Soms verzucht je wel eens: waarom? Waarom is bijvoorbeeld in Nederland de PvdA nog steeds een populaire partij? Ik kan werkelijk geen zinnige reden bedenken, en toch is nog steeds 1 op de 6 (ruim 15 %) Nederlanders bereid op deze kneuzenclub te stemmen.

Klik hierNeem nu de Telegraaf van vandaag. Wat heeft men te melden over de PvdA? Allereerst natuurlijk mevrouw ter Horst. Hier

Die heeft de belastingdienst voor een kleine 65.000 euro getild door privé-gebruik van haar dienstauto met chauffeur te verzwijgen. Schande? Nee hoor, haar oud-werkgever, de gemeente Havanna aan de Waal, betaalt dit wel even voor haar.
Voor Ter Horst, notoir alcoholiste, is het an sich helemaal niet verkeerd om zich te laten rijden natuurlijk, wellicht kan Ter Dorst dit nog goedpraten door een beroep te doen op de verkeersveiligheid. Maar nee, het excuus is van een stupiditeit die getuigt van een grenzeloze domheid. Ter Horst en het gemeentebestuur waren destijds niet op de hoogte van die regels, stelt een gemeentewoordvoerder. ‘Wir haben es nicht gewußt’, het blijft in socialistische kringen blijkbaar een populaire uitspraak.

Ik ben heel benieuwd welke gewone Nederlander met zo’n excuus weg zou komen. Ik wist bijvoorbeeld niet dat ik mijn spaargeld in Luxemburg moest opgeven aan de Nederlandse fiscus, en ik dacht dat die borden langs de weg sloegen op de maximum leeftijd. Wist ik veel dat dat iets met snelheid te maken zou kunnen hebben?

Maar volgens aloude PvdA-traditie wordt dit soort gedrag met de mantel der liefde bedekt. Het is natuurlijk niet goed voor haar imago als minister, dus wellicht dat ze misschien een PvdA-vriendje kan inhuren om daar wat aan te doen.

Want dat was berichtje twee: ministers cq. brekebeentjes Vogelaar en Cramer worden door PvdA vriendje Dig Istha à raison van zo’n slordige 30.000 Euro per maand een beetje geholpen met het oppoetsen van hun imago. Op onze kosten, uiteraard, de rekening gaat niet naar de Wiardi Eichmann-stichting. Daar hoef je geen woorden meer aan vuil te maken, dit is nepotisme ten top.

PvdA: Never underestitmate the power of stupid people in large groups. Hoe lang zal die groep zo groot blijven?

18 REACTIES

 1. Hmm, gaat niet lekker met het plaatje, en berichten wijzigen lukt ook niet….
  Dan moeten we het maar van de inhoud hebben 🙂

 2. Wat dacht je van het bericht van twee kritische PVDA-leden in Groningen die moeten ophoepelen omdat ze hun PVDA-collega’s met hun kritiek hadden "gekwetst"?

 3. *Zucht*
  *Gaat over tot de orde van de dag*

  Volgens mij kunnen we in Nederland een soort Fox news gebruiken (maar dan niet de neocon versie). Een zender die dit soort misbruik van belastinggeld en macht elke dag naar de huiskamers van de Nederlanders stuurt. Wellicht dat er dan wat verandert…

 4. [3] Klopt, maar ook iets over vrij mandaat maar die les heeft de Nederlandse politiek al een tijdje overgeslagen. De VVD is het vrije mandaat al helemaal vergeten (wilders, verdonk en nog enkele gemeenteraadsleden die geroyeerd zijn door zich niet te houden aan de fractie discipline)
  Dit houdt fijn de Huizinga kneus in het zadel met haar ov kaart

 5. [3]

  Nog niet.

  Maar de mensenrechtenraad van de VN is hard aan het werk.

  En Hirsh Ballin ook, geloof ik.

 6. "…..(ruim 15 %) Nederlanders bereid op deze kneuzenclub te stemmen…."

  Ik zie in dezefde tabel dat 13 % bereid is op ene Verdonk, zonder programma, blindelings te stemmen.
  Dat zijn een zelfde soort schapen, met misschien een beetje andere kleur Maar veel verschil maakt dat niet. Ze geloven allemaal heilg in politici.

 7. [7] Het lijkt mij dat die 13% schapen misschien eens gras uit een andere wei willen eten.

