VVD: Gele kaart voor Eurlings

De VVD dreigt met een ‘gele kaart’ voor verkeersminister Camiel Eurlings. Tweede Kamerlid Paul de Krom houdt een motie van treurnis achter de hand, als hij geen goede uitleg krijgt over de redenen waarom de spitsstrook op de A1 bij het knooppunt Hoevelaken zo lang ongebruikt heeft gelegen.

De spitsstrook is dinsdag even na twaalven opengegaan, na jaren ongebruikt te zijn na een verkeerde interpretatie van een uitspraak van de Raad van State uit mei 2004.

De Kamer heeft Eurlings opgetrommeld voor een spoeddebat, woensdag, over de kwestie. Zijn eigen partij, het CDA, kondigde al aan excuses te zullen eisen.
“Als hij geen goed verhaal heeft, deelt de VVD een gele kaart uit, in de vorm van een motie van treurnis”, aldus De Krom. Een motie van afkeuring vindt hij “nu nog prematuur”.
www.telegraaf.nl/binnenland…
Tot zover de Telegraaf

Kijk, ik ben niet weg van deze CDA blaaskaak, ik heb al langer ambivalente gevoelens bij de zachte G mooi prater/non valleur .
Op de NL wegen is het een grote ramp, daar past een minister bij die er vol in duikt en desnoods draconische maatregelen neemt er voor gaat, staat voor zijn zaken en dan tenminste een plan neerlegt waar de kamer het hare mee kan doen.
Dit is niets en wordt niets, dus moet je zo’n Jodokus heenzenden, dit soort halfbakken spaar moties die de VVD wil voorleggen zijn om het CDA vriendelijk te stemmen voor na de volgende verkiezingen.
Dit is geen oppositie voeren maar iets van een natte vaatdoek, van een politieke slapte die na WO II zijn weerga niet kent.
Is er dan geen partij links of rechts die zegt, Eurlings beste jongeman, wordt jij maar fijn Burgemeester in Schin op Geul of zo, hier moeten we een mannetjesputter v/m op deze klus zetten, geen week mama’s jongetje .
Onze economie is rechtstreeks verbonden aan deze infrastructuur, van levensbelang dus, daar past geen amateurisme bij .
———
Anno

7 REACTIES

 1. Ministers en politici wegsturen is natuurlijk wel erg leuk en zeer nuttig. Maar ergens in de ministeriele spelonken zit er dus een ambtenaar die ooit doodleuk heeft bepaalt dat de extra rijbaan niet gebruikt mag worden nadat zij al aangelegd was. Deze man/vrouw zou zeker ook persoonlijk aansprakelijk gesteld moeten kunnen worden.

  Ambtenaren persoonlijk aanprakelijk stellen voor schade die door hun persoonlijke beslissingen geleden wordt kan alleen maar gezond uitwerken voor het dagelijks bestuur van een land of regio. Wanneer beginnen we daar eens mee?

 2. "Onze economie is rechtstreeks verbonden aan deze infrastructuur, van levensbelang dus, daar past geen amateurisme bij ."

  Scheiding van politiek/staat en economie bepleiten dan. Consequent Oostenrijks economisch en libertarisch dus.

  Dezelfde ‘foutjes’ en onvolkomenheden zijn namelijk van toepassing op de zorg, defensie/politie, onderwijs en het sociale zekerheidstelsel. Het essentiële en determinerende dat deze sectoren gemeen hebben is dat ze overdadig door de overheid gereguleerd dan wel bestierd worden.

 3. de overheid heeft het grootste belang bij het in stand houden van de l=files: 400.000.000 liter brandstof gaat daar per jaar extra in om, dat levert heel was accijs op!

 4. Maar, van de 3 jaar, heeft toch ook de VVD 2 jaar verantwoording gehad.
  Eurlings zit er maar net 1 jaar.

  Ik ben ook geen fan van Eurlings, maar de VVD doet m.i vreemd.
  Wilders op rechts, Verdonk op file bestrijding. DAN NOG HARDER BRULLEN

 5. Er wordt consequent, al decennia lang, een amateur neergezet als minister van verkeer. Af en toe een verlopen huisvrouw, verpleegsters hebben we gehad en nu weer een excuus-limbo op deze post.
  Het is wanbeleid dat de klok slaat, al jaren lang.
  Ik vrees, kijkende naar de reacties vanuit den haag op deze niet-presterende ministers, dat Eurlings niet de laatste incompetente minister van verkeer zal zijn, velen zijn hem voorgegaan en zullen hem gaan volgen.

 6. [4] VVD doet helemaal niet vreemd, VVD doet/speelt/acteert politieke oppositie. Dat is nu voorlopig hun rol in de klucht van de democratie.

 7. VVD moet echte keuzes gaan maken nu

  het gaat niet goed, wachten tot Rutte gaat vlammem is wachten op schaatsijs in juli, of hopen dat poes geen vogeltjes meer vangt.
  In de VVD coulissen staat Henk Kamp de rechtse ex FIOD man en ervaren bestuurder klaar om de fakkel over te nemen en Wilders en Verdonk te lijf te gaan, dwz als Rutte inziet dat hij meer een 2de man speler is in een team.
  Gaat de VVD deze realiteit omarmen of niet ?
  http://forum.annozijlstra.n

Comments are closed.