Kinderopvang is het volgende fiasco van de overheid.

Weer wordt de stelling dat alles wat de overheid doet, fout loopt of duurder wordt, bevestigd door onderstaand NOS-bericht.

Het is ook moeilijk voor een overheid om haar oneindige drang om zich overal mee te bemoeien (voor uw eigen bestwil) te beperken.
En die politici zijn niet alwetend of onfeilbaar, waardoor ze ook fouten kunnen maken. En dan zijn er ook nog altijd “unintended consequences”. Moeilijk leven voor die politici!
Nou ja, pech voor u, denk maar dat het goed bedoeld was!
Een beetje medelijden met die arme overheid kan wel. Of niet?

Het is ook erg complex in de maatschappij. Eerst willen ze meer vrouwen aan het werk krijgen. Daarom moet je de gelegenheid voor kinderopvang vergroten. Die opvang moet natuurlijk wel aan allerlei eisen en voorschriften voldoen, en eigenlijk gratis zijn! Dat moet ontwikkeld, voorgeschreven en gecontroleerd worden. De crèches moeten gerund worden door deskundige kinderverzorgers en bestuurders. Opleidingen zijn daarvoor nodig. Dat kan niet zonder vaste regels die natuurlijk vastgesteld en gecontroleerd moeten worden.
Het is logisch dat, om dit te verwezenlijken, de belastingbetaler veel subsidies moet betalen. Met de bekende consequentie dat alles wat gesubsidieerd wordt, meer gebruikers oplevert.

Daardoor worden de kosten veel te hoog. Geen nood, dat is makkelijk op te vangen door de belastingbetaler.
Daarop kun je dan weer beperken door Oma en Opa de kleinkinderen te laten opvangen. En natuurlijk, als er subsidie naar de crèches gaat, moeten Oma en Opa die toch ook krijgen. Eerlijk is eerlijk. Maar dan zullen zij en hun huiskamer wel aan bepaalde eisen moeten voldoen. Die worden dan ontwikkeld, vastgelegd en natuurlijk gecontroleerd.
Om dit weer goed te laten lopen , moet de procedure via “gastouderbureaus lopen. Ook weer met hun eisen en controles.

Deze procedures hebben (tot) nu toe geleid tot een tekort van een half miljard euro. En u mag raden waar die vandaan gehaald zullen worden.

Gelukkig komt Wouter Bos met een reddingsplan Hij zegt dat die gastouderbureaus te veel verdienen, en daar zal hij aan gaan snijden. Hij is al bezig om daar richtlijnen, procedures en voorschriften te ontwikkelen en controleurs op te leiden om dit alles in de praktijk te brengen.
En verder heeft Wouter al het originele idee om dan toch de ouders van de kinderen maar weer meer te laten betalen, en Oma en Opa maar iets minder of niets te betalen. Terug naar af! Geniaal!

Dit alles past dan in de belofte van Wouter en zijn vriendje Jan Peter dat de kiezers na het zuur nu het zoet krijgen.
Het vertrouwen in politici stijgt met sprongen omhoog!

U hoeft dus geen zorg te hebben, u moet alleen maar betalen.
———————————————————-
NOS 23 april: Veel meer gebruik van kinderopvang
Het aantal kinderen dat gebruik maakt van kinderopvang is vorig jaar sterk gestegen, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Eén op de vier kinderen ging naar de kinderopvang, tegen één op de vijf in het jaar daarvoor.

Het aantal ouders dat een toeslag voor kinderopvang kreeg, steeg van 271.000 naar 388.000.Staatssecretaris Dijksma heeft door de sterke toename van het aantal subsidies een gat van een half miljard in haar begroting.

Minister Bos (Financiën) zei gisteren dat gastouderbureau’s te veel aan de bemiddeling verdienen. Hij zint op maatregelen om dat aan te pakken.

58 REACTIES

 1. [31]
  "Dat klinkt eng, maar het is een preventief idee. Als de uitslag negatief is dan wordt het niet verboden om dan alsnog kinderen proberen te krijgen maar dan is wel alle verantwoordelijkheid voor de ouders, alle verantwoordelijkheid."

  Wat?

  De verantwoordelijkheid ligt ten alle tijden bij de ouders en nooit bij de -staat-.
  De rest is sjitsjlisties soepsidie geraaskal.

 2. [17] Neeltje ik ben reuze blij voor je dat je dat zo doet, en ik respecteer die keuze vanuit de grond van mijn hart. Het wordt echter eng als er in je omgeving scheef tegen je aan gekeken wordt als je vrouw er voor kiest (!) om thuis te blijven en op die manier zichzelf nuttig maakt in de samenleving die wij kennen. Hoe vaak het niet voorkomt dat ze op school raar aangekeken wordt als ze zegt full time huisvrouw en moeder te zijn. Dan kijkt zij overigens raar terug hoor. Maar dat terzijde. Werken buiten de deur? Als jij daar blij van wordt, vooral doen, maar ik hoop dat je ook het respect voor de ander kunt en wilt opbrengen

 3. [34] Zeker heb ik er respect voor als je ervoor kiest zelf voor je kinderen te zorgen.
  ( Heb ik zelf ook gedaan trouwens..)
  Helemaal niks mis mee!
  Het maakt niet veel uit wie het doet.
  Wel hoe men het doet. En zonder fouten of foutjes bestaat niet.

