Deze eenvoudige 10-vragen test geeft in heel korte tijd een verhelderend en verklarend inzicht in de mythes die je hoort van pers en politiek.


www.geocraft.com/WVFossils/…


Waarschuwing: Deze test is gebaseerd op gezonde wetenschap, niet op media-hype. Het kan daardoor materiaal bevatten dat niet gunstig is voor jonge mensen die proberen goede beoordelingen te krijgen in politieke correctheid.


———————————–

(Dank aan Toine Manders voor inzenden)

10 REACTIES

 1. als Toine de vrijspreker leest durft ie misschien ook wel met iemand van hier in debat over de voornadelen van de EU. Ik vind zijn houding zeer opmerkelijk door op te merken dat het VK alleen de voordelen wil en niet de nadelen door wel vrijhandel te willen maar geen politieke inmenging.

 2. Ik had alle vragen goed! 🙂

  Maar ja, ik ben dan ook een Natuurkundige en geen Greenpeace amateurklimatoloog.

 3. De getoonde link zette mij wel aan het denken. Dankzij deze informatie neem ik het broeikaseffect nu wel serieus. Het bevat een grafiek van de ‘Medieval Warm Period’. Deze grafiek is op ander locaties doorgetrokken naar de huidige tijd. Die toont aan dat er zich nu wel iets heel extreems voordoet.
  De wetenschappelijk verklaring hiervoor zijn de broeikasgassen (niet alleen CO2).

 4. Ik had een vijf. Lijkt een beetje op mijn schoolse prestaties. Zegt dat iets over mijn belangstelling voor klimaatgeneuzel of ben ik gewoon dom?

 5. Het was een prachtige selectieve quiz!

  ‘The Government is the shadow the Corporations cast over society. The essence of Corporate propaganda lies in directing the peoples anger towards the shadow, rather than towards the Substance.’

 6. Inderdaad een mooi overzicht van vragen die om de hete brij heen dansen. Ook vind ik het altijd opbeurend dat mensen nog altijd enthousiast kunnen zijn over dat sterk verouderde temperatuur-plaatje uit het IPCC-rapport uit 1990, zoals in vraag 8. Ik had gehoopt dat in een latere vraag beargumenteerd zou worden dat de "hockeystick"-grafiek uit het IPCC rapport van 2001 achterhaald is, maar die ironie zou te mooi zijn.

Comments are closed.