Dat democratie een volkomen mallotig systeem is blijkt uit het verschijnsel Burgerinitiatief waarmee men een wetsvoorstel op de agenda van de Tweede Kamer kan zetten als dat wordt ondersteund door 40.000 handtekeningen.

Dat 40.000 man dwangwetgeving kunnen aanvragen met de bedoeling die onder dreiging van lichamelijk politiegeweld aan miljoenen anderen op te leggen heet dan het toppunt van democratie te zijn.

Een mooi voorbeeld van de waanzin van dit verschijnsel is het initiatief van twee Friese moeders om de sluitingstijden van de horeca van staatswege gedwongen te vervroegen tot 2:00 uur omdat door de huidige sluitingstijden jongeren steeds later op stap zouden gaan en daardoor nog laat op bed liggen “met alle gevolgen van dien voor het gezins- en verenigingsleven van de volgende dag”.
Socialistische volslagen waanzin want hoe is het gezins- en verenigingsleven van willekeurige jongeren het pakkie-an van miljoenen buitenstaanders geworden die voortaan om twee uur ’s ochtends de kroeg uit moeten omdat enige jongeren anders niet op tijd uit hun nest kunnen komen voor het voetballen ? Ik vermoed dat dit initiatief is ontstaan omdat de bewuste dames het drink- en uitgangsgedrag van hun kinderen niet in de hand hebben en dat nu het probleem van iedereen willen maken.
En: “het zou voor de meeste horecaondernemers juist veel beter worden als het stappen weer naar de avond gaat. Los van alle problemen die het indrinken veroorzaakt in hun eigen bedrijf kan de horecaondernemer zelf ook pas om 6.00 of 8.00 uur op bed. Dit gaat ook ten koste van zijn gezinsleven.” aldus de dames

Weten die ondernemers dan zelf niet wat het beste voor hun bedrijf en hun gezinsleven is en hebben ze staatsdwang nodig om hun belangen in te zien ? En sinds wanneer moeten caféhouders het erg vinden dat er gedronken wordt in hun onderneming ? De dames zijn overduidelijk slachtoffer van 40 jaar socialistische hersenspoeling.

Volgens het Friese duo zijn er ook horecaondernemers die positief reageren op hun voorstellen. ‘Dit juichen wij toe, want het is heel belangrijk dat de beroepsgroep zelf in beweging komt om verandering te bewerkstelligen. Ook de actiegroep krijgt dan meer draagvlak richting de politiek.’

Om dit draagvlak te vergroten roepen ze ondernemers die voor het vervroegen van de openings- en sluitingstijden zijn zich te melden bij info@vroegopstap.nl.

Gekker kan het niet want hier worden horecaondernemers opgeroepen om de staat te verzoeken om hen onder dreiging van zware boetes en lichamelijk politiegeweld te dwingen hun zaak vroeger te sluiten terwijl het ze momenteel geheel vrij staat om dat vrijwillig te doen zodat wederom overduidelijk blijkt dat links denken onherstelbaar hersenletsel veroorzaakt.

25 REACTIES

 1. Dit burgerinitiatief is ook een mooi dooddoenerinitiatief.
  Als burgers iets willen, moeten ze eerst 40.000 handtekeningen verzamelen en dan komt het punt op de AGENDA.
  En dan? Wat denk je dat er gebeurt als er een agendapunt komt dat de politici niet welgevallig is?
  Ach, misschien is het beter dan niets.

 2. [1] ik betoog juist dat dit een monstrositeit is en dat je beter niks kan hebben dan dit omdat een klein groepje fanatici wetgeving kan initieren die aan de rest wordt opgedrongen, uiteraard als die in de kraam van politici van pas komt. Zo zul je genoeg figuren vinden die het eten van vlees willen verbieden, daar haal je gemakkelijk 40.000 handtekeningen mee op. De staat kan dit oppikken om bijvoorbeeld extra belasting op vlees te leggen, om ons te ontmoedigen want wij hebben er immers zelf om gevraagd. Of 40.000 Islamieten die de Sharia willen invoeren, je vindt er zo wel een paar honderdduizend.

 3. iedere kroegbaas wil 365 dagen per jaar 24 uur per etmaal open zijn ( als er handel is natuurlijk ) dat dit niet mag komt omdat anderen bang zijn dat we (ondernemers) wellicht succes zouden hebben en geld verdienen ergens aan, dat mag niet van ze …..

