Een bericht van “onze man in Zimbabwe” heet van de pers.

Inderdaad is het gedrag van Mbeki allen maar verklaarbaar door te bedenken dat hij een gewone politicus is onder de politici.

Hoeveel te vertrouwen, wordt duidelijk uit onderstaand bericht.

Dear friends

Quoting Eddie Cross (MP-elect for Bulawayo South) 13 April 2008:

Can you believe these guys! Mr. Mbeki flies into Harare where inflation is raging at 500 000 percent. The wife of the President has fled with enough foreign exchange to feed the whole country for 6 months, an election has been held under totally unacceptable conditions. The results – legally due in 6 days, are 14 days over due. The incumbent has illegally appointed a government, holds onto power and deployed the army to maintain his grip on the populace. He has ordered illegal and unconstitutional activities. The economy is at a standstill, a national strike is threatened, there is no food in the stores and what is available is at unaffordable prices. Yet Mr. Mbeki climbs down from his luxury executive jet in Harare, embraces Mugabe and declares, “There is no crisis”.

For the full report by Eddie Cross please visit michaeldarby.net/Zimbabwe.pdf

Other important links:

Sign a Petition for immediate publication of the Zimbabwe election
results:http://www.avaaz.org/en/democracy_for_zimbabwe/97.php?CLICK_TF_TRACK

Sokwanele Civic Action Support Group
www.sokwanele.com/thisiszim…

Women of Zimbabwe Arise
www.wozazimbabwe.org/

Please pray for peace and freedom in Zimbabwe

Michael

8 REACTIES

 1. Afrika is een droef continent, oorlogen, vreselijke ziekten/armoede en wat het Westen opbouwde wordt of is kapot gemaakt.
  Blanke boeren worden in Rhodesie en Zuid Afrika op hun afgelegen farms doodgemarteld nu en eerder.
  Afrika is een rijk land, zonneschijn, schoon water, vruchtbare gronden, bodemschatten………….er komt niets van terecht zo.
  Een VN Afrika vredes korps zou de dictator in Rhodesie/Zimbabwe moeten verdrijven en democratie daar herstellen.

 2. [1] Met ‘democratie’ komen juist corrupte nitwits als Mugabe en Mbeki aan de macht, die vervolgens alleen hun vrienden en protegees aan mooie baantjes helpen. Intussen schijnt er (als ik diverse artikelen mag geloven) in Zuid Afrika een omgekeerde apartheid te heersen, zijn zo’n beetje alle getalenteerde mensen het land uitejaagd en is het wachten op een scenario a la Zimbabwe. Mbeki en Mugabe zijn beiden (peudeo-) communisten.

 3. [2] Ook goeiesmorgens deze morgen…
  (peudeo-) communisten > moet zijn > (pseudo-) communisten, en nu ik toch bezig ben: uitejaagd >uitGejaagd.

 4. Als het oude adagium waar is, dat je een man kunt beoordelen aan de hand van zijn vrienden (en dat adagium is meestal waar)… Dan ga ik ineens het ergste vrezen voor Zuid-Afrika.

 5. [1] Waarom moet er (nu) iets van (Afrika)terecht komen dan?

  Wat is je probleem met de huidige toestand aldaar?

 6. [1] "Een VN Afrika vredes korps zou de dictator in Rhodesie/Zimbabwe moeten verdrijven en democratie daar herstellen."

  Ga jij de VN vrijwillig je eigen centen schenken voor zo’n operatie?
  Of wil je de rest van de (westerse) wereldbevolking verplicht doen dokken voor jouw plannetje?

 7. [1] Afrika is 1 groot slagveld door de geweldadige interventies van westerlingen. Alleen waar individuen zich gewoon vestigden en hun eigenbelang nastreefden is wat moois opgebouwd. In Congo liet koning Leopold 6 miljoen mensen afslachten, een gewelddaad die tot op de dag van vandaag door echot. Want zoals we weten uit de criminologie:zware geweldenaars groeiden op in een geweldadig milieu, plegen geweld tegen hun kinderen, waardoor die later weer geweldenaars worden, etc. etc.

 8. [7] Negers werden toen als untermenschen gezien. En dan dat getal: 6 miljoen. Ineens begrijp je dan bij welk uitschot een figuur als Hitler de mosterd heeft gehaald. Misschien een leuke opmerking in het parlement wanneer de rol van de monarchie nog eens ter discussie staat. Temeer in het licht van je slotopmerking. Dat de nazaten van zo’n man het land zouden runnen, daar moet een mens niet aan denken, toch?

Comments are closed.