Jan Peter wil wel.

Hij doet zijn uiterste best om Angela, George, Nicolas en anderen op te vrijen.

Maar hij weet ook dat er grotere kanshebbers zijn en als je te veel laat merken dat je wel wil, werkt dat tegen je.

Dat heeft Guy Verhofstadt wel gemerkt toen hij te veel zijn best deed om voorzitter van de EU-Commissie te worden.

Toch moet je wel wat doen. Jan Peter heeft daarom zijn discipel Frans (Timmermans) reclame voor hem laten maken door te verklaren dat:
“Een keuze voor hem [Balkenende] zou helemaal niet onlogisch zijn. Hij is een van de seniorleden van de EU, dat geeft hem gezag en hij treedt altijd met veel standvastigheid op.”

Die EU-President wordt immers niet democratisch gekozen. Neen, het is een spel van ritselen, fluisteren, proefballonnetjes en dergelijke vooral intern in de EU-nomenclatura.

Wie weet er eigenlijk hoeveel die president straks gaat verdienen? Niet dat zijn salaris het belangrijkste is. Die lieden streven vooral naar macht. En dat salaris komt best wel goed door de vele rijke relaties die opbouwt in de tijd dat je die functie hebt. En niet te vergeten de opbrengst van de memoires!

Maar het zijn wel onze dienaren. Zelfs al handelen ze als onze bazen. Daarom is het toch niet gek als wij weten hoeveel van ons belastinggeld zij uit de pot pakken?

Hetzelfde geldt ook voor een aantal andere leuke baantjes die uit de Hernoemde Grondwet / Verdrag Lissabon voortkomen. Zoals ook de Minister van Buitenlandse Zaken voor de EU.
We hebben ze nog niet kunnen vinden bij de alwetende Google, maar misschien staat het toch wel ergens. Als iemand weet waar dat te vinden is, houden we ons aanbevolen.

4 REACTIES

  1. "Maar het zijn wel onze dienaren." Maar… maar, een dienaar doet toch wat IK wil? * gaat nu compleet verward maar even de afwas doen *

  2. Ik geef hem een goede kans.
    Het is de perfecte marionet voor de grote landen. Bij Bush zat ie er tot aan de elleboog in en de Balk kijkt niet op een bruine arm meer of minder in ruil voor macht.
    Voor die macht verkwanselt die landverrader zelfs de belangen van Nederland in die EUSSR.

Comments are closed.