In Amsterdam wordt erg veel toezicht gehouden, zo hebben we de gewone politie, de parkeerpolitie, milieupolitie, stadssurveillanten, buurtvaders en wat nog meer. Iedereen gehuld in het eigen potsierlijke portiersuniform om het allemaal een beetje wat te laten lijken maar in werkelijkheid zijn dit doodgewone werkelozen die bewapend met een staatsbonnenboekje worden geacht hun minimumuitkering bij elkaar te roven door toevallige voorbijgangers te betrappen op allerlei lullige “overtredingen”.

Zo controleert de milieupolitie heel strikt of men de vuilniszak niet 5 minuten voor het toegestane tijdstip buiten heeft gezet en zijn ze bevoegd om beslag te leggen op crimineel te vroeg uitgezette grijze zakken . Die worden vervolgens door de gemeentelijke milieu-Sherlocks grondig doorzocht op mogelijke aanwijzingen naar de daders zodat die milieuschurken gestraft kunnen worden met een boete.

Ik doe tegenwoordig een dagelijks fietsrondje door Bos & Lommer bij de Haarlemmerweg in mijn lunchpauze en die valt ongeveer samen met de dagelijkse kruistocht van een wisselend ploegje parkeerhyena’s. Het zijn praktisch altijd gastarbeiders van diverse soorten die in slecht Nederlands met elkaar communiceren (“de watter” zei eentje vandaag) zodat ik mij afvraag welke staatswijsheid deze mensen van heinde en ver hierheen heeft gehaald om ze vervolgens van staatswege totaal nutteloos rondjes te laten lopen om Nederlanders met onzinbonnetjes lastig te vallen. Er zitten ook wel wat zielige Nederlanders tussen zodat het geheel bestaat uit een leger geüniformeerde primaten.

Maar goed, de echte gotspe is dat op hun epauletten “parkeerservices” staat terwijl ze alleen maar parkeerbonnetjes uitdelen en dat lijkt mij nou niet echt een felbegeerde “service”. Alsof de belasting “belastingservices” levert aan slachtoffers of de beul “executieservices”, daar trapt toch niemand in.

Overigens ben ik tijdens dat lunchpauzerondje zo’n beetje de enige in heel Bos & Lommer zonder hoofddoekkie en zonder uitkering, ies koeltoerverraikienk. En ik ben er eindelijk achter gekomen wat ons bindt en dat is die uitkering: ik verschaf en zij ontvangen en zo zijn wij één tevreden volk.

15 REACTIES

 1. Ben hier nog geen klaplopers tegengekomen. Mensen ter plaatse werken voor hun centen, en de politie is omkoopbaar. Belastingvrij ondernemen is mogelijk. Wel oppassen voor auto’s die zonder verlichting rondrijden. Tsja, wat een ellende.

 2. 50% van de werknemers levert geen toegevoegde waarde, maar maakt en controleert onnodige wet/regelgeving. Of produceert overbodige prullaria. Zo wordt het geld rondgepompt en heeft iedereen een dak boven het hoofd en 3 maaltijden. Die 16.7 miljoen Nederlanders moeten op welke manier dan ook van de straat gehouden worden, scholing, werk, hobby, luieren enz.

  Zo simpel is het, moeilijker moet je het niet maken. Iedereen tevreden is ook iets waard.

 3. Zeer goed stuk; deze volslagen belachelijke toestanden zijn velen (blijkbaar niet iedereen?) een doorn in het oog. Het terroriseren van de burgers middels deze complete legers van controleurs met pen en bonnenboekje in de aanslag valt dus onder de "normen en waarden" van de misschien wel meest schijnheilige club brokkenpiloten die zich "regering" durven te noemen ooit!!

  Samen met de heksenjacht op auto- en motorrijders (op hun centen althans)zijn dit de hoofdoorzaken van het in snel tempo onleefbaar worden van Nederland. Wat ook uitermate bijdraagt is het volbouwen van de randstad, liefst langs overbelaste wegen als A1,A2 en A27 en het willekeurig neerlegen van talloze verkeersdrempels op de gekste plaatsen zodat zeker wordt gesteld dat we ook op door ons dík betaalde wegen waar controle niet mogelijk en/of niet nodig is, tóch niet behoorlijk kunnen rijden!

