Een speciale (overheids) Task Force gaat dat onderzoeken.


Onze al-zorgende regering heeft 5 miljoen euro belastinggeld genomen om het maatschappelijk belang daarvan te onderzoeken en stimuleren.

De ministerraad heeft eind september 2007 ingestemd met een voorstel van staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De Taskforce gaat op 1 januari 2008 voor twee jaar aan de slag. Minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is ook betrokken bij de werkzaamheden van deze Taskforce.

Zeer nieuwsgierig ging ik kijken naar Buitenhof waar over dit onderwerp gediscussieerd zou worden.
Het bleek te gaan over hoe de overheid vrouwen kan prikkelen om meer uren te werken.

Nu dacht ik dat de meeste vrouwen al heel veel uren werken, maar de bedoeling is om ze meer uren in bedrijven en dergelijke te laten werken en meer belasting te laten betalen. Daar zit het maatschappelijk belang van het oplossen van de problemen door de vergrijzing.

De Taskforce Deeltijd Plus wordt op dinsdag 8 april voor twee jaar geïnstalleerd. De leden zijn:
• Pia Dijkstra, radio- en televisiepresentator;
• Désirée van Gorp, directeur Nyenrode Institute for Competition en universitair docent;
• Judith Ploegman, voorzitter FNV Jong;
• Senay Özdemir, journalist en bladenmaker;
• Martijn de Wildt, directeur en mede-eigenaar organisatieadviesbureau Qidos.

Deze club is onafhankelijk van een andere Task Force van de Commissie Maatschappelijke Participatie van de Nederlandse Vrouwen Raad die een commissie hebben van overheid (OCW en EZ) en sociale partners (VNO-NCW en FNV) om te komen tot een van Charter Vrouwen naar de top onder leiding van Carlien de Roy van Zuydewijn .

Om dat voor elkaar te krijgen is Sybilla Dekker, voorzitter van het Ambassadeursnetwerk, gevraagd om een Taskforce te leiden. Zij zal daarbij j nauw gaan samenwerken met Marieke Bax, initiatiefneemster van TopBrainstorm, een netwerk van hoogopgeleide vrouwen dat overheid en bedrijfsleven wil stimuleren om vrouwelijk talent de ruimte te geven.

Wel, de toekomst ziet er rooskleurig uit. U hoeft niet meer echt bezorgd te zijn voor het vergrijzingsprobleem. Al direct zijn hier nieuwe baantjes gecreëerd en een aantal vrouwen is al onder de pannen en kan uren gaan maken.
Dat prikkelen zal dan ook wel lukken.

15 REACTIES

 1. "Wel, de toekomst ziet er rooskleurig uit. U hoeft niet meer echt bezorgd te zijn voor het vergrijzingsprobleem. Al direct zijn hier nieuwe baantjes gecreëerd en een aantal vrouwen is al onder de pannen en kan uren gaan maken."

  – Wie weet kunnen ze ook de ouderen aan het werk zetten?
  – Wie weet kunnen ze ambtenaren aan het werk zetten door ze te ontslaan van die 40 uur overheidsdiensten?

  Vragen, vragen..

 2. [2] Ik weet niet of je ouderen nog kunt prikkelen!
  Vrijstelling van overheidsdiensten is wel een grote kans. Dan komen per persoon 40 uur vrij om te werken, en misschien nog effectiever is dat dan werkers niet meer gehinderd worden in productief werk!

 3. "Ik weet niet of je ouderen nog kunt prikkelen!"

  Tuurlijk Hub, je moet alleen een Taskforce Gepensioneerde Ouderen opzetten en voilà.. De mogelijkheden van de overheid zijn immers oneindig. Probleem opgelost.

  En daarna een Taskforce Huisdieren.

 4. Deze lieden nemen zichzelf wel érg serieus, dat dan weer wel. Gelukkig maar dat er een overheid is, stel je voor dat je zélf kunt bepalen waar je je zuurverdiende centen aan uitgeeft. Alleen het idee al, zeg.

 5. Zijn er weer wat slaven gedetecteerd die niet niet hard genoeg aan de riemenn trekken ?

 6. Mijn wijf mag de hele dag op de bank zitten als het haar goed dunkt! geen socialist, collectivist of vent met tieten (Opzij troela) die daar verandering in brengt. ik vind zowieso dat iedereen zelf moet bepalen hoeveel hij of zij werkt als ze maar met hun jatten uit onze portemenai blijven.

 7. Waar je de overheid zelden over hoort is dat je werk hebt en werk. Als ik de signalen uit de samenleving zo oppik, dan wordt er steeds meer werk gedaan dat geen moer oplevert. Er moet tegenwoordig een vracht werk verzet worden om aan de overheidsregels te voldoen, onevenredig veel zelfs. Het lijkt me allemaal gebaseerd op controle, controle, controle. Alsof de doorsnee mens zo onbetrouwbaar is. Nou, daar geloof ik geen bal van, opnieuw als ik om mij heen kijk zie ik mensen die heel verantwoordelijk hun werk doen. Een totaal andere induk krijg ik als ik naar de overheden kijk….
  Zaken als werkgelegenheid zeggen eigenlijk bar weinig over de welvaart, of er ook echt geld verdient wordt door export van producten die wat opleveren en daar moeten we het toch van hebben?

