De laatste tijd verschijnen er weer opvallend vaak berichten als “Vitamines kunnen je leven verkorten”, met een subtiele verwijzing naar een of andere overheidspublicatie die voor je bescherming pretendeert te zorgen.*)

Deze publicaties vinden waarschijnlijk hun oorsprong in de Codex Alimentarius (CA) die eind van dit jaar officieel in werking treedt. Deze CA is nu al bezig de overheidsinvloed te vergroten, en dus onze eigen keuzevrijheid te beperken.

Reeds eerder waarschuwden we op de Vrijspreker voor deze ontwikkeling. Zie:
www.vrijspreker.nl/vs/item/…
waarin we ook linkten naar de beroemde speech van dr.Rima Laibow.
Als je die nog niet gehoord hebt, is deze de moeite waard, en kan zeker dienen om je eigen oordeel te versterken.
Zo is ook de site van haar organisatie met recente informatie interessant:
www.healthfreedom.org/

Natuurlijk KUNNEN vitamines (en mineralen) schadelijk zijn. Zeker als je er TE veel (maar ook te weinig) in je lichaam krijgt. Maar let wel, dat geldt voor veel meer dingen, zelfs als je te veel zuiver water drinkt kan dat je dood betekenen.

Ik vrees dat er weinig tegen deze verdere overheidsbetutteling te doen is, maar daarom is het toch goed om te weten wat er zich afspeelt en er zelf over te oordelen. Bovendien is de ratificatie van de Hernoemde EU Grondwet een acuter gevaar en daar zou misschien nog wel wat tegen te doen zijn.
—————————————————–
*) Bij voorbeeld news.bbc.co.uk/2/hi/health/…

14 REACTIES

 1. Linksom of rechtsom, zowel de Europese Grondwet als de Codex Alimentarius zullen door de EU/EG worden doorgedrukt, tenzij…

  Tenzij Paus Benedictus de Ieren oproept de grondwet bij referendum te boycotten, of eist, dat de erudiete katholieke homohater Rocco Buttiglione, die onder veel kabaal in 2004 werd weggestemd, alsnog EU-commissaris mag worden.

  http://www.dw-world.de/dw/a

 2. Het (nationaal-)socialisme waart opnieuw door Europa. Mijn studerende zoon wordt vanaf vandaag VERPLICHT te participeren in een serie fietstochtjes in de vrije natuur om groepsgewijs het lichaam te trainen ter meerdere eer en glorie van de EU.

 3. Die 3 biljoen die eraan zouden sterven, is volgens mij geen wetenschappelijk getal.
  Volgens mij worden door deze voedselwet giftige stoffen legaal en soms zelf verplicht. Natuurlijke vitamines en kruiden worden illegaal, en niet genetisch gemodificeerde planten zouden illegaal worden.
  Wat we wel zien is dat er steeds meer berichten komen dat vitamines slechts zijn, maar sommige juist verplicht moeten worden toegevoegd (foliumzuur). Sommige stoffen die totaal geen voordeel hebben worden verplicht toegevoegd aan voedsel: zoals fluoride in water.

  • Wel, om het verhaal nog iets completer te maken:

   Baroso breekt ook de EU discussie open over het introduceren van genetisch gemanipuleerde organismen in de EU.

   Lekker handig: in Amerika hebben ze al planten die hun eigen herbicides en pesticides produceren.

   Wunderbar …

   En wat de consequenties daarvan zijn … daar kun je lekker zelf naar zoeken als je je ongemakkelijk begint te voelen.

 4. Er is een hele waslijst aan Europeesrechtelijke arresten die gaan over het verbieden van vitamines, of beter gezegd waarin getracht werd vitamine bevattende waren onder het uiterst strenge geneesmiddelen regime te brengen.
  Dan ging het om supplementen, dan weer om vitamine-verrijkte voedingsmiddelen.
  Gelukkig hadden we het Europese hof van Justitie die de lidstaten terug floot.

