De meest recente slachtoffers van de ambitie van Nederlandse politici.

En hoogstwaarschijnlijk volgen er nog meer.

Wij condoleren familie en vrienden.Dat is een eerste gedachte die bij je bovenkomt. En die staat er los van dat de slachtoffers vrijwillig dat beroep gekozen hebben. Een beroep waar je op andere mensen gaat schieten en anderen op jou schieten.
Maar zelfs al hebben zij dit beroeps gekozen, dan weten we nog niet om welke motieven.

Vroeger was het leger er om te trachten het land te beschermen tegen het buitenland. Die directe dreiging is echter met de val van het communisme geminimaliseerd. De logische stap om als er geen (grote) bedreiging meer is, het leger maar op te heffen, is toen niet genomen. Neen, hoe dan ook, het leger moest blijven! Wat is nu een land zonder leger? We willen toch niet met Costa Rica, dat geen leger heeft, worden vergeleken?

Dan maar een andere taak voor het leger creëren. Die heet nu “vredesmissies”, en houdt in soldaten sturen naar allerlei plekken aan de andere kant van de wereld om daar te wederopbouwen of vrede te bewaren. Zoals bvb nu elke dag in het nieuws te horen is dat “onze militairen” weer tientallen Taliban hebben doodgeschoten.
Wat een idiote wereld, gefinancierd met belastinggeld.
———————————————————-
Zie ook De oorzaken van oorlog:
The roots of war, door Ayn Rand
www.thebinarycircumstance.c…

16 REACTIES

 1. Politici moeten nou eenmaal hun bestaan verantwoorden. Zelf problemen verzinnen (van terrorisme tot global warming, eh change), en dan dus met de oplossing komen.
  Dat er uiteindelijk doden door vallen (oorlogen, geld dat niet besteed wordt aan het veiliger maken van de leefomgeving of het opheffen van de wachtlijsten in de zorg) is niet zo interessant voor politici. Zolang ze maar hun bestaan kunnen verantwoorden.

 2. los van alles, vreselijk voor de ouders van die jongens
  en verder hoop ik dat de Taliban goed kunnen tellen steeds, want daar vallen de meeste doden..

 3. Voor iedereen is dit vreselijk. Maar ja, zo lang de broer van Jan-Peter B., Roland B., betrokken is bij de aanleg van de pijpleiding in Afghanistan zullen we daar niet weggaan.

  En als je de Taliban dan ook nog eens zelf gaat bewapenen, dan kun je dit soort slachtoffers verwachten natuurlijk.

  ‘However the NATO forces and Afghan intelligence in their statement said they had mistakenly dropped items which later were commanded by Taliban. The parliamentary commission claimed the operation had not been a mistake and the sacks dropped in the southern province were arms the NATO forces offered to Taliban. Zalmai Mujaddedi head of the parliamentary commission claimed NATO forces from Kandahar province carried several containers of arms to Taliban dominated areas in Arghandab district of southern Zabul province 27th or 28th of March. The arms included numbers of Kalashnikovs, different guns, Rocket Propelled Grenades (RPGs) and 550000 bullets, he added, the arms were loaded in Kandahar and were carried by helicopters rented from a Kazakh company. People have witnessed the arms supply in the southern Zabul province, he argued. In the past too there were some speculations that the foreign forces were supporting the militants in the country, he added. NATO forces have branded the act as a mistake and that they were going to investigate and punish the perpetrators but yet there is no step taken, he added.’

  http://www.thefrontierpost….

 4. Ook ik zou de nabestaanden oprecht willen condoleren.

  Toch moet mij van het hart, dat het militaire avontuur ‘all in the game’ is. Tenslotte betekent oorlog ellende voor alle deelnemende partijen, niet voor alleen één factie.

  Desondanks draagt degene die daar vrijwillig heengaat willens en wetens bij aan de escalatie van de waanzin. Tenzij hij vooraf verkeerd wordt geinformeerd en/of voorbereid -wat ik me overigens goed kan voorstellen-, is hij daar zelf -naast de regering- persoonlijk verantwoordelijk voor.

  Daarom is het van groot belang, dat gecontroleerd en duidelijk wordt, hoe die militairen worden voorgelicht en voorbereid.

  Maar dat maakt het verdriet er niet minder om.

 5. [4] "Desondanks draagt degene die daar vrijwillig heengaat willens en wetens bij aan de escalatie van de waanzin."

