Deze wee3k waren er minstens twee aanwijzingen voor die gedachte!

Volgens ANP heeft Jan Peter Balkenende gezegd dat hij zich nu stoort aan het “soms hyperige gedrag betreffende het klimaat in de Nederlandse politiek”.

Dit klinkt toch wel heel anders dan de dreigende verklaringen die hij enige tijd geleden deed.

Een willekeurig citaat uit NOS:
De Europese regeringsleiders zijn het eens geworden over een ambitieus klimaatplan. Op de EU-top in Brussel hebben zij bindende afspraken gemaakt over de inzet van duurzame energiebronnen in 2020.
Dan moet 20 procent van alle gebruikte energie in Europa afkomstig zijn van schone energie als zon, water en wind. Wie doelstellingen niet haalt, kan sancties opgelegd krijgen. De Europese leiders bereikten ook overeenstemming over de reductie van de uitstoot van CO2. In 2020 moet die uitstoot met 20 procent zijn verminderd ten opzichte van 1990.
Het nieuwe kabinet-Balkenende schaart zich vierkant achter deze doelstelling,

Als hij daar echt iets tegen wil doen hoeft hij alleen maar te zorgen voor meer (klimaat)-realiteit in zijn eigen kabinet en vooral Jacquline Cramer te verplichten om wat meer bij de feiten te blijven/
—–
Een ander voorbeeld komt van minister Bert Koenders die in Washington gisteren vertelde dat ” De prijs voor een eenvoudige maaltijd is daar met 50 procent gestegen. Dit komt onder meer omdat er geen sprake is van vrije wereldhandel“.
Zou hij echt inzien dat door vrije wereldhandel de crisis minder ernstig, of zelfs helemaal voorkomen was?

Laten we hopen dat ook de politici nog veel uit de Vrijspreker leren !!!

13 REACTIES

 1. Zo, nu hebben we een -verbale- stok om de anti-globalisten mee te slaan. "Met jullie marktverstorende reguleringen, jagen jullie tientallen of zelfs honderden miljoenen mensen de hongerdood in. Niks nieuws natuurlijk, jullie grote voorbeeld Mao deed dat een halve eeuw geleden ook al en dat noemde hij dan de Grote Sprong Voorwaarts".

 2. de politiek leest hier zeker mee, de VVD o.a., tandenknarsend wat de sfeer hier is zeker niet pro VVD, kan ook niet anders wal vrijdenkers willen vrij denken en dat mag bij Rutte niet, daarom streeft Verdonk die club nu al voorbij.

 3. Balkenende stoort zich aan de soms Hyperig gedrag hier in Nederland???

  Er was eens een filmpremiere Fitna geheten. Niemand wist wat erin de film te gebeuren stond, maar de regiseur kennende, moest er wel heel erge dingen in voor komen.
  Voldoende om de Nederlandse diplomaten over de hele wereld alarm te laten slaan en te verontschuldigen voor wat er komen ging.
  Iedereen liep te vissen in diplomatieke kringen, maar niemand wist echt wat de film inhield.
  Regering en 2e kamer wilde wat graag een voorpremiere. Helaas, de regiseur hield voet bij stuk.

  Toen was het zover, de film werd vertoond, viel wat tegen na de supergespannen verwachtingen, maar de beelden lieten een zucht van verlichting "alsof alle fietsbanden op het binnenhof leegliepen" horen.

  Daarna wisten enkele ministers ineens te vertellen wat er wel in voorkwam, alsof ze het altijd al geweten hadden??? Hoezo wij liegen niet!!!

  Nu vraag ik je, wie hypert er nu wie?

 4. Politiek is toch waan van de dag? Dat is per definitie ‘hype’. Als de politiekers (mooi woord; Vlaams?) hier af en toe rondrijken mogen ze van mij meedoen met de discussies. Ik zou bijvoorbeeld wel eens willen weten of de moeder van Mark Rutte zijn overhemden strijkt.

 5. [9] Ja, leuk stukje; dank je wel.
  Vooral zijn opmerking:
  "Look at how the U.S. empire must be in unimpeded decline, that the International Monetary Fund … is selling its crown jewels," Chavez said.

 6. Even om te proberen objectief te zijn!!
  Balkenende had het over "het klimaat in de politiek" maar onze bron had het over "het klimaat".
  Nu is net als de klimaat-hype, ook de politiek een hype, met Balkenende voorop!
  Dit erkennen is al heel wat, en tot het erkennen van de klimaat-hype zal hij wel door de feiten worden gedwongen.

 7. Beste Hub,
  Als De Vrijspreker wil bevorderen dat er in Den Haag meer naar wordt geluisterd moet je eerst bevorderen dat de teksten worden gelezen. Dat kan door b.v. de site te zenden aan de fracties, de kamerleden individueel etc. via hun mailadressen.
  Dat wordt nog beter als de commentaren minder "snerend" zijn en meer blijk geven van inzicht in en betrokkenheid op de vermelde problemen.

 8. Lezen of niet lezen; het socialistisch correcte denken is dusdanig tot in alle vezels van de Haagse praatclub doorgedrongen, dat er weinig zal veranderen. Sterker nog, de zaak dient nu op Unie-niveau te worden ge-implementeerd.
  Toen Fortuyn aan z’n stormachtige opkomst begon, haastten al die vertegenwoordigers van correct links zich te verklaren dat zij niet begrepen waar al die volkse aanhang zo ‘plotseling’ vandaan.
  Terwijl zij het donders goed konden weten als zij b.v. De Telegraaf regelmatig hadden gelezen.
  Maar dat soort kent alleen ‘eigen volk’.

Comments are closed.