KLM, de Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, ook wel bekend als Air France (althans op het hoofdkantoor in Parijs), speelt gretig in op de groene sentimenten, opgewekt door Gore Al, die er zelf ook niet slechter van wordt.

Dat valt te lezen in de KLM Boutique, bladzijde 64 van de Holland Herald, gratis mee te nemen uit een KLM kist.

Volgens de website van de KLM (KLIK) ben ik zondag schuldig geweest aan het volgende (jawel, ik biecht het maar eerlijk op):
Amsterdam – Washington (retour)
Uw CO2-emissies: 1.138 kg*
De compensatiekosten bedragen: ¤ 6,88 per persoon
(Hiermee wordt genoeg milieuvriendelijke energie opgewerkt om 2.195 sterke spaarlampen 24 uur lang te laten branden)

Aangezien het over een enkele reis ging, gelieve deze getallen door twee te delen.

De volgende aflaten zijn in de aanbieding (tax free nog wel..): 10, 20 en 30 Euro. Kan ook vooraf op de website van de KLM, voor de schuldbewuste high-tech miljeu-adepten onder ons.

De Air-France dochter belooft plechtig elke compensatie-euro te investeren in projecten die door www.cdmgoldstandard.org en het Wereld Natuur Fonds worden aangewezen. Een hele geruststelling, dat deze luchtvaartmaatschappij meewerkt aan de “War on Global Warming”.

Het lijkt er overigens wel op, dat dit artikel niet zoals de andere artikelen met een één-jarige garantie komt; als alternatief is de stoep-garantie in de aanbieding. Ook kan het artikel niet geretourneerd worden mocht er een gevoel van ontevredenheid bij de klant opkomen na aankoop.

Luchtvaart is een uiterst serieuze business. Dat de KLM nu fascistischerwijs inhaakt op onbewezen sentimenten, is wat mij betreft een stap in de verkeerde richting. Blijkbaar is het in het kader van serieuze business ook noodzakelijk om serieuze bullshit te verkopen. Weer een illusie armer.

5 REACTIES

 1. Easyjet komt ook al met deze onzin als je via hun website een retourtje UK koopt. Als men serieus begaan is met de CO2 emissies dan stopt men toch gewoon met vliegen?

 2. [1] Ja, maar ook als je niet vliegt produceer je CO2 door te ademen. Misschien werkt daarom nog beter als die echt gelovigen eens ophielden met uitademen!

 3. Wordt het niet eens tijd dat we ontdekken dat CO2 onlosmakelijk verbonden is met de aarkloot en haar bewoners? 3% (!) van alle CO2 komt door menselijk gebruik/verbruik. Waar maken we ons in hemelsnaam toch zo druk om? Weet je, als het allemaal op is, dan zal er vast wel weer wat anders komen waardoor we weer gewoon verdergaan met ademhalen.

 4. Toch is dit wel de manier om linkse bedriegers te ontmaskeren. Immers als ik mijn CO2 volledig compenseer, is er geen probleem als ik vlieg. Dus hoeft men het niet te verbieden of belasten toch?

  De ware aap komt dan snel uit de rode mouw …

 5. [3] Dat is natuurlijk onzin. Net zoals Al Gore op sentimenten inspeelt is roepen dat iets 3% is ook PR gereutel. 3% cynanide is dodelijk….

  Percentages die voor menselijke orden ongelooflijk klein zijn kunnen theoretisch best enorme effecten hebben. Voorbeelden ten over in de wereld.

  Ook bij CO2 is onze uitstoot veramtwoordelijk voor de CO2 stijging in de atmosfeer. Die weg moet je niet opgaan, want dan speel je alarmisten in de kaart omdat ze je verhaal makkelijk kunnen verwerpen.

  De werelijke kritiek zit hem meer in bewijs maar eens dat de temperatuur stijgt door CO2 en dat ie uberhaupt bijzonder aan het verlopen is. Bij beide lukt het niet zonder schimmige computermodellen en aanpassingen van meetgegevens.

Comments are closed.