 4. [33]
  Nja, neem zelf eens de moeite jouw eigen reacties door te nemen in dit topic.

  "De regering dient daarom ook banen te creëren die binnen de schooltijden vallen van hun kroost."

  "Het lijkt mij beter om scholen en werk bij elkaar te bouwen opdat ouders samen met hun kinderen eventueel kunnen forenzen en naar school/werk te gaan. Dat bevorderd toch enigszins het samenzijn en het kind leert gelijk dat een regelmaat hoort bij het leven. Dus als de heren architecten eens de koppen bij elkaar staken."

  "Ik dacht dat quality time in deze handig zou zijn als ouders en kinderen met elkaar konden reizen, dat was alles. Ik had maar een ingeving hoor. Maar het is toch op zich geen gek idee om scholen bij bedrijven te situeren zodat die mogelijkheid voor ouder met kinderen bestaat. En dan gelijk zo paranoïa over de overheid beginnen. Die overheid mag van mij ook direct vallen."

  "Ik heb dus helaas geen kinderen maar was zojuist even bij de buurvrouw op verjaarsvisite en daar kwamen meisjes uit de buurt te spelen, en er viel er eentje uit de schommel. Ik stak mijn armen uit en het kind kwam gelijk bij mij zitten, en ik kan je vertellen dat een moment is dat ik altijd zou willen vasthouden."

  Over agressief collectivistisch geraaskal gesproken………

 5. [36] Noem jij het maar fijn geraaskal hoor, als je dat gelukkig maakt.

  Ik noem het een ideetje opwerpen, zonder het idee dat een boze regering "Big Brother" daarin de leiding zou willen nemen.

  Dat noem ik paranoïde. En daar hebben ze medicijnen voor, mijn beste.

 6. [34] Ik vind dat een raar iets inderdaad, dat als je als vrouw zegt dat je full time huisvrouw/moeder bent. Dat zegt genoeg denk ik over de stand van zaken momenteel.

  Laat iedereen toch vrij wat hij/zij wilt.

 7. [37]
  Hear hear, daar heb je weer zo’n lutser die mij eerst als agressief bestempeld, daarna als paranoide en als oplossing daarvoor met pillen aan komt lopen kakken.

  Verdiep je bijv. eens in het leerling volg systeem wat tot doel heeft peuters vanaf twee jaar te monitoren om bij voorbaat mogenlijke probleem gevallen tijdig te kunnen corrigeren.
  Of de koppeling van gegevens (school,arts(en) en justitie) van 0 tot 14 jaar om tijdig in te kunnen grijpen.

  Met andere woorden: de mens is volgens jou maakbaar, dit dankzij het collectivistische gepeupel en zijn simpele meelopers zoals jij die hun eigen eeuwige geraaskal en dito proefballonnetjes onder de noemer -een ideetje opwerpen- blijven verdedigen.

  Triest.

 8. [39] Zullen wij elkaar maar gewoon negeren? Jij bestempelt mij als lutser? Wasda? Oh, je bedoelt loser? Zeg dat dan.

  Liever een loser dan iemand die iemand anders onbeschoft benaderd zonder de ware reden te kennen, heel erg dom van je. Dat heet aanname. Moeilijk woord ik geef toe, maar het zou je sieren eens niet gelijk met anti sociaal taalgebruik te komen, en als dat niet lukt moet je maar met bokito in discussie gaan. Dat zou meer jouw stijl zijn.

 9. Verdiep je bijv. eens in het leerling volg systeem wat tot doel heeft peuters vanaf twee jaar te monitoren om bij voorbaat mogenlijke probleem gevallen tijdig te kunnen corrigeren.
  Of de koppeling van gegevens (school,arts(en) en justitie) van 0 tot 14 jaar om tijdig in te kunnen grijpen.

  Dat werkt alleen met kinderen die willen, helaas is dat verleden tijd. Nu moet je eerst uitkijken wat je leerstof is, want stel je toch eens voor dat je bepaalde dominerende bevolkingsgroepen voor het hoofd stoot. Dat zou eerst eens bekeken moeten worden, waarom men minder gemotiveerd is om te leren of les te geven.

  Misschien moeten we toch maar eens onze identiteit leren te verdedigen.

  En jij doet er goed aan om eerst eens te leren lezen, begin eerst met grote letters en plaatjes en dan mag je het nog eens proberen.

 10. [41] Ik heb nog eens nagedacht, ik zie dat je alleen maar op mij reageert. Maar ik dank je voor je aandacht en dat je mij hebt wakker geschud. Want eerlijk gezegd dacht ik hier iets te vinden, maar helaas komt de ware aard altijd te voorschijn achter die prachtige volzinnen van sommige mensen.

  Dus laat ik het voor wat het is. En wat dat is, is ter uwe illustratie in persona.

 11. [40]
  "en als dat niet lukt moet je maar met bokito in discussie gaan."

