Eveline Herfkens wil de ten onrechte aan haar betaalde vergoedingen aan het ministerie van Buitenlandse Zaken echt niet terugbetalen.

Dat heeft minister Verhagen gezegd in de Kamer. Hij heeft met haar gesproken over terugvordering, maar daaraan wil ze niet meewerken.
Volgens Verhagen wil ze niet betalen omdat dat de suggestie zou wekken dat ze schuldig is. Naar haar mening is het geld aangeboden door Buitenlandse Zaken en wist ze niet dat het niet mocht. TT

Halllooho
Die kenden we nog niet: ik hoef, in de Herfkens redenatie, dus nooit meer iets terug te betalen, schade te vergoeden, of een overtreding recht te zetten, als ik verkondig dat ik het niet heb geweten en dat ik het zeker niet recht kan/mag zetten omdat ik anders schuld beken.
Zij is leuk.

Toch eens kijken of ik dat ook kan toepassen bij mijn belastingaangifte en de vermolestering van de eerstvolgende bureaucraat…..

14 REACTIES

 1. Lijkt me niet dat de overheid dat toestaat.
  Desnoods met geweld zullen zij hun deel innen.
  Kunnen wij, als belasting betaler, Herfkens via de rechter dwingen om het geld terug te geven?
  Het was namelijk wel ons geld

 2. [1]

  Hmm als we dan toch bezig zijn, waarom niet al ONS geld terugeisen wegens diefstal, fraude, corruptie, vrijheidsberoving, economisch en lichamelijk geweld ?

  Of ongehoorzaam zijn, als burger dan …

 3. Ach, ze durft gewoon niet toe te geven dat ze de knaken heeft verbrast en kan het gewoon niet terugbetalen.

  Huis afpakken, pensiongelden afpakken, failliet laten verklaren en geen uitkering geven of in ieder geval zoals bij normale stervelingen ….. 6 maanden later.

  Wat een takkewijf, op de brandstapel.

 4. Ik heb voor personen zoals deze en bijvoorbeeld mw.G.ter Horst waarvoor een naheffing van ¤65.000 voor privé gebruik van de dienstauto door de gemeente Nijmegen wordt betaald, maar één term : SCHORUM!!

  Neem maar aan dat er nog veel van dit soort zaakjes zijn waar we niets van weten!! "ik wist het niet" als excuus: kom daar als burger maar eens mee aan voor de rechter!

  Wat een walgelijk en ziek landje toch! Een mooi voorbeeld van hoe "democratie" vertrapt en verkracht kan worden door een overheid.

 5. P.S. Kan die foto van dat walgelijke mens niet vervangen worden door iets minder afstotelijks?? Mijn maag draait er van om.

 6. Als belastingbetaler financiert men mede oorlog en corruptie. Dat zou normaal gesproken toch een gegronde reden moeten zijn om te weigeren nog langer belasting aan de staat te betalen!

 7. Ach ja. Het is toch slechts belastinggeld, daar kun je makkelijk mee omgaan als politicus. Huizinga over de <a href="http://www.trouw.nl/laatste…">OV-chipkaart</a>:

  "De Kamer wilde ook weten wat de financiële gevolgen zijn van de vertraging. De bewindsvrouw antwoordde dat de invoering tot nu toe tweehonderd miljoen euro heeft gekost. Momenteel laat zij in kaart brengen waar dit precies aan is besteed."

  Hoe geweldig moet dat zijn! Om 200 miljoen uit te geven en vervolgens geen idee te hebben waaraan!

 8. had iemand gedacht dat ze dat terug zou geven aan de samenleving ?
  nou dan !

 9. [3] En dat heb ik gedaan, vervolgens na 3 jaar met de rug tegen de muur, letterlijk gechanteerd worden door de belastingdienst die dat op een klantvriendelijke manier verpakt, maar betalen zal je hoe dan ook.

 10. [7] IIS schreef oa :
  " Als belastingbetaler financiert men mede oorlog en …."
  Historisch aantoonbaar
  Iis schreef hier de werkelijkheid,omdat
  (nieuwe) belastingen verschijnen(al)bij MOBILISATIE mbt oorlogsvoorbereiding !!
  vb. "A (war)tax to beat Napoleon"
  1-The U.S(first)income tax 1812 proposal
  2-16th Amend U.S.Income Tax(1913(w.o. 1)
  3-1944-1945, 94%(!)Census-tax top rate!

  belastingheffing-en oorlog mbt datering

  Voorbeelden in : The Origin of the Income Tax.Ludwig von Mises Institute.

  vs5

 11. Dat maakt haar dus tot een ordinaire oplichtster in de categorie diefstal

 12. Misschien draaf ik nu een beetje door en zoek ik het te ver, maar alle miljarden die zijn ‘verdwenen’ door de zogenaamde krediet crisis zou ik bijna zonder bewijs durven beweren dat ook dat geld gebruikt is om de oorlog met Afghanistan en Irak te financieren.
  Ieder gezond en weldenkend mens zou toch niet domweg zoveel geld willen beleggen in hypotheek-obligaties die dienen om kansarmen een huis te laten kopen…..
  Er zijn complot theorieën genoeg en veel zijn te ongelofelijk, maar hier zou ik met redelijk nuchter verstand een behoorlijk complot in zien.

Comments are closed.