Deze is op 11 april en we vragen ons af of dit zal gaan over “vrijhandel” of over “handelsbelemmering.


“Het Transnational Institute in samenwerking met Both ENDS, Ander Europa en XminY Solidariteitsfonds organiseren 11 april aanstaande een informatieavond waarin zal worden uiteengezet wat de gevolgen en effecten zijn van het Nederlandse en Europese vrijhandelsbeleid. Sprekers zullen onder meer zijn Dot Keet (AIDC Zuid Afrika), Joseph Perugganan (Focus on the Global South), Mani Candan (CEC India) en activisten uit Bolivia en Mexico.”

Dit wekte onze belangstelling en we vroegen ons af of en hoe daar aandacht aan te besteden.
Maar al lezende kregen we sterk de indruk dat dit helemaal niet gaat om vrijhandel te bep;eiten, maar eerder om de vrijhandel te beperken.

“Tevens zal daar de premiere zijn van een korte film over de handelsrelatie tussen de EU en Latijns Amerika, die speciaal gemaakt is voor de komende EU-Latam-topconferentie in Lima. Roeline Knottnerus (TNI) zal uiteenzetten wat de Europese handelsstrategie ‘Global Europe’ precies inhoudt. De avond zal eindigen met het startschot voor een campagne tegen Global Europe en voor economisch beleid gericht op mondiale rechtvaardigheid.”

Als er iemand naar toe gaat, (en misschien wat tegengas kan/wil geven) is het misschien mogelijk er een verslag van te maken.
Dit zou het gevoel dat er daar weer de nodige belastingcenten gebruikt worden voor verdere beperking van onze vrijheid misschien ongedaan maken/

20.00 – 22.30 uur
Café Hortus Plantage Middenlaan 2, Amsterdam
De toegang is gratis

Kijk voor meer informatie op de website van Noticias: www.noticias.nl/agenda.php#…

3 REACTIES

  1. Laat ze asteblief met de tengels van Latijns Amerika afblijven. De mensen daar weten zichzelf uitstekend te redden; er wordt in Panama zelfs gegniffeld over de ware bananenrepubliek du moment, de VS van A.

  2. [2] Dank je, Heel interessant stuk; echt de moeite waard.
    Om de smaak te proeven, hier een alinea:
    "Free trade requires no treaties. All that is needed is to remove (unilaterally or multilaterally) artificial barriers to trade: England did this in the mid-nineteenth century, Hong Kong in the mid-twentieth century. In 1789, the Constitution of the United States need just fifty-four words to establish free trade among the states. NAFTA, the "free" trade agreement between Canada, Mexico, and the United States has two thousand pages, nine hundred of which are tariff rates."

Comments are closed.