 8. [5] de VVD is in mijn ogen 10x erger dan de PvdA, met de lijsttrekkers verkiezingen tussen Rutte en Verdonk werd geknoeid, door alle leden pro Rutte te e-mailen steeds en Verdonk die mogelijkheid (e-mail lijsten leden)niet te geven, ze deden dat trouwens stiekum, ook denk ik dat net zoals in Zimbabwe werd geknoeid met de telling, Verdonk was veel populairder toch won Rutte ???
  er gaan inderdaad verhalen over royementen op lager niveau, zeker nu Verdonk zo in opkomst is wordt het de pro Rutte (linkse VVD) het onder de voeten nu de resultaten uitblijven.
  verder werd het politiek allemaal 3x zo duur als 12 jaar gelden, voor Zalm dus, ok nam de regelgeving toe, sorry hoor maar daarzat de VVD ook bij, Bolkestein zei het zelf:"" de VVD is de partij van de arbeid".

 9. De populariteit van een politieke partij is het charisma van de leiders.
  Een deel van de bevolking is blijvend gestopt met denken na het laatste schoolreisje naar de Efteling.
  Deze mensen, nu stemgerechtigd, luisteren of denken niet ,maar doen alles uit instinct .
  Dat gevoed word door naar plaatjes en filmpjes te kijken .
  Het resulteert in een stemgedrag dat uitgaat van hoop ,net als bij St Nikolaas een eeuwig durend heerlijk avondje/leven.
  Deze massa is altijd te identificeren,waar ook ter wereld.
  En zijn bij herhaling ,altijd teleurgesteld ,na de democratische overwinning van het linkse Efteling geloof en het daaropvolgende regeer periode
  De teleurstelling is keer op keer terug te brengen op het ongesigneerde zakkenvullend gedrag van d,r leiders en domheid.
  Voor de PVDA leiding is het een lange lijst van mensen die echt van mening zijn dat zij behoren bij de elite.
  Uitgaande van der kiezers dan hebben ze gelijk ,in een land vol met blinden is eenoog koning ,en in een democratie waar ze in de meerderheid zijn.
  Maar een elite mens ,laag of hoog in intelligentie , kan iedereen zijn ,waar ook ter wereld.
  Als je hem tegenkomt is er een kenmerk waar hij door geïdentificeerd kan worden.
  Men noemt dit, vertrouwen .
  Als je een medemens tegen komt die je kunt vertrouwen, hoort dat mens bij de elite, en niet het tuig waar ik het nu net over had.

  Bas

 10. Het is inderdaad een wonder dat veel mensen blijkbaar nog niet genoeg belazerd zijn, of hadden ze het misschien niet eens in de gaten?? De apathie regeert immers in NL; hoe kun je anders zelfs maar overwegen te stemmen op deze walgelijke club salonsocialisten met hun volksverlakkerij en leugens.
  Neem nou ’s werelds grootste volksverlakkers, #1 "drs" Joop den Uyl en #2 "minister van staat" Wim Kok!!
  Het achtebakse en laffe demoniseren van Pim Fortuyn zei toch ook al genoeg??
  Dit is juist de grote tekortkoming van het verschijnsel "Democratie"; te veel domme mensen vertrouwen de verkeerde partij en vervolgens worden ze genaaid waar ze bij staan. Velen zullen dit nooit leren of hebben het, zoals gezegd, simpelweg niet eens in de gaten!!

 11. Vandaag is naar buiten gekomen dat de advocaat van Wouter Bos (in zijn rechtzaak tegen roddelblad Weekend) door de belastingbetaler wordt opgehoest (Ministerie van Financiën)

 12. [15]
  Ja inderdaad Zozo! Wat een totale en complete afgang zeg! Heb echt mezelf moeten dwingen om het stuk af te kijken, ik zakte bijna door de grond van plaatsvervangende schaamte!

  "Ik krijg bijna medelijden met u" zegt Rutger (de interviewer) aan het einde nog. Wat een complete afgang voor Voogelaar.

  Erger nog dan Melkert’s fameuze afgang tegen Fortuyn tijdens het gemeenteraadsverkiezingen debat.

 13. En nul (0) reacties op mijn woordgrap over het wetenschappelijk politburo van de PvdA. Denk je weer eens eens tegen wat schenen aan te kunnen trappen, wordt het niet gelezen….
  (Of heeft iedereen steeds last van de onmogelijkheid om de Vrijspreker te bereiken?)

 14. Dat er nog zoveel mensen zullen stemmen op de PVDA komt m.i. omdat 80% van de ambtenaren er het meeste profijt van heeft. (Bij deze partij kun je dom zijn, getuige de kamer- en regeringsleden van deze partij).
  Een tweede reden is dat heel veel Nederlanders geen barst om politiek geven. Als ze horen: "Wij zijn voor de arbeiders en tegen de rijken" is dat al voldoende om op die partij te stemmen. (o.a. SP, PVDA)Vaak zijn dit mensen die profiteren van de luie hangmat van dit gekke land.(ten koste van de hard werkenden)
  Ten derde omdat de PVDA een allochtonenpartij is.
  Daarom heeft deze (eens echte arbeiders partij) thans mijn diepste minachting.

Comments are closed.