De SEV, Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting adviseert aan de minister dat er meer drijvende woningen en huizen op palen moeten komen.*)

Uit ervaring weten we dat alles waar de overheid zich mee bemoeit fout gaat en handen vol (belasting)geld kost.

Dit ook?

Volgens het NOS-bericht is de SEV een “Onafhankelijk innovatieplatform”. Van wie ze onafhankelijk zijn, is niet duidelijk. Op hun website hebben we tot toe niet kunnen vinden hoe zij worden gefinancierd en wie hun salarissen betaalt. Wel zagen we dat ze werken voor voornamelijk overheidsinstanties.

Het zal best leuk zijn om op het water te wonen, en er zullen best mensen zijn die dit graag willen.
Als dan veel mensen dat willen, komen er vanzelf veel van die woningen.
Met de door Gore Al voorspelde metershoge zeeniveaustijging is natuurlijk een drijvend huis een mooie geruststelling.
Misschien zo geruststellend dat we kunnen verwachten dat er een wet komt die verplicht alle toekomstige woningen en flatgebouwen drijvende te maken.
Zodat we op den duur allemaal in drijvende woningen of flatgebouwen gewoon met het water mee op en af gaan.

Maar toch verkiezen we dat dergelijke keuzes aan de vrije markt worden overgelaten en losgekoppeld van allerlei voorschriften en vergunningen van overheden die zorgen dat alles weer duurder wordt en weer fout loopt.

—————————————————————————–
*) NOS — Overheid moet waterwonen stimuleren
De overheid moet wonen op het water stimuleren. Er moeten meer drijvende woningen en huizen op palen komen. Dat kan problemen met het stijgende water helpen oplossen. Dat stelt de Stuurgroep Experimenten Vokshuisvesting, een onafhankelijk innovatieplatform.

Drijvende huizen en paalwoningen zijn geschikt voor gebieden die geregeld onderlopen, zegt het platform. Daar kan ook overtollig water worden opgevangen. Waterwonen kan ook het ruimtegebrek in de Randstad terugdringen.

Nederland telt nu 175 waterwoningen. Er komen er over een paar jaar 700 bij. De interesse voor die huizen is groot.

7 REACTIES

 1. toen ik in Arnhem woonde werde de woonboten aan de Rijn weggetreiterd, was geen mooi gezicht ook zei de overheid , persoonlijk vond ik dat wel aardig dus ik geloof die mooie verhalen niet, of het moet ze om een nieuwe vorm van waterbelasting te doen zijn , dan mag het weer wel allemaal…

 2. Wat een moeiallen. We moeten gewoon kijken wat voor huizen die ambtenaren hebben, die lelijk noemen en dan een partij oprichten die hun huizen weg wil.

  Dat is toch wat ZIJ doen?

 3. Volgende stap is dat we allemaal verplicht zijn om onze auto’s om te bouwen naar amfibie-voertuigen. Zodra dat klaar is krijgen we extra belastingen (want die voertuigen zuipen meer brandstof, bovendien gaan ze dan wel de CO2 productie tijdens de bouw ook meerekenen, in tegenstelling tot windmolens). En uiteindelijk moet iedereen verplicht een vaarbewijs halen, waarna we dubbel belast worden want we hebben een boot en een auto!

 4. Gegarandeerd waterdicht voor de komende 20-30 jaar!? De overheid laat ook wel eens wat steekjes vallen als het gaat om bouwtechnische voorschriften. Dus helemaal 100% waterdicht zal het wel niet zijn, letterlijk en figuurlijk!
  Waardeloos plan, misschien iets voor ex-schippers en zeevaarders?

 5. Ik ken wel mensen die hun huis alleen gebruiken om te slapen en douchen en wat kleren op te slaan.

  En dit prima zouden vinden:
  http://www.chaletsite.nl/Ch

  En als ‘het water’ komt en zich weer terugtrekt koop je gewoon een nieuwe hut! (Of je koopt ook een paar vrachtwagens zand, de aloude terp.)

  Ach, het is maar wat de ambtenaren willen.

 6. Te vol, te vol en te vol. Het land is gewoon te vol.

  Oplossingen zijn er niet ook dit is korte termijn, want straks is het weer te vol.

  Stop de immigratie en promoot de emigratie en
  laat het volk in een referendum uitspreken of het geboortebeperking wil.

  De Republikeinse Moderne partij, sluit de ogen niet voor onze overbevolking.
  Maakt u zich ook zorgen, sluit u aan.
  http://www.republikeinen.org

 7. [6]
  Alweer zo’n griezel.
  Krijgt u de Herwijnen-politie op uw dak als u een kindje te veel hebt.

Comments are closed.