Dat heeft Ahmed Aboutaleb, PvdA Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet Balkenende IV, beloofd tijdens de installatie van de TASKFORCE Deeltijden Plus.
Maar die TASKFORCE moet het wel gaan “stimuleren”.

Wat dat stimuleren inhoudt, is nog niet duidelijk. De bijgaande bedreiging: ‘Gebeurt dat niet, dan komt de betaalbaarheid van voorzieningen in gevaar’, is echt niet erg geruststellend dat hij geen dwingende maatregelen in het achterhoofd heeft!

De voorzitster versterkt de uitspraken door onder andere te vertellen dat ze het ambitieuze plan hebben om te : “… koersen op een cultuuromslag, ten aanzien van de moederschapscultuur, …”
Ook die uitspraak is voor allerlei uitleg vatbaar. Wat zou ze nu echt willen?

Het is wel duidelijk dat dit hele gedoe dreigt te leiden tot nog meer betutteling van de overheid en vermindering van de individuele vrijheid.

Bij de installatie bood FNV-voorzitter Agnes Jongerius al een reeks aanbevelingen aan van diverse vrouwengroepen. Een daarvan is een vierdaagse werkweek voor zowel man als vrouw.
Het zou kunnen helpen, maar ik begrijp nog niet hoe een werkweek verkorting tot meer productie zal leiden. Als dat klopt, waarom dan niet meteen naar een 3-daagse, of 2-daagse werkweek?
——————————————————-
Geciteerd uit www.zibb.nl/
Zie ook: Hoe kunnen Nederlandse vrouwen geprikkeld worden:
www.vrijspreker.nl/vs/item/…

7 REACTIES

 1. Vierdaagse werkweek is prima; de vijfde- en zesde dag kun je dan zwart gaan bijklussen, zodat je zelf ook nog wat geld overhoudt.

  Wat mij betreft kunnen ‘we’ in dat opzicht naar de 0-daagse werkweek, zodat ik Heertje Ballijn mijn plee kan laten schoonmaken (of Bakellende, als hij goedkoper is).

 2. "Een daarvan is een vierdaagse werkweek voor zowel man als vrouw.
  Het zou kunnen helpen, maar ik begrijp nog niet hoe een werkweek verkorting tot meer productie zal leiden."

  Heel simpel: vroeger werkte de man 6 dagen van de week, en de vrouw niet. Als man en vrouw tegenwoordig 4 dagen gaan werken komt dat nog altijd neer op 8 dagen ipv 6.

  Ooit zijn we ook van die 6e dag afgestapt, dus om van die 5e dag af te zien is ook niet zo heel erg raar.

  Meer vrouwen in de top kan ook alleen maar als veel meer dan maar 60% van de vrouwen gaan werken, en ook veel meer dan 60% van de vrouwen meer dan 3,5 dagen in de week gaan werken. Te weinig vrouwen werken te weinig uren om aanspraak te maken op een goede functie.

  Nou hoeft dat niet erg te zijn, dat is een eigen keuze, maar ga het dan niet via allerlei vormen van mannendiscriminatie proberen te bevorderen.

 3. Ach het is toch allemaal lulkoek eerste klas, je kiest gewoon de beste voor de functie vaak is dat gewoon een man om voor de hand liggende redenen.

 4. ik dacht dat we nu toch onderhand het nivelleringsdenken kwijt waren, een vierdaagse werkweek komt er weer op neer dat ‘het werk’ verdeeld gaat worden.
  O.a. aan de meest behoeftigen, de vrouwen. Dat werkt dus niet.
  ( niet omdat het vrouwen zijn hoor, maar omdat het verdeeld gaat worden op andere gronden dan de markt (en de vrouw) wil).

 5. Men spant het paard weer eens achter de wagen, waarom het niet gewoon fiscaal aantrekkelijker maken om te werken. Bovendien zien veel mensen op tegen de files. (zeker met kids en kinderopvang die om 7 uur wil sluiten) Met fiscale kortingen moet het toch kunnen lukken om menen te motiveren dichter bij huis te werken en bedrijven om zich niet allemaal in en om Amsterdam te vestigen. Gewoon 15% inkomsten/loon belasting korting ALEEN voor degenen die <15km van zijn woning werkt of met OV / fiets er naar toe gaat. Z’n fiscale korting zou bedrijven ook wel motiveren zich elders te vestigen.

 6. [5] Of je geeft de huizenmarkt vrij en schaft de overdrachtsbelasting af 😉

  Maar aangezien het juist de regels zijn die de helft van de mensen bezighoudt, zouden die banen er weer niet zijn om voor te verhuizen….

 7. Welk 18+ meisje of vrouw gaat uit z,n bol om te presteren ?
  Als ze het doen is het vaak om zich nog aantrekkelijker te maken als ze vaak al zijn.
  Een jongen 28+ of man presteren voor een reden alleen ,om haar te imponeren via
  de vruchten/geld verkregen met presteren.
  Samen zijn de beestjes verantwoordelijk dat het beestje niet uitsterft.
  Het is misschien de bolle bozen onder de vrouwen niet opgevallen ,maar het beestje man
  gaat over lijken ,soms letterlijk ,om z,n zin te krijgen.
  Dit tot grote voldoening van het beestje vrouw ,die dankzij beestje manlief zich beschermt voelt in haar nieuwe comfortabele grot terwijl zij bevalt van haar zoveelste
  kind beestje.
  Alle beestjes op deze planeet zijn op de een of andere manier bezig met eten en voortplanten, volgens spelregels waar zij geen controle over hebben.
  Het Nederlandse kabinet mag dit ,onder invloed van vreemde machten ,proberen te doorgronden ,maar het zal ,voor de zoveelste keer uit lopen op wat wij noemen vrouwen ruzie.
  Een voorbeeld ,een regering ,alleen bestaande uit vrouwen ,kan niet ,het is tegen natuurlijk .
  alleen mannen wel ,die op de een of andere vreemde manier instinctmatig voelen waar zijn grenzen liggen .Vrouwen hebben dit niet.
  Samen kan soms ,als zij ,voorbeeld Vogelaar ,op een post gezet word die absoluut geen winst kan opleveren.
  Wat ook kan is dat zij zoveel macht krijgt dat we de nieuwe Cleopatra [Kroes] creëren .
  Dat is tijdelijk ,gelukkig niet eeuwig.

Comments are closed.