Het touwtrekspel tussen kabinet, werkgevers en werknemers, genoemd “voorjaarsoverleg”, is weer begonnen.

Het voorspelbare resultaat kan alleen maar zijn dat u er op achteruit gaat.



Zijn we dan te pessimistisch? Te negatief?
Laten we hopen dat dat het geval is. De ervaring bewijst echter dat dit praktisch altijd de einduitkomst is. Zeker op de lange termijn. *)
Het gaat nu vooral om:
Loonmatiging. Een punt waar de overheid niets mee te maken heeft. Het zou een zaak moeten zijn tussen werkgever en werknemer. In enkelvoud. Maar het is gewoon al zover dat het collectivistisch verplicht wordt opgelegd.
–Langer doorwerken. Bedoeld zal zijn zowel tot hogere leeftijd voor het pensioen ingaat, als meer uren per week.
Ook dit zijn zaken waar het kabinet buiten zou moeten staan. Maar doordat het pensioen (AOW) voor een groot deel genationaliseerd is, kan de overheid hier gemakkelijk de dienst uitmaken.
Verhoging van de BTW van 19 naar 20 procent. De overheid zal alle trucjes van stal halen om deze hogere inkomsten te verwerven. Die ene procent lijkt niet zo veel, maar het betekent wel 5 % meer BTW vangen! Logisch dat dit een koopkracht daling is. Een groter deel van ieders verdienste gaat naar de overheid, die daar dan weer zelf leuke dingen mee kan doen.

Wouter Bos heeft al een truc op tafel gelegd door te beloven dat “werknemers” voor die verhoging “gecompenseerd” worden doordat ze in de “toekomst” minder WW-premie hoeven af te dragen.

“Werknemers” dus. Maar anderen vallen dan toch wel buiten de boot. Niet klagen, had je maar werknemer moeten worden.
“Gecompenseerd” noemt hij dat. Maar je krijgt helemaal niets, je wordt alleen maar minder gedwongen om af te geven (Alleen geldig voor werknemers)
“In de toekomst.” Natuurlijk denkt Wouter, wie dan leeft die dan zorgt. Voor die tijd kunnen nog veel calamiteiten gebeuren die het noodzakelijk maken om die “compensatie” weer in te trekken. Dingen die de economie worden opgedrongen uit het buitenland bvb. Of bevelen uit de EU die Nederland straks als ondergeschikt land moet opvolgen.

Zijn we dan te pessimistisch? Te negatief?
Hopelijk komen er hier heel veel geruststellende reacties.
——————————————————————————————————
NOS 23 april: Overleg sociale partners begonnen
In Den Haag is het voorjaarsoverleg begonnen tussen kabinet, werkgevers en werknemers. De belangrijkste onderwerpen van gesprek zijn loonmatiging, langer doorwerken en de verhoging van de btw van 19 naar 20 procent.

De vakbonden en de werkgevers eisen dat het kabinet de btw niet verhoogt, omdat dat tot een koopkrachtdaling leidt. FNV-voorzitter Jongerius heeft gedreigd met hogere looneisen als de btw-ingreep doorgaat.

Minister Bos van Financiën houdt vast aan het plan. Hij zegt dat werknemers worden gecompenseerd doordat ze in 2009 minder WW-premie hoeven te betalen.

4 REACTIES

  1. in Thailand kan je een schop onder je bips krijgen als je wat te zeuren hebt…………..

  2. Dezelfde overheid die voor miljoenen spotjes uitzend voor 4-5 mei over hoe we vrijheid samen maken. Jammer dat diezelfde hypocrieten nooit durven zeggen wat ze met vrijheid bedoelen, ze laten het liever een wazig woord dat door iedereen anders geinterpeteerd wordt. Aan de andere kant de discussies die ik vaak heb met gewone mensen duiden er stuk voor stuk op dat mensen meer dwang willen voor alles wat ook maar een beetje fout is.

  3. *Zijn we dan te pessimistisch? Te negatief?
    Hopelijk komen er hier heel veel geruststellende reacties.*

    Ik moet je teleurstellen, Hub. Er is geen reden om als werknemer optimistisch te zijn als de drie-eenheid overheid-bonden-werkgevers met elkaar om tafel zitten.
    Waarom niet? Omdat ze alledrie hun eigen belangetjes hebben en de belangen van de werknemer daar niet bijhoord.

    Dat wordt dus weer 40 uur werken voor hetzelfde loon. Je krijgt nl zogenaamd 10% meer maar die heb je de afgelopen jaren ruimschoots ingeleverd aan inflatie die niet in de officiële cijfers is meegerekend.
    De bonden dwingen voor "ons" meer loon af, de overheid krijgt weer meer belastingen binnen voor hun dure linkse hobby’s en de werkgevers krijgen meer armslag voor het personeelstekort zonder dat het ze intrensiek meer kost.

    En wij trappen er allemaal met open ogen in omdat de media het spelletje ook meespelen en niet de juiste info geven. Het wordt tijd dat heel werkend NL zich eens via internet mobiliseert en het werk in NL eens voor een dag compleet plat gooit. Dan worden er nl echte resultaten geboekt.

  4. [2] "ze laten het liever een wazig woord dat door iedereen anders geinterpeteerd wordt."
    Natuurlijk! Zo geef je iedereen het idee dat de overheid zorgt voor wat hij/zij van vrijheid wensen.
    We proberen op de Vrijspreker steeds duidelijk te zeggen wat wij met vrijheid (waarnaar we streven) bedoelen:
    De afwezigheid van dwang van andere mensen!

    "dat mensen meer dwang willen voor alles wat ook maar een beetje fout is."
    Dit is een groot succes van de overheid die bereikt heeft dat zoveel mensen het gevoel hebben dat zij zelf niets kunnen, maar dat "ZE" het wel voor hen zal (moeten) oplossen.
    Opleiding, educatie en media in overheidshanden blijken goed te werken.

Comments are closed.