  Zonder EU/EG waren vitaminen al lang niet meer zo makkelijk te krijgen als nu. De link naar de EU/EG is onterecht en doet blijken van een beperkte kennis over dit thema.

  Wat overigens niets af doet aan het beginsel dat de macht van de overheid beperkt moet blijven tot die gebieden waar het marktfalen groter is dan het overheidsfalen. De markt voor voedingsupplementen werkt best: Er zijn geen noemenswaardige informatie problemen, althans geen die niet voor de overheid gelden, er is makkelijke toe- en uittreding, er zijn genoeg vragers en aanbieders, het contracten- en aansprakelijkheidsrecht volstaat om opportunisme te beteugelen en er is weinig behoefte aan coördinatie door overleg.

  Tegelijkertijd is het risico van overheidsopportunisme zeer groot vanwege de macht die monopolisatie met zich mee brengt.

  En wat de waarschuwing betreft: Van leven ga je dood.

 5. [3]Hub,
  Hij woont in een voormalig Oostblokland, waar ze schijtziek van het communisme zijn, maar waar het -net als hier trouwens- ook al gemetastaseerd is.

  Het enige verschil is, dat men in dit land het communisme geen communisme, het socialisme geen socialisme en kanker geen kanker noemt.

  Een soort Millecamsyndroom zou je kunnen zeggen.

 6. [7]Hub,
  ERRATUM:
  "Het enige verschil is, ….."

  Ik bedoel: men hanteert maar één begrip voor de mix van communisme en socialisme om het woord kanker te maskeren: de sociaal-democratische verzorgingsstaat.

  Sorry voor de verschrijving.

 7. De video ‘Nutricide,’ en de website http://www.healthfreedomUSA.org zijn zeer informatief. Wat ik wil weten is wat er in Nederland gedaan kan worden om te voorkomen dat wij onze gezonheids vrijheid steeds verder kwijt raken.

  Is er iemand die mij daar over kan informeren.

  Dank,

  Boelo

 8. Hoi Boelo,

  Je vraagt je af wat er in Nederland gedaan kan worden i.v.m. de Codex Alimentarius. Of
  anders gezegd inderdaad het behoud van het zelf kunnen beschikken over onze eigen gezondheid. Hetzelfde heb ik me ook afgevraagd en nog steeds. Want het lijkt erop dat we er maar weinig aan kunnen doen… Maar betekent dat dan dat we het dan ook maar
  helemaal niet zouden moeten proberen? NEE!

  Ten opzichte van alle foute zaken die men ons van hogerhand door onze strot wil duwen, waaronder deze Codex, lijkt me dat we als gelijkgestemden de handen ineen moeten slaan. Er ruchtbaarheid aan geven door desbetreffende informatie te laten circuleren, ertegen demonstreren en het tekenen van petities, bijvoorbeeld.

  Het tekenen van petities tegen de Codex Alimentarius en voor het behoud van natuurlijke
  geneeswijzen, vitaminen, e.d. kun je doen op onderstaande links:

  http://www.eliant.nl
  Dan rechts op deze site klikken op “Teken de petitie.” Dit is een organisatie op
  antroposofische grondslag, maar vertegenwoordigt de belangen van ons allemaal waar
  het hun petitie betreft.

  http://www.eu-referendum.org/nederlands/petitions/natural_remedies.php

  Persoonlijk heb ik deze twee petities een tijdje terug al ondertekend en gelukkig velen met mij. Dit kan gewoon online, dus wel zo handig.
  Verder heb ik gegoogled op: petities Codex Alimentarius. Misschien dat je daar nog wat extra mogelijkheden zult kunnen vinden?