 8. Het hele vrouwenemancipatieproces wat al jaren aan de gang is, is vrouwen het idee inplanten dat zij ook recht hebben op werk en carriere maken. Het is echter enkel een verkapt plan om meer belasting binnen te harken en de opvoeding van de kinderen te institutionaliseren op een zo vroeg mogelijke leeftijd, om ze effectiever te hersenspoelen. De laatste tijd worden de scholen voorbereidt op náschoolse opvang om de kinderen nog langer uit het gezin te houden en nu kunnen de vrouwen dus nog langer doorwerken. Om meer geld voor de staat te gaan verdienen. Maar ze moeten wel echt het gevoel hebben dat ze het voor zichzelf doen en er recht op hebben. Je hoeft ze enkel te prikkelen (als een laboratoriumrat).

 9. Vrouwe, ook moete jage nu!
  Wij, mannuh, dan lekker thuiszitte lol makuh!
  Grom.
  Vrouwe, nog harderder werke!
  Potdikkeme!
  Zij slavuh van mannuh! Zij in de top, denkuh zuh! Wj, mannuh, altijd de baas! Haha!

 10. [11] Of het opzet is weet ik zien, maar als het dat zou zijn, werkt het behoorlijk goed: wat een stel geconditioneerde meelopers: braaf kindertjes naar school brengen, braaf kindertjes ophalen, allemaal voor??????

 11. Om ontevreden vrouwen tevreden te maken hebben mannen duizenden jaren lang
  geploeterd om dit mogelijk te maken.
  Van het uitroeien van dinosaurussen, [ poepten te veel op de stoep ] tot het droogpompen van polders [water overlast] niets hielp
  Er tussen door sloegen de mannen elkaar ook nog eens de hersens in op verzoek van ,en tot grootte vreugde van haar .
  Dat laatste liep helemaal uit de hand vanwege dat zij ook het slachtoffer werd.
  En werd vervolgens koude oorlog genoemd, waar zij niet, wel de man de pineut is.
  Onze geachte Islam mede bewoner zien haar als een broedkip,zonder hersens .
  Wat zonder protest van de niet gelovige als correct geaccepteerd word.
  Of zijn er protesten van de leiding gevende carrière dames ?
  Ik hoor alleen maar een zekere Wilders !

 12. Ik denk dat er zeer diverse redenen zijn voor een beperkte arbeidsparticipatie van de vrouw:
  a) minder ambitie en vinden het thuis wel best
  b) gebrek aan uitdagende banen, omdat ze klein worden gehouden
  c) vrouwen hebben het echt gewoon vele malen zwaarder als ze echt door willen breken

  Over het algemeen geldt dat per vrouw niet al deze drie factoren een rol spelen. Er zijn dus subgroepen te onderscheiden.

  De niet ambitieuze vrouw die part-time wil werken wordt ondertussen redelijk goed gefaciliteerd en wordt vaak niet eens echt tegengewerkt op de werkvloer. Mannen vinden het wel leuk zo’n vrouwtje en ze vormt geen serieuze concurrentie.

  Op het moment dat een vrouw wel de ambities, talenten, inzet en vooropleiding heeft, dan gebeuren er hele andere dingen. Een vrouw krijgt dan namelijk net als een man te maken met concurrentiegevechten. Alleen komen voor de vrouw deze gevechten uit meerdre hoeken: de support staf vrouwen (secretaresse gunt het de vrouw niet), de andere vrouwen met ambitie en de mannen. Bovendien heeft een vrouw vaker een man ver boven haar zitten die het stiekum niet fijn vindt als vrouwen doorgoeien. Ja, dat komt echt nog steeds voor: topmannen die 30-jarige dames killen. In praktijk hebben mannen alleen het gevecht te voeren met andere mannen van vergelijkbaar niveau. Ook keihard, maar een overzichtelijk groep. En als in een groep mannen ineens een vrouw opduikt als concurrentie, dan zijn de mannen het regelmatig met elkaar eens dat in ieder geval niet die vrouw de promotie moet inpikken, want dat zou gezichtsverlies voor alle mannen zijn.

  Mijn oplossing. Begin er eerder mee, concurrentie tussen mannen en vrouwen. Geen gescheiden gymles meer. Stop dat overdreven onderscheid. Als je mannen en vrouwen samen laat hardlopen in een klas, dan is de kans groot dat de nr 1 een man wordt. De vrouw die echter tweede van de klas wordt, laat alle andere mannen wennen aan het idee dat het normaal is dat een vrouw meevecht en soms hen verslaat.

Comments are closed.