  Inderdaad, als niemand zichzelf verhuurt om als militair te worden uitgezonden, kunnen de politici ook niemend sturen.

 6. [5]Hub,
  Precies. Maar ik vrees toch, dat de meeste van die (on)gewapende zendelingen en missionarissen nauwelijks enig of helemaal géén idee hebben, hoe ze gemanipuleerd worden.
  Indien dat juist is, dan maakt dat de verantwoordelijkheid van de oorlogszuchtige regeringen (en de media) voor het georganiseerde en geinstitutionaliseerde moorden alleen maar groter.

 7. Onthoudt maar goed; deze mensen zullen herinnerd worden als de eersten van vele duizenden.
  Mag toch hopen dat als de pleuris daar echt uitbreekt het alleen vrijwilligers zijn die daar naar de eeuwige jachtvelden worden bevorderd…..Welke mongool laat zich in een gevechtstenue hijsen om vervolgens te dienen voor het zogenaamde vaderland…..of denken ze dat ze Rambo zijn en dat ze daar meespelen in een leuke film….

  Volgende patiënt!!

 8. Gesneuveld voor de Islam.
  Ik kan me betere redenen bedenken.
  Staatsgreepje of zo?

 9. De angst voor een buitenlandse vijand is 1 van de zaken waardoor mensen hun ziel aan politici verkopen en instemmen met hun slavernij.
  De overheid heeft een leger niet nodig tegen een buitenlandse vijand, maar als dreigement tegen de eigen bevolking. Dan moet je ze af en toe laten moorden, zodat mensen er aan herinnerd worden dat de overheid:still got what it takes.
  Betalen die belasting dus en smeken bij de welstandscommissie.

 10. [8]

  Nou nee vooral voor de olie maar de Islam heeft zijdelings hoogstwaarschijnlijk wel te maken met deze moordaanslag.
  Onderstaand artikel geeft een mooie invalshoek in de moordaanslag op deze soldaten en waar de solidariteit van de gemiddelde moslim ligt.
  http://www.hetvrijevolk.com

 11. [5]

  Nou vergis je niet! Deze week werd er al een balletje opgegooid om de dienstplicht weer in te voeren door het chronische personeelsgebrek bij het leger.

  En die komt er net zoals de 40-urige werkweek er ook weer komt!

 12. Ik vind het alleen maar heel triest om na deze nieuwe (en vast niet laatste) tragedie te moeten aanhoren hoe de minister van defensie(!) laat weten diep geroerd te zijn tegelijkertijd vastberaden om de missie tot een goed einde te brengen. Om te kotsen. Haal die mensen daar toch gewoon weg. Erken dat je een fout hebt gemaakt om daar heen te gaan. Laat ze mekaar de hersens daar maar inslaan. Who cares? Zet het leger in als defensieve(!) macht als de mafkezen hier de grenzen over komen. Dan is het zinvol om met scherp te gaan schieten. En niet in een zandbak met keien waar achterlijke baardmannen op ezels rondrijden. Flikker toch op man met je Haagsch gebral. Excuss voor het ongenuanceerde taalgebruik, maar dit thema raakt me gewoon dieper dan u zich kunt voorstellen.

 13. [13]
  Niks geen ongenuanceerd taalgebruik Jager.
  Voor opbouwwerkzaamheden kun je beter Poolse bouwvakkers inhuren dan Nederlandse soldaten, zo ingewikkeld is dat ook weer niet.

  Tenzij er daar niets -weder- op te bouwen valt………

 14. [14] "Tenzij er daar niets -weder- op te bouwen valt………"

  Klopt, er is niets WEDERoptebouwen. Er WAS namelijk helemaal niets!!

 15. Wie niet begrijpt, dat die soldaten alleen maar als kanonnenvlees naar Uruzgan gestuurd worden, is wel een enorme oen.

  Je kunt je afvragen, hoeveel oenen we in dit land tegenwoordig wel niet hebben.

  Let op: de soldatenvakbond ACOP begint al te pleiten voor een VERDUBBELING van de troepensterkte i.p.v. voor terugtrekking.

  Hoor de oorlogsverslaggever Arnold Karskens op 18 april bij Pauw en Witteman maar eens over die missie.

  http://pauwenwitteman.vara.nl/

Comments are closed.