Ja, als je luistert naar de uitspraken van politici als Balkenende, Cramer en vanuit de EU, dan kan er niet genoeg gewaarschuwd worden voor de ellende die deze politici nu aan het veroorzaken zijn.

Nigel Lawson, oud minister van financiën van Engeland heeft een boek geschreven:

“An Appeal to Reason: A Cool Look at Global Warming”

en een artikel in de Financial Times noemt twee levensgrote gevaren die er in beschreven worden.

Alleen al dat door het gebruiken van duurdere energiebronnen (en waanideeën als windmolenenergie) de economie zwaar zal worden afgeremd, betekent een enorme kostenverspilling en grote ellende bij de wereldbevolking.

Met de wilde plannen van de EU, die alleen op basis van politieke belangen (voor de politici) absurde doelstellingen gaan eisen om “een voorbeeld voor de wereld” te zijn, zal de economie in de EU-landen grote schade toebrengen.

Het tweede grote gevaar is dan dat politici gaan proberen om die schade te beperken door maatregelen. Nicolas Sakozy en anderen hebben die al genoemd. Daaronder zijn nieuwe handelsbarrières tegen landen die de verplichte reducties in CO2 uitstoot niet accepteren of niet waar maken.

Dit alles zal een veelvoud aan schade veroorzaken die ooit zou kunnen komen uit de al miljoenen jaren durende klimaatwijzigingen.
———————————
Het hele artikel op www.ft.com/cms/s/0/a49c8ec6…

P.S. URGENT: Tracht in ieder geval de NL ratificatie van de Hernoemde EU Grondwet te voorkomen!

5 REACTIES

 1. "Daaronder zijn nieuwe handelsbarrières tegen landen die de verplichte reducties in CO2 uitstoot niet accepteren of niet waar maken."

  Onder het credo, allemaal even arm. Ziek.

 2. Daaronder zijn nieuwe handelsbarrières tegen landen die de verplichte reducties in CO2 uitstoot niet accepteren of niet waar maken.

  Geweldige plan, China en India lachen zich krom. te vergelijken met het beleidt in Afrika. Resultaat: waar Europa weg treedt, stappen China en India binnen. Wat is er dan veranderd? niets, het tegendeel. China en India zijn nog niet zo politiek correct, dus voor Afrika, in dit geval, een verslechtering. althans voor het volk, de ‘happy few’ varen er wel bij.

 3. [2] Waaruit blijkt precies dat juist landen in Afrika hun CO2 doelstellingen niet zullen halen?

  De EU sluit Afrika handelswise al vrijwel helemaal buiten.

  Voor de rest snap ik geen bal van je verhaal.

 4. Duurdere energiebronnen? Laat me niet lachen. Het enige wat deze man wil is exponentiële groei ten koste van alles en iedereen omdat hij en zijn vriendjes daar het rijkst van worden.

  Als hij het over schade wil hebben, moet meneer Lawson maar eens een willekeurige documentaire over de oorlog in Irak kijken. Dat is pas schade!

  ‘The Government is the shadow the Corporations cast over society. The essence of Corporate propaganda lies in directing the peoples anger towards the shadow, rather than towards the Substance.’

 5. Ik geloof ze allebei niet, die voor en tegenstanders. Ze hebben beiden een verborgen agenda…

Comments are closed.