  Dat doe ik al, mijn beste.

  P.S.

  Lutser, samenvoeging van looser en prutser.

 12. Deze Bokito leeft anders riant op de zakken van mensen zoals jij, al 22 jaar lang. Dus niet slecht voor een Bokito nietwaar? Dus wie is er nu een lutser?

  Maar goed, kennelijk ben ik voor jou nu het slachtoffer. Ik laat je in je waarde,zover een mens voor mij waarde heeft. Ik zoek mijn heil wel ergens anders, maar flink belasting betalen want ik heb nog een nieuwe flatscreen nodig.

 13. Geen idee, maar ik vind het oprecht jammer dat we zo moeten praten. Mijn excuses voor mijn gedrag. Ik wilde alleen maar een positieve inbreng geven, zonder wars te zijn van allerlei stromingen van politieke kleur.

  Ik wilde nog aan je refereren dat er een programma was over de toekomst van Nederland, waar werd gekeken naar het reduceren van het fileprobleem. Daar kwam een ‘optie’ om werk/woonverkeer te verenigen. Niet zo gek toch?
  Nou, en als mensen toch forenzen, waarom niet met eventueel hun kinderen opdat er een stabielere band is qua jaja plichten en lasten verenigbaar zouden KUNNEN zijn.

  Ik wantrouw ook autoriteiten, maar volgens mij kost het je bergen energie om dergelijke systemen proberen te bestrijden. Hoogstens kun je ideeën spuien.

  Het gekke vond ik, en daarom mijn temperamentvolle reactie, dat ik beticht leek te zijn van een idealisme die ik niet eens aanhing. Ik ben namelijk atheïst.

  Ik ben, geef toe, een leek op het gebied van discussiëren, maar probeer het.

  En ik werd boos, omdat ik het gevoel kreeg iemand te zijn die ik absoluut niet ben. Maar dat doet gelezen tekst vaak met je.

 14. [46]
  Zand er over Marcus.

  Zonder enige ironie wens ik jou heel veel geluk toe.

 15. Dank je.

  Maar even nog dit, dacht je nu echt dat ik enge ideeën had?

 16. [50] Dat is dan jammer, maar het is toch echt niet zo.

  Ik zou als ik jou was de docu Zeitgeist eens kijken, daar zie je enge dingen.

 17. [50] Verder wilde ik nog even weten hoe het kan dat ik je nergens anders in de discussies zie participeren.
  Het lijkt op stalken op die manier toch?

 18. Toch nog even je reacties gevonden op anderen, en las dat je uit een gereformeerd nest komt. Eh, hadden gelovigen ook geen enge ideeën?

  Zowieso het claimen van het bestaan van God is natuurlijk al heen erg eng, want hoeveel mensen zijn er niet uit naam van God, nu nog, vermoord? En dan het nog een positieve bedrage te noemen, brrrrrr heel erg eng.

  Met deze wetenschap is het alsof ik in een warm bad van tevredenheid stap. En mijn glimlach is een tevreden lach.

  Ik geloof niet in God, wat mij slimmer maakt dan 3.9 miljard mensen.

 19. [51]
  Slikt Marcus dat filmpje voor zoete koek? Boordevol halve waarheden?
  Niet slim.

 20. [51]
  Zeitgeist is ook een vorm van geloof, ook al heb jij dat nog steeds niet in de gaten.
  Geeft verder niks hoor, slaap maar lekker verder in jouw eigenste warme bad van tevredenheid.

  Maar pas je wel een beetje op dat je daarin niet vezuipt?

  Slaap zacht mijn beste.

 21. Weet je, ik geef je het podium. Je wilt graag mij kapot discussiëren en mijn zegen heb je.

  Mijn schoonvader ligt op kritieke toestand om zijn leven te vechten, is voor mij dus belangrijker dan jouw oordeel en deze hele site.

 22. [57]
  Marcus,
  Jij vraagt mij of ik denk dat jij enge ideeen hebt.
  Mijn antwoord daarop was ja, ik denk dat jij enge ideeen hebt zoals in dit geval jouw idee voor een DNA test voor aanstaande ouders.
  Door zo’n voorstel gaan bij mij alle alarmbellen rinkelen daar ik mij afvraag welke meetbare criteria er zullen worden gehanteerd om te bepalen welk specefiek stukje in het DNA bepalend zijn voor het wel of niet voort en groot kunnen brengen van nageslacht.
  Wat mijn -uit een gereformeerd nest- hier mee te maken heeft is mij volstrekt onduidelijk daar ik mij hier al vele malen heb geprofileerd als Heidense kutdt Fries, m.a.w., -atheist-.

  Dat "zand er over" was geen loze opmerking maar gemeend.

  Natuurlijk is de gezondheid van jouw schoonvader op dit moment belangrijker dan mijn oordeel (voor zover dat van toepassing is) en "deze hele site".

 23. [25] Dit was geen geen reactie op Daniel , maar op Marcus Aurelius. En er zijn meer reacties ( achteraf!!!!!) aan een ander toegeschreven. Wie doet dit en waarom?

Comments are closed.