  Het niet nadenken over en aangeven ván een mogelijk maximum aantal inwoners in NL is iets wat nog steeds wordt nagelaten terwijl men daar eigenlijk 30 jaar mee had moeten beginnen.

  Het ongelofelijk schaamteloze en brutale van deze regenten is dat ze nog termen als "normen en waarden", "respect" en "vrijheid" in de mond te durven nemen; wanneer zal het Nederlandse volk nu eens massaal naar Den Haag trekken om het binnenhof eens grondig te verbouwen en alle regenten uit hun ivoren torentjes trekken en met pek en veren behandelen!!!

 4. In Alkmaar zijn er meer parkeerwachters dan agenten die bij je komen kijken als je schuur is opengebroken.

  Als je dat gajes (de parkeerwachters) ziet lopen, ontdek je al snel dat je aan één vereiste moet voldoen om in aanmerking te komen: je MOET 80 kilo overgewicht hebben. Die gasten zijn allemaal zo verschrikkelijk dik, dat ze eigenlijk wegenbelasting zouden moeten betalen omdat ze het wegdek kapot stampen. Maar goed (voor hen) dat ik tegen belastingen ben…

 5. Ach ja, Bos en Lommer, maar aan de andere kant staat er ook niet in elke willekeurige buurt op staatsbezit zulke mooie teksten als op deze foto:

  http://img179.imageshack.us

  Alhoewel er bij mij wel de verdenking rust dat de scribent een linkse anarchist is…

 6. Ik kan me voorstellen dat er af en toe opgetreden dient te worden, als de vuilnis buiten op straat ligt, maar geef dan op zijn minst eerst een waarschuwing, is wel zo sportief. Zo werkt dat normaal altijd, alleen de overheid heeft niet het fatsoen daarvoor.

 7. [3] Het niet nadenken over en aangeven ván een mogelijk maximum aantal inwoners in NL is iets wat nog steeds wordt nagelaten terwijl men daar eigenlijk 30 jaar mee had moeten beginnen.
  Jahaa, daar zijn ze na 45 al mee begonnen. Het in toom houden van het volk en ze allemaal dezelfde kant laten opkijken, sterker nog ze zo dom maken dat ze er niet meer tegen ageren, gelukkig dat het nog kan maar met de EU een wordt dat moeilijker Lees: de inburgeringscursus was en is voor Hollanders te moeilijk. Of zijn we dat alweer, voor het gemak vergeten?

 8. Vanmiddag moest ik op de Bos noch Lommerweg wezen en dat van die hoofddoekies klopt inderdaad. Ik dacht even dat ik in de Gazastrook was. Of zou het stadsdeel intussen kleding-boa’s (zo heet dat volk) hebben aangesteld die er op toeziet dat je je kleedt volgens de sharia?

 9. [9] Wel in de buurt hoor! 😉

  Hemelsbreed scheelt het niet eens zoveel. Nou ja, dan waren het toch hippies die op dat beton bekalkt hebben. Helaas!

 10. [11] De sociale afstand tussen de Haarlemmerhouttuinen en de Haarlemmerweg is des te groter. HHT is grachtengordel HW (deels) is 020-Gaza. Wat de graffiti betreft denk ik ook dat het hippies of axiefiguren zijn geweest.

 11. Wladi, leuk stukje. Wordt naar mijn mening één van onze speerpunten.

 12. "Maar goed, de echte gotspe is dat op hun epauletten "parkeerservices" staat terwijl ze alleen maar parkeerbonnetjes uitdelen en dat lijkt mij nou niet echt een felbegeerde "service". Alsof de belasting "belastingservices" levert aan slachtoffers of de beul "executieservices", daar trapt toch niemand in."

  Burgerservicenummer anyone? 🙂 (Schijnt je sofi nummer te zijn.)

Comments are closed.