast geweld uitgeroeid wordt.

 13. [8] Een dialoog met de islam is onmogelijk, net als een dialoog met het Christendom of Democratie. Dialoog voeren doe je met mensen, niet met ideeën.

Comments are closed.