De overheid slooft zich uit om dat idee maar goed levendig te houden. Voor allerlei zaken wordt er verschil gemaakt tussen allochtonen en autochtonen.

Nu heeft Jetje Bussemaker (PvdA), staatssecretaris van volksgezondheid, het vuurtje weer opgestookt bij de dodenherdenking. Er moet zo nodig worden uitgezocht wat de rol van allochtonen geweest is bij de bevrijding van Nederland na WO II.

Welke rol dan ook, het overgrote deel van die lieden die bij Nederland betrokken waren, zijn al lang dood. En hun nakomelingen hebben er niets mee te maken gehad.

Maar Jetje heeft het vuurtje weer opgestookt. Het NIOD, Nederlands Instituut voor OorlogsDocumentatie moet speciaal voor pahbo-studenten uitzoeken welke rol vooral Marokkanen hebben gespeeld bij de bevrijding. In die tijd waren er onder andere een aantal als huurlingen in het Franse leger, en daarvan zullen er ook wel in Nederland terecht gekomen zijn.

Let wel, door pabo studenten, toekomstige onderwijzers, goed van het verschil allochtonen/autochtonen te doordrenken, zal het idee dat allochtonen een ander soort mensen is, in de toekomst goed levend gehouden worden.
En zo houdt de overheid de spanning in stand.

De PvdA zal daarbij aan toekomstige PvdA-kiezers denken. De concurrent, Martin Bosma van de PVV maakt daar dan weer gebruik van om een andere groep kiezers te plezieren en vraagt om een spoeddebat in de Tweede Kamer over de uitlatingen van Jetje. Ook dat zal weer bijdragen aan het versterken van de verschillen.

De overheid moet als eerste een beleid voeren waarin geen verschillen worden benadrukt. Het zijn allemaal mensen.
Een goede eerste stap kan zijn dat geen enkele overheidsfiguur nog ooit praat of iets regelt voor allochtonen of autochtonen. Het zijn allemaal “mensen”. En die mag je beoordelen op wat ze doen, niet naar de kleur van hun ogen of naar hun overgrootouders.

21 REACTIES

 1. Ik vraag mij af of ze dan ook in de geschiedenis boekjes/les aandacht zullen besteden aan de groot mufti Mohammad Amin al-Husayni die collabereerde met natie Duitsland.

  Er is genoeg te vinden over deze persoon op internet. Hij was de voorganger van Jasar Arafat.

  Mohammad Amin al-Husayni is nooit vervolgt voor zijn activiteiten die hij uitvoerde binnen en voor natie Duitsland.

  Maar hier zal politiek Den Haag zich waarschijnlijk stil over houden aangezien dit de moslims weer in een kwaad daglicht zet.

 2. Ik vraag me af wanneer er een onderzoek komt naar de rol van Europeanen in de oorlog. Volgens welingelichte bronnen was een groot deel van WO2 te wijten aan Europeanen, aan welke wij op dit moment onze soevereiniteit vrijwillig overdragen.

 3. Een typische uitspraak van een PvdA-muts, deze mensen worden door nagenoeg het hele volk uitgelachen, vandaar dat ze eindelijk weer eens op een dieptepunt zijn beland. Het is me wel een puinhoop daar bij die partij met zoveel randdebielen.

 4. de Duitse nederlaag en de bevrijding zijn volledig aan Marokkanen te danken, dat weet iedereen toch. Het hele Amerikaanse leger en het Rode leger bestonden volledig uit Marokkanen en generaal Dwight Eisenhower heette in het echt Ali Achmed. Verder kwam de Marshallhulp helemaal niet uit Amerika maar uit Marokko.

 5. [4] Dat de Amerikanen Europa bevrijd hebben is gewoon Zionistische propaganda.

  Nu de generatie die W.O.II heeft meegemaakt vrijwel uitgestorven is, is geen leugen of geschiedvervalsing nog te gek, zeker niet voor de aanhang van de Partij van (d) Allah.

  Overigens zijn Duitsers ook allochtonen. Maar wil de Linxmensch dat wel weten?

 6. Duitsland is verslagen door de Russen en de Amerikanen. Als we naar Nederland kijken hebben ook Canadezen en Polen een rol gespeeld.

  Wat Nederlanders zelf betreft; Er zijn meer Nederlanders gesneuveld VOOR Duitsland dan tegen Duitsland

 7. [7]
  "Wat Nederlanders zelf betreft; Er zijn meer Nederlanders gesneuveld VOOR Duitsland dan tegen Duitsland."

  Klopt, maar dat hebben ze hier nog niet door.

 8. Buiten de Randstad voelen de PvdAers zich wat achtergesteld en willen ook graag in het nieuws komen: een Friese PvdA kneus, pardon, PvdA-wethouder wil meer allochtone ambtenaren, wederom uiteraard op islamitische gezindte, niet op capaciteiten. "De Friese PvdA-wethouder Marco Florijn wil dat de gemeente Leeuwarden de komende jaren het aantal allochtone ambtenaren verdubbelt. De gemeente moet moskees inschakelen om ‘geschikte kandidaten te vinden’."

  Hoezo, seculiere maatschappij? Scheiding van kerk en staat? Wanneer wordt de PvdA nu eindelijk eens vervolgd?

  Zum Kotzen! http://www.elsevier.nl/nieu

 9. [9] Misschien moeten we een fonds gaan vormen voor die vervolgingen, en zelf advocaten in dienst nemen!!!

 10. [9]
  Niet elke inwoner van Friesland is een Fries. Moeilijk te begrijpen blijkbaar.

  Zum Kotzen!

