Elsevier meldt: “Premier Jan Peter Balkenende (CDA) vindt dat Rita Verdonk van Trots op Nederland (Trots op NL) het politieke debat mijdt en kritiek levert zonder met alternatieven te komen. Ze mist daadkracht, aldus de premier.”

Het Nederlands is m.i. een mooie taal, net als het Duits, dus laat ik niet te veel woorden vuil maken aan bovenstaand bericht. Laat ik me beperken tot de volgende constatering:

De premier van Nederland die in zijn functie boven de (politieke) partijen hoort te staan en de premier van alle Nederlanders is en zo (in theorie althans) een bepaalde autoriteit en verantwoordelijkheid heeft, uit openlijk politiek gekleurde kritiek op een gekozen volksvertegenwoordiger die bezig is een (naast de reeds bestaande PVV) oppositionaire politieke volksbeweging op te zetten die zijn partij het vuur aan de schenen kan gaan leggen.

Denkt u er maar eens over na wat dat nu eigenlijk betekent. En in hoeverre u nog de illusie wilt hebben dat we in een democratische ‘rechtstaat’ leven waarin (ik citeer Wikipedia): “de voltallige bevolking soeverein [is – Arend] en is alle autoriteit gebaseerd op de (minstens theoretische) instemming van het volk.”

Een gotspe. Dat is het.

15 REACTIES

 1. Ik vond vooral de opmerking over het negativisme rond uit hypocriet.
  Ik ben positief over een hele hoop dingen, maar inderdaad ik kan weinig mbt Balkenende verzinnen dat positief is. Daarnaast doet hij weer alsof dit kabinet verantwoordelijk is voor de verbeterde economie, is het kabinet dan ook verantwoordelijk als het weer omlaag gaat? Of is het dan in 1 keer de buitelandse economie?

 2. "De premier van Nederland die in zijn functie boven de (politieke) partijen hoort te staan …."
  Natuurlijk. Mee eens. Maar Balkenende staat boven de wet en boven het fatsoen.
  Zo hoort hij ook de soevereiniteit van Nederland niet te verkwanselen aan de EU, maar hij doet het toch.
  En het volk laat dat gewoon toe. Geen wonder dat Jan Peter dan maar doet wat HIJ wil.

  Overigens definieer je rechtstaat te veel als democratie. Wikipedia zegt o.a.
  "Vaak worden de begrippen democratie en rechtsstaat door elkaar gebruikt, maar een democratie hoeft niet per se een rechtsstaat te zijn, en een rechtsstaat is niet per definitie een democratie."

  Zie ook de WOORDENLIJST van de Vrijspreker.

 3. *Daarnaast doet hij weer alsof dit kabinet verantwoordelijk is voor de verbeterde economie,*

  Ook dat is een leugen. Zomaar wat cijfertjes uit het FD van vandaag;
  – van de meest concurrerende economieën van de wereld gezakt van 8 naar 10
  – voorsprong qua meest gewilde investeringslanden voor de VS sterk gekrompen t.o.v. andere EU landen.
  – economische groei nagenoeg stilgevallen terwijl Duitsland het relatief gezien veel beter doet.

  Door de toegenomen aardgasbaten (gekoppeld aan olieprijzen) wordt het geheel wat opgeleukt.
  Alles bij elkaar dus ook gewoon rampzalig beleid zoals op ALLE gebieden.
  [1]

  *Zo hoort hij ook de soevereiniteit van Nederland niet te verkwanselen aan de EU, maar hij doet het toch.*

  Eens even kijken op wikipedia wat de preciese definitie van landverraad is.
  [2]

 4. [3] "Door de toegenomen aardgasbaten (gekoppeld aan olieprijzen) wordt het geheel wat opgeleukt."

  Hou het me de juiste cijfers ten goede, maar toen ‘wij’ dus even 3,5% groei er doorheen jasten, toen was daarvan zo’n 2,25 tot 2,75 aardgasbaten.

  En dan te weten dat het CBS/CPB per definitie sjoemelen (al dan niet bewust). En dan te weten dat de inflatie (vergroting geldaanbod) nooit lager is geweest dan 3%, maar de gevolgen wel (al duurt dat soms decennia omdat het in vastgoed oid gaat) langzaam voortkabbelen en druppelen. Dan is de gehele economische groei een groot toneelspel.

