En dus ook verkopen.

Moet je eens over denken.

Wat een idioterie dat andere mensen jou verbieden op “andere” zondagen te kopen. Wat bezielt mensen eigenlijk om zich zo met jouw leven te bemoeien?

Omdat ze je dan persoonlijk niet van het kopen kunnen weerhouden, hebben ze de overheid ingeschakeld die dat verbod met (dreiging van) geweld uitvoert.

Onder de bemoeials zitten onder andere mensen die een bepaald “geloof” hebben. Het opperhoofd dat zij aanbidden schijnt iemand ingefluisterd te hebben dat toen hij de wereld gemaakt heeft, hij vond dat hij op de zevende dag moest rusten. En nu vinden de volgelingen dat zij dat zelf ook moeten. Maar niet alleen zij. Ook ieder ander moet tot rust worden gedwongen.

Waarom? Ze hoeven er toch geen last van te hebben? Is het machtswellust?
In ieder geval gebaseerd op de onlibertarische gedachte dat zij recht hebben op jouw leven en eigendom.
Bovendien is het raar dat het 12 zondagen per jaar wel mag en de rest niet! Volledig onlogisch.

Ook zijn er misschien mensen die uit zichzelf niet meer willen werken dat 5 of zes dagen per week, of nog minder. Of liefst helemaal niet. En misschien willen die ook anderen verhinderen bepaalde producten of diensten te verkopen, zodat er voldoende klanten over blijven op hun werkdagen. Ook dit is weer gebaseerd op de onlibertarische gedachte dat zij het leven van anderen mogen besturen.

Deze koopzondagregels zijn een ingreep in de vrijheid van anderen. Gewoon afschaffen. Geeft ook weer besparing op de overheid.

20 REACTIES

 1. Helemaal mee eens, kan dit niet worden afgeschaft onder wet van discriminatie? Het "riek" wel naar discriminatie namelijk..

 2. [1] *gniffel*
  Wil je daadwerkelijk appeleren op de logica en het rechtvaardigheidsgevoel van onze bestuurders?

 3. [3] "Give it a shot?"
  Wat denk je van "Harmonisatie" in de EU ? Dat willen ze toch ook zo graag.

 4. het gevaar zit er in dat als de Rouvoet zijn zin geeft dadelijk de Rabijn en Iman (of is het Imam?) ook komen om hun koopvrije dag op te eisse.
  Christen mogen niets kopen op zondagen, dan ook niet op onze ‘soort van zondagen’ met gevolg dat we winkels maar 3 dagen per week open zijn wegens de ‘zondags cult’.
  (ik zou nu gaan emigreren als ik dat niet al gedaan had)

  az

 5. Maar op koopzondag moet de winkel open zijn om te kunnen kopen. Daar heb je weer personeel voor nodig, en doen die dat vrijwillig, of bepaald de baas het gewoon, zodat er geen sprake van vrijwilligheid is. Lijkt wel politiek…

 6. [7] "personeel" doet een vrijwillige overeenkomst met "de baas". Samen komen ze tot een compromis qua werktijd, betaling etc. Of niet natuurlijk. Maar er is in principe altijd sprake van vrijwilligheid. Tenzij de overheid om de hoek komt kijken, dan is het gedaan met de vrijheid.

 7. [8]
  Ik dacht dat Marc v.d. B. zich nu geestelijk vrij voelde. Valt dat even tegen.
  [10]
  Zonder regels is elk spel gedoemd tot totale zinloosheid en zinledigheid.

 8. [9] Vrijwilligheid, laat me niet lachen. Als de baas op zondag open wil zijn, en er zijn onvoldoende medewerkers beschikbaar, dan wijst hij een aantal mensen aan, ook al willen ze niet. Bij ons op het werk is ook al geen vrijwilligheid te zien. Mensen die willen studeren zoeken dat maar zelf uit, maar werktijden worden niet aangepast… Vrijwilligheid, m’n neus…
  En dat is bij veel meer bedrijven zo.

 9. [14] En dus zet jij gewoon je talenten in voor een andere baas die wél naar jouw zin is, toch?
  Gevolg is dat jouw huidige baas een talent misloopt, en daarmee zichzelf tekort doet. Zo simpel zou het moeten werken.

 10. [15] Dit probeer ik tevergeefs aan vrienden en familie uit te leggen. Ik heb het alleen nog nooit zo simpel verwoord gezien als je net hebt gedaan. Mijn complimenten! 🙂

 11. Ik denk dat het goed zou zijn als alle winkels op zondag gesloten zouden blijven. Mensen zouden wat vaker rust moeten nemen of sociale contacten onderhouden in deze gehaaste maatschappij. De zondag is hier uitermate geschikt voor. Is het niet heerlijk om op zondag over straat te lopen als de winkels dicht zijn? Je wordt dan tenminste gedwongen om eens met iets anders bezig te zijn in plaats van alleen maar kopen, kopen, kopen.

 12. [19] Een variant op het Rouvoetisme hier..?
  Nou mevrouw, u zult zich helemaal thuis voelen in Nunspeet, Putten of Barneveld.Daar mag u elke zondag heerlijk over de straten met gesloten winkels lopen en met iets heel anders bezig zijn. Naar de kerk bijvoorbeeld? Die is er ’s zondags altijd open. Keuze genoeg in dat opzicht.
  Uw idee dat "het goed zou zijn" enzovoort vind ik niet zo geslaagd. Ik hou er niet erg van als een ander bedenkt wat goed voor mij is.
  Wie op zondagen niet wil kopen, kopen, kopen.. gaat lekker iets anders doen. Moet ie helemaal zelf weten. En wie op de zondag niet wil verkopen, hoeft dat voor mij ook absoluut niet. Maar wie dit wel wil, mag daarin door niemand belemmerd worden vind ik. Leven en laten leven.
  Klaar. Zo simpel kan het zijn!

Comments are closed.