RED: Zowel via zijn mediaconcern als via de EU waarin Italië een grote rol speelt.

Daarom wees gewaarschuwd voor de macht van de EU.Wat in Italië sinds 15 jaar(niet toevallig is Berlusconi toen in de politiek getreden) aan de gang is, is hier ook al bezig.

Deze heer is er enkel op gericht de maatschappij volledig te verzieken en te polariseren voor eigen gebruiksgemak.

Verdeel en heers…

Zowel de verkiezingsoverwinning in Rome als deze in Londen waren beiden gebaseerd op irrationele angst aangewakkerd door de media.
Wie heeft er baat bij angst en onverdraagzaamheid aan te wakkeren?
Wist U dat het door Mediaset overgenomen Endemol (midden 2007) één van de grootste mediaconcerns ter wereld is?
Waarom is daar in de Nederlandse media zo weinig belangstelling voor?
Is het U ook al opgevallen dat onderzoeksjournalistiek een uitstervend vak is?
Ik denk dat het wel eens interessant zou zijn om de wereldmap van mediaconcentraties in kaart te brengen.

Silvio en zijn organisatie hebben maar al te goed begrepen dat als je de media in handen hebt, je ongestoord je gang kunt gaan.
En de media wordt voortdurend gecontroleerd en gemanipuleerd.
Krantenkoppen zijn er op gericht om angst en onzekerheid te zaaien, antipolitiek aan te wakkeren en verdeeldheid en onverdraagzaamheid te prediken.
Dit is een zeer traag maar effectief proces .

Indro Montenelli was een monument van de Italiaanse journalistiek, hij was directeur van ‘Il Giornale’, alom gerespecteerd en overtuigd conservatief en hevig anticommunist. Toen Berlusconi in de politiek ging moest Indro zijn editoriale lijn aanpassen.
Indro had principes en als er iets is waar Silvio niet tegen kan zijn het mensen met principes, links of rechts maakt niet uit…
Indro moest al vlug het onderspit delven en de directeur van ‘Il Giornale’ is nu Paulo Berlusconi…

Indro voorspelde toen al het huidige lot van Italië en had direct gemerkt met WAT hij te maken had. Hij noemde toen al Berlusconi een dictator, een bedreiging voor de mensheid en persvrijheid, een kanker die zich alsmaar verder verspreidt. Hij zag in Berlusconi de verpersoonlijking van het kwade.
In één van zijn boeken omschreef hij de heer Berlusconi als het schuim dat op de beerput blijft bovendrijven.
Welnu, het is dit schuim dat NU al bepaalt wat wij en onze kinderen op TV, in de krant, in de bioscoop enz te zien krijgen.

Als U echt wilt weten WAT de Italiaanse verkiezingen heeft gewonnen.
Lees en huiver… www.wikio.com/article/54654672
————————-
Ingezonden door Hans Ceustermans

12 REACTIES

 1. Onverdraagzaamheid tegen wat? In Italië valt gemiddeld om de 9 maanden een kabinet. Hoezo verdeel en heers? Het feit dat een Berlusconi de macht kan grijpen in een verdeeld land wil niet zeggen dat de democratie verkracht wordt. De democratie is al een heroïnehoer die haar klanten down the drain trekt. Dat trekt nu eenmaal pimps aan die er hun voordeel mee willen/kunnen doen, niet waar?

  Ik huiver ook niet echt, aangezien ik het idee heb dat je naar jezelf refereert. Versterkt je analyse echt.

 2. Wat heeft het verhaal te maken met libertarisme? Als ik het zo begrijp hebben twee Lieve Linksmenschen uit Londen en Rome, hun door God persoonlijk vergeven elitebaantjes verloren. En dat door een ‘rechts’ mediacomplot… = ouderwetsche linksche saamenzwerinstheorie. Kijk liever naar wie de boel loopt de manipuleren bij publieke omroep en SBS (hint: struikrovers).

  Berlusconi vind ik politiek gezien een flapdrol, maar minder erg dan Prodi. En qua mediaoptreden zie ik Berlusconi graag; hij is altijd in voor een geintje. http://www.youtube.com/watc

 3. Het is Berlusconi of hoe de naam ook moge zijn van iets, wat of wie anders.
  Erger kan het toch niet dan het nu is.
  Ze zijn allemaal ezig hun eigen posities te verbeteren, d.w.z. macht over iedereen en alles!

 4. [2] "Wat heeft het verhaal te maken met libertarisme?"
  Het verband dat machtige Italianen (wie dat dan ook is) via EU hun macht over mensen in Nederland kunnen uitoefenen, dus hun vrijheid beperken.

 5. Ik vind het een aardig verhaaltje, maar … hoezo nou een foto van een piemelblote meneer? Onsmakelijk

 6. [2] Links en rechts zijn beiden kanten van dezelfde munt, en allebei fout. Toch heb ik als het dan toch moet liever rechts dan links. Dus inderdaad liever Berlusconi dan Prodi. Maar een machtsgeile, en dus gevaarlijke flapdrol blijft het wel.

 7. Libertarisme wordt heel vaak genoemd op geenstijl samen met links naar deze site en andere.
  gefeliciflapstaart hub 🙂

 8. Ach, en sociaal demacratisch collectivistisch bewind wordt vervangen door een rechts populistisch collectivistisch bewind. Moeten de Italianen zelf weten.

 9. Het maakt niet uit welke politici je ook neemt, allemaal zijn ze uit op je geld. We hebben de corrupte Prodi gezien die eertijds een voorzitter was van de Europese Unie, dus daar huiver ik eigenlijk nog meer van. Wellicht een volgend stukje van jou?

Comments are closed.