  Zal binnenkort eens kijken of ik genoeg materiaal kan verzamelen om gefundeerd te betogen dat NL makkelijk 5-10% economische groei per jaar kan halen. Want ik denk dat dat echt niet onmogelijk is, als je zie hoeveel en hoe diep de Nederlandse staat in de economie intervenieert en dat daar toch (hoewel misleidend opgeleukt) een stabiele economische groei uit kan voortkomen…

 5. [2] "Overigens definieer je rechtstaat te veel als democratie."

  Misschien komt het zo over, maar ik heb niet de rechtstaat (en over welke rechtstat hebben we het dan eigenlijk??? hehe) gelijk willen stellen of willen definiëren met gebruik van het concept van democratie. Ik poneer nergens een positieve theorie over de democratische rechtstaat, ik gebruik slechts de terminologie die voor de overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking begrijpelijk is.

  Beide termen kunnen m.i. bij het grof vuil aangezien rechtstaat een contradictio in terminis lijkt en democratie zo ongeveer het meest verderfelijke politieke bestuurssysteem is dat door de mens ooit is uitgevonden. Bij een dictatuur is een en ander tenminste nog duidelijk out in the open. Democratie is het zwerende plekje dat je steeds verder openkrabt omdat het zo jeukt.

  Ik gebruik de termen omdat het publiek dat wij willen trekken natuurlijk het meest bekend is met de termen "democratische rechtstaat". En twijfel zaaien is soms al genoeg. Zo zie ik op Elsevier (waar ik sinds kort geband ben :((((((), steeds meer mensen of monetaire fiatsystemen klagen dat het een lieve lust is, terwijl ze daarvoor vooral in de politiek correcte terminologie hete lucht praatten. Twijfel zaaien plus verwijzen naar de juiste bronnen, is soms al genoeg.

 6. Dat is toch die meneer van het zuur en dan het zoet? Jongens kom op, die gaan we toch niet meer serieus nemen???

 7. Ha, de échte Harry Potter is een stuk geloofwaardiger! Kun je nagaan!
  Die hele Balkenende is één grote farce (zoals trouwens dat hele kabinet van wereldvreemde brokkenpiloten).

  Een láchertje! Hoe kunnen we een voortijdig einde maken aan deze tragedie? De tweede slaapkamer hoeven we niet op te rekenen. "Volksvertegenwoordiging"; wat een belediging van het volk.

 8. [7] Hoe?
  Zoek een wegom die ratificering van het Lissabon Verraad te voorkomen.
  Zorg bvb voor een referendum er over,
  of, sterker nog, doe Balkenende een proces aan wegens landverraad.
  Zie artikel:
  http://www.vrijspreker.nl/v

 9. [8]
  Zou zomaar zo kunnen zijn Hubertus. Fat Bubba blijft zoeken naar een welgevallig sterreje, nietwaar.

 10. [7]

  Alle sites waar dit soort discussies plaatsvinden zouden de koppen eens bij elkaar moeten steken om een landelijke stakingsdag te organiseren van heel werkend (en dus genaaid) Nederland.
  Ik ben ervan overtuigd dat één dag NL volkomen plat leggen voldoende is om dit verschrikkelijke kabinet weg te krijgen.
  De macht ligt bij werkend NL maar hoe organiseer je die macht????

 11. GB heeft gelijk,er moet eindelijk wat gebeuren. We worden op de slachtbank gelegt en we doen niets, we laten het gebeuren. Eigenlijk is het heel simpel,broodjes en thermosfles mee een doos sigeren(uit eigen doos) en massaal de auto stil zetten op de autoweg en dat 2 dgn lang.Stickers gaan verkopen/weggeven met de tekst.Kabinet rot op,met daarop de datum van het evenement.

 12. Aanvulling: Voor diegene die dit gaat organiseren. Als ze(de overheid)door krijgen wat we voornemens zijn word je opgepakt of ze sturen de FIOD op je af. Dus alles goed verbergen,alleen linkse clubjes kunnen in Nederland hun gang gaan met behoud van uitkering,die wij dan weer betalen.Zo is de cirkel weer rond.

 13. [13]

  Nou niet de fiod maar een SWAT-team van 10 man sterk die je computer en al je papieren in beslag nemen. Als er geen stormfront- of kinderporno artikelen opstaan worden er die wel door hen opgezet om je kalt te stellen bij het grote publiek.
  Je moet sterk in je schoenen staan om zoiets op te zetten.

 14. Ben het helemaal met je eens GB, dus we moeten undercover. Stickers met de tekst
  " Wij willen nieuwe verkiezingen"wil ik mee financieren",die laat ik hier(buitenland)drukken. Maar dan ???
  Die ratten weten alles,bovendien is de Nederlander laf.

Comments are closed.