 11. Je zou bijna denken dat die raaskallende PvdA politici met hun vergezochte en wereldvreemde ideeën van een úiterst vreemde planeet komen!!
  "PvdA" staat inmiddels synoniem voor anti alles wat oorspronkelijk Nederlands is, wat blijkbaar nodig een multicultureel jasje moet krijgen, waarvoor we ons voor zouden moeten schamen (vooral "zwarte piet" en "negerzoen"!!).
  Hoe je daar op zou kunnen stemmen is me een raadsel. Inmiddels zit D66 ook weer in de lift, ongelofelijk; het blijft toch twee stappen vóóruit, één stap achteruit.

 12. [12] "het blijft toch twee stappen vóóruit, één stap achteruit"
  Bedoel je niet "het blijft toch één stap vóóruit, twee stappen achteruit"? We glijden langzaam (maar veel te snel) terug in de tijd…

 13. Uhm, we zijn destijds toch in eerste instantie "bevrijd" door de Duitsers? Waarvan alleen is mij niet meer helemaal duidelijk. Daarna kwamen de Ami’s en Canadezen die ons weer bevrijdden van ….uhm… Wat ook alweer? En daarna kwam de grote wederopbouw waarbij iedereen van iedereen bevrijd werd. En dus is het nu een grote teringzooi waarin geen mens meer weet waar het naar toe gaat. Het wordt weer tijd voor een forse inkrimping van de wereldbevolking. In Ijsland zijn mensen nog aardig voor elkaar. Gek hé? Hoe zou dat toch komen?

 14. Dit is een reactie op jjvandinges
  Wie was ook alweer die pvda Muts enkele jaren geleden toen een onderzoek gehouden is onder 2e kamerleden naar hun kennis van geschiedenis en die vond dat "geschiedenisles" op school onzinnige leerstof was, men kom immers beter naar de toekomst kijken! De "dame" in kwestie scoorde een heuse 2 voor geschiedenies! Over de Polen die werkelijk mee hebben gevochten bij de slag om Arnhem, en een groot gedeelte van Brabant hebben "bevrijd" is amper iets bekend in ons land! Maar ja, dat waren ook geen moslims! Slechts door toedoen van prins Bernard is 2 jaar geleden e.e.a. pas wat bekend geworden!
  Geschiedenisboekjes hebben dus geen enkel nut, afgezien dan van de muzelmannengeschiedenis voor de nabije toekomst!

 15. [14] Ja, ik vind het ook verwarrend.
  Misschien zou het verhelderend werken om eens een poging te doen een vergelijking (MET EXACTE FEITEN) te maken met HOE VRIJ we waren in bvb 1943, en hoe vrij NU.
  Gewoon objectief wat was beter wat was slechter.
  Wie maakt aanzet voor een dergelijk artikel?

 16. [13] Je hebt volkomen gelijk. Ik doelde op een mogelijke verschuiving van links richting PVV-TON waardoor het hopelijk beter wordt maar dat moeten we nog afwachten.
  Voorlopig zitten we nog vast aan het huidige nachtmerrie-rariteitenkabinet!!
  Iedere keer als balkenende het lef heeft om zijn vreugde over onze "vrijheid" uit te spreken staan mijn nekharen overeind…………..

 17. Op HVV staat een prachtig artikel van Filantroop over deze materie, waarbij ook meteen de achtergronden van de PvdA (en de Vara) even de revue passeren. Leerzame opsomming van hoe de "zi’s" het van de Nazi’s hebben overgenomen.

  Als je de lijn van het artikel doortrekt begrijp je ook waarom we nu met de iNazi’s opgescheept zitten…

 18. [7]

  Zo vreemd is dat niet, als je ziet hoe veel er vandaag de dag nog steeds op de PVDA en ook de SP stemmen.

  Men is natuurlijk een warm voorstander van de staat als "oplossing" van problemen, of men is dat niet.

 19. Ik wil het bij uitzondering, tegen mijn gewoonte in, opnemen voor jetje bussemaker in haar pogingen om de rol van de marocs in WO2 nader te belichten. Nu is het zo dat marocs in de gehele cultuurgechiedenis van de mensheid niet al te zeer zijn opgevallen, to put it mildly. Tuurlijk, ze zetten een lekker bakje thee en hun vijgen zijn ook niet te versmaden, maar dan hebben we het dan ook wel zo’n beetje gehad. Ze hebben een gemiddeld IQ van 75-80 en dat is te merken. Toch is er een gebeurtenis in WO2 waarbij de marokkaan zijn ware aard in volle glorie ten toon spreide, en wel in zijn specialiteit: de massaverkrachting. Nu hadden de geallieerden toch al een beetje er een handje van om op dit vlak te beesten, de russen zijn berucht op dit punt, maar ook de american of color liet zich niet graag onbetuigd. Dit overigens zeer i.t.t. de Duitsers, waar verkrachtingen niet voorkwamen. En als het sporadisch wel voorkwam dan werd dat zwaar disciplinair gestrafd. Maar goed, dat is het nadeel als je de oorlog verliest, dat jij dan de geschiedenis niet schrijft.

  Even terug naar onze nobele marocs… in mei 1944 ‘bevrijden’ de geallieerden, waaronder vrij veel derde wereld scum in dienst van de Fransen, Monte Casino op de Duitsers. Na deze overwinning waren de zgn. Goumiers, vnmlk marocs, van mening dat dit gevierd moest worden ten koste van 2000 italiaanse vrouwen. 800 italiaanse mannen die hun vrouwen en dochters wilden beschermen kwamen daar bij om het leven. Voor de gore details, zie:

  http://en.wikipedia.org/wik

  Het is overigens frapant te zien dat marocaanse terrorristen ook in Amsterdam anno 200x bij voorkeur in roedeltjes van 20 opereren als ze zich weer eens te goed gaan doen aan een jong blank meisje.

Comments are closed.