Onze vrienden kiezen een andere President in november en dat gaat niet ongemerkt voorbij moet ik zeggen.

De ene partij heeft een min of meer incompetente bejaarde gekozen als hun kandidaat en de andere partij bestaat weer uit twee partijen die elkaar intern politiek afmaken.

Wel uniek want het zijn een dame en donkere heer en van deze categorie zagen we er eerder nooit een voor deze post.

So far so good.

Eigenlijk sta ik er allemaal niet echt van te kijken een zwarte super redenaar, blanke moeder, en een vrouw van een bevlogen ex President die omdat ze vrouw is denk te gaan scoren.

Beide kandidaten trekken volle zalen en beiden zouden de oude man van die andere partij landelijk verslaan volgens de polls.
Er komt dus een dame of donkere heer in het Witte Huis later als President.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik als volger van de VS verkiezingscampagnes en alle boeken die ik er over las nooit zo vroeg kon zeggen wie zou gaan winnen.
Dit zijn zulke voorspelbare verkiezingen dat het bijna saai aan het worden is.

Anno
————-
(P.S. eigenlijk ben ik een Huckabee fan, als ze Mike hadden genomen hadden de republikeinen een probleem minder gehad)
———————————————————–
RED: Wel, “onze vrienden” is natuurlijk een relatief begrip. Waarom en voor wie?
Maar die voorkeur voor een andere standaard politicus delen we echt niet!
De enige die eventueel voorkeur zou verdienen, is Ron Paul.
De enige waarop je in dit geval kunt hopen dat er wat verandering in de US en de wereld komt.

9 REACTIES

 1. Naaagh … van vlabij is het beeld heel anders … Momenteel verkneuteren de Republikeinen zich omdat de Democratische kandidaten elkaar zowat letterlijk naar het leven staan en dus veel vuil over beiden wordt opgedrecht en omhoog borrelt.

  Maar chrijf McCain alsjeblieft niet zo snel niet af … net zo min als d kiezers. Het hangt bovendien ook nog af WIE mcCain als running mate kiest …

  Voor een Anno die in een feodaal koninkrijkje is opgegroeit en nu in een ander feodaal koninkrijkje woont en werk is het logish om de machthebbers als een en de zelfde kliek te indentificeren.

  In de VS gebeurt het echter vaker dat men een Democratisch congress heeft, maar een Republikeinse bewoner van het Witte Huis of andersom … En de kans is zeeeer groot dat het weer gebeurt … ook al omdat de verkiezingen om twee dingen gaat … National Security en de Economie … waar de Democraten weer niet het sterkst in zijn …

 2. Ik begin het stuk te lezen, denkende dat er een punt gemaakt zal worden, maar vervolgens is het afgelopen en weet ik nog steeds niet wat nou precies de bedoeling hiervan is.

  Is er een "message"? Een punt? Een moraal van het verhaal? Waar is de relevantie voor het individualisme?
  En waar zijn eigenlijk de onderbouwingen?

  Dit even los van het duidelijke feit dat onze Anno blijkbaar bewondering heeft voor wat zeer collectivistische politici zijn.

  Huckabee? Obama? Clinton? Doe me een lol. Alle drie in de "autoritaire" bovenhelft van het politieke assen-stelsel.

 3. [1] In de VS gebeurt het echter vaker dat men een Democratisch congress heeft, maar een Republikeinse bewoner van het Witte Huis of andersom … En de kans is zeeeer groot dat het weer gebeurt … ook al omdat de verkiezingen om twee dingen gaat … National Security en de Economie … waar de Democraten weer niet het sterkst in zijn …
  ————————————-

  ik ben het er mee eens dat dit belangrijke issues zijn, maar het zijn juist de onderwerpen waar de republikeinen gefaald hebben, de economische ellende was nog nooit zo groot als nu en over de veilheid zijn hele fora volgeschreven (9/11 etc), als dan het antwoord is nog 100 jaar in Irak denk ik dat een democraat fluitend met een vinger in de neus en een in zijn/haar bips naar het W.huis kan doorlopen.-:)
  Ron Paul,met alle respect voor de man zelf, is toch geen factor van belang in deze campagne of heb ik iets gemist?
  Ik las laatst iets over dat er liefhebberij om met een groep mensen op een eiland in de zee of zo te gaan wonen en zich af te wenden van de boze buitenwereld, dat zou mijn antwoord niet zijn, het past wel bij de Amerikaanse traditie van isolationisme.
  Zijn we vrienden van de VS?
  Ja, want vrienden komen helpen als er stront aan de knikker is en om vrienden te behouden moet je dat zelf ook doen, vandaar opbouwende kritiek op de VS, maar ze in de modder schoppen nu het even minder gaat, kies ik niet voor.
  Running mate:
  McCain moet Consela Rice wel kiezen als running girl trouwens want zoveel niet al te domme zwarte vrouwen die wel domme witte mannen kunnen steunen hebben de republikeinen niet om uit te kiezen.-:)
  McCain ‘moet’ een donkere dame kiezen, kleur wegens Obama en vrouw wegens Clinton, het slimme is wellcht dan toch dat Consela zich warm kan gaan lopen voor over 4 jaar, want deze ronde kan ze rustig even wat anders gaan doen , na de campagne dan.

 4. [3]
  Het is voor ons volkomen irrelevant wie ze als opperrover aanstellen aan de overkant van de grote plas. We kunnen ons beter druk maken hoe we wat doen aan ons eigen volkomen corrupte en inefficiënte bestuur.

  Het is in ons belang als Europeanen dat er in de VS een zo groot mogelijke puinhoop ontstaat en dat we hier top-research en technologie naar toe halen.

  Dankzij de hoge belastingen op arbeid en de lagere vennootschapsbelast
  ingen hier zijn bedrijven hier veel kapitaalsintensiever dan aan de overkant. Sparen loont hier meer dan uitgeven, dat is in de VS wel anders.

  Voeg daarbij dat het Angelsaksische gewoonterecht zo een chaotische puinhoop is dat er vele honderden miljarden per jaar weg worden gegooid aan allerlei dure suits on steroïds, en niemand daar zijn juridische leven zeker is. Om het minste of geringste krijg je een lawsuit aan je broek en wordt er beslagggelegd.

  Voor wie zich afvroeg waarom ondanks de wurgbelastingen hier de Europese landen economisch nog overeind staan: wel, daar is het antwoord.

 5. "Het is in ons belang als Europeanen dat er in de VS een zo groot mogelijke puinhoop ontstaat en dat we hier top-research en technologie naar toe halen."
  Wat een immens corrupte en inconsistente uitspraak. Als de ondergang van je medemens voordelig voor je zou zijn, zou de ondergang van andere europese landen ook in ons voordeel werken en zou de ondergang van de buurman ook positief voor je zijn. Economie heef baat bij samenwerking en specialistatie. Het succes van je buurman is jouw succes. In een relatie met je partner zeg je toch ook niet:haar ondergang is in mijn voordeel ?

 6. [7] Ik houd gewoon scherp mijn eigenbelang in de gaten, ben je dan te goed voor de wereld ?

 7. Op dit moment is jouw en mijn eigenbelang een florerende Europees bedrijfsleven. Dat wordt gediend met meer bedrijvigheid en R&D hier. Indien de brain drain naar de VS wordt omgekeerd is dit zeker in ons belang. En dat gebeurt alleen als de puinhoop aldaar groter wordt.

Comments are closed.