  Ik vind het overigens jammer dat je niet op bovenstaande links kunt klikken en dan meteen terecht komt waar je wezen moet. Misschien ligt dit aan mijn iets te gebrekkige
  kennis omtrent het invoeren van informatie? 🙂 Maar in ieder geval heb je event. twee
  petitie-mogelijkheden. Meer kan ik op dit moment concreet niet bedenken. Hoop dat je er wat mee kunt en wie weet anderen ook.
  In ieder geval fijn dat jij er ook mee aan de slag wilt, ook al lijken de mogelijkheden daartoe, nogmaals, niet voor het oprapen. Mensen, laten we zelf de vinger aan de pols houden voordat dat straks gebeurt door Dr. Jekyll and Mr. Hyde!

  Succes en groetjes!

  P.S. Mocht iemand anders nog andere mogelijkheden weten, dan hoor ik dat ook graag!
  Bedankt.

 9. Laatst sprak ik in Brussel persoonlijk met de uiterst innemende directeur-generaal van de Europese Commissie voor Gezondheid en Consumentenbescherming (DG-SANCO).
  Dit is een EU-instituut dat aan de ene kant de levensgevaarlijke en giftige genetisch gemanipuleerde gewassen van Rockefeller’s Nazi-maatjes Monsanto en Bayer goedkeurt en binnenhaalt, en dat aan de andere kant die stoffen afkeurt en verbiedt die al honderdduizenden jaren deel uitmaken van de voeding waardoor wij dankzij de overleving van onze voorouders hier überhaupt allemaal zijn… Daarnaast beijvert dit instituut zich om Big Farma’s agenda ten aanzien van de vernietiging van alle levensconforme (want niet farmaceutische) geneeswijzen om zeep te helpen, inclusief hun beoefenaars. Ab Klink kan niet wachten om, op aandringen van de antikwakliga, mee te werken aan het uit het register schrappen van alle artsen die zijn ontwaakt uit de uit 1910 daterende Rockefeller/Flexner brainwashing.

  Wanneer dit alles klinkt als de genocide agenda die het is, dan klopt dat. De boodschap dat de wereldbevolking terug moet van de huidige 6 miljard naar een permanente 500 miljoen staat in graniet uitgehouwen in de Georgia Guidestones in Elberton Georgia. Aanwijzingen voor de methoden van ruimen zijn te vinden in de muurschilderingen van het ’vrijmetselarijmonument’ Denver International Airport, en in allerhande oeroude en meer recente documenten.
  Roepen dat dit allemaal onzin is, mag natuurlijk.
  Maar kijk op een mooie dag eens naar de hemel en zie alle chemtrails, vol zware metalen, ziekteverwekkers en gemanipuleerde nanopartikels…
  Alleen wakkere burgers kunnen, in samenwerking met elkaar, deze satanische plannen stoppen.

  Voor een meer uitgebreide achtergrond verwijs ik graag naar het artikel van Lodewijk Prinsen in FRONTIER, over Agenda 21, de laatste loodjes van de machtselite naar een Brave New World…

  · Georgia Guidestones: http://www.radioliberty.com/stones.htm, http://www.youtube.com/watch?v=RG5TMCrOTIM;
  · fotogalerij Denver Airport, http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/denver/esp_denverairport_photogall.htm;
  · Een geheime programmeerhandleiding, mei 1979, Silent Weapons for a Quiet War, http://phoenix.akasha.de/~aton/swfqw.html

  • “Laatst sprak ik in Brussel persoonlijk met de uiterst innemende directeur-generaal van de Europese Commissie voor Gezondheid en Consumentenbescherming (DG-SANCO).”

   De relevantie van deze mededeling ontgaat me, in het kader van de rest van je reactie. Het zou aardig zijn geweest als je de discussie tussen deze DG en jezelf over de ongetwijfeld tegengestelde standpunten die hier aan de orde zijn beknopt had weergegeven. Zoiets geeft een inkijkje in de denkwereld van dit soort figuren, en dat helpt weer om de strategie van ‘het verzet’ te bepalen.

   Hoe kom je met zo iemand in discussie, en vooral: hoe zorg je dat hij ook daadwerkelijk over de inhoud wil praten, in plaats van over een vastgelegd politiek dogma?

Comments are closed.