 4. [2] Met dit burgerinitiatief kan je tenminste een ongunstige wet ongedaan maken. Dat kan nu in het geheel niet.
  Trouwens bij het burgerinitiatief hoort toch ook het bindend volksreferendum?
  Dus dat maffe voorstel van die dames wordt door de bevolking gewoon weggestemd.
  Of beperkt dit burgerinitiatief er zich enkel toe om agendapunten in de kamer te kunnen bepalen?
  In dat geval zullen er veel ééntweetjes komen tussen politieke partijen en groepen van hun achterban.

 5. [2] Dank voor het idee. We gaan er zeker wat mee doen, dierenleed is een groot probleem.

 6. [5] Dierenleed? Actiegroep?….daar gaan volgens mij dertien van in een dozijn. Afpersing, bedreiging en kapot maken van mensenlevens daar kom je misschien verder mee….

 7. Wat een simpel en dom lul verhaal.
  In Friesland is het een bekend fenomeen dat allerhande infantiele minderjarige debielen zich in zogenaamde zuipketen voor weinig vol gaan zitten tanken om daarna straal bezopen een horeca gelegenheid te bezoeken om daar dan niet meer dan een (1) consumptie te nuttigen.

  Verdiep je eens in de feiten voordat je gaat lopen raaskallen van Kiel.

 8. Het verhaal is inderdaad dom….en verteld over het wel een wee van de Friezen…met een aanvullend verhaal van jou. Raar volk die Friezen, zeer betuttelend en denken dat ze allemaal bij de politie werken. Dat merk ik al als ik door Friesland rijdt….achterlijk, ondergeschikt burger volk, net als de rest van NL die zich onderwerpt aan de wetten van de overheid, politiek en de bijbel. [7]

 9. [7] nu snap ik het, je bent op je Friese pik getrapt maar het verhaal gaat zuiver om dat burgerinitiatief, een schijndemocratisch instrument waarmee georganiseerde groepen burgers hun privé hobby’s aan anderen kunnen laten opdringen door de staat die vervolgens staatsdwang kan rechtvaardigen met zo’n initiatief, de burgers hadden er immers zelf om gevraagd.
  Dat Friese gedoe is slechts een voorbeeld ter onderbouwing, verder niet. Friezen zijn lief.

 10. [11]Wladi,
  Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen. Ook in Fryslan.

 11. [14] maar dat is precies wat ik bedoel: hier probeert men mensen te dwingen om op andere tijdstippen uit te gaan dan ze zelf willen door weer anderen, café-eigenaren onder dreiging van lichamelijk staatsgeweld te dwingen hun zaken te sluiten op uren die ze niet willen.

  De mensen van vroegop zouden er beter aan doen om de jongeren er van te overtuigen om vrijwillig om 2 uur naar huis te gaan en niet via de staatsmacht hun hobby aan onwilligen op te dringen.

 12. Dat burgerinitiatief-gedoe lijkt mij sowieso tijdverspilling. In dit voorbeeld:

  Die moeders verzamelen handtekeningen. Die kroegbazen horen dat en verzamelen ook handtekeningen. Dan staat het 40.000 tegen 40.000 en dan? Doorgaan totdat je erbij neervalt?

  Trouwens als er nu een burgerpetitie op internet wordt ingeleverd bij de overheid, tégen de maatregelen van de overheid zelf, wordt er al helemaal niets mee gedaan, omdat het de heren niet uitkomt.

  Het is zoiets als een referendum houden. Ook al stemt de bevolking NEE
  … het maakt totáál geen indruk.

 13. Wordt Trots op Nederland straks niet niet één grote dwangwetgevings partij, sorry, beweging? 40.000 zotten of meer hebben een bepaalde mening, uiten die op de RitaWiki en hups, wetsvoorstel?

 14. [17]
  Precies, of hoe menig libertarier zijn heil ziet in Geert of Rita.

  Van hetzelfde laken en pak.

  (wederom tig maal -Connect Error-, gaat goed hier.)

 15. [15]
  Het zijn overgens die cafe-eigenaren zelf die pleiten voor vervroegt bezoek van hun horeca gelegenheid immers, tussen 20.00 en 02.00 uur valt meer te verdienen dan tussen 01.00 en 03.00 uur.

  Dat dankzij orthodox christelijk gespuis "tieners" gedwongen worden zichzelf vol te zuipen in zuipketen staat buiten kijf.

  En dat heeft geen ene zak met Fryslan of haar inwoners te maken.

 16. [19]
  Vergeten, neem op zondag eens een kijkje in een willekeurige autobox op Urk, Flevoland.

 17. Gewoon van de gereformeerde kerk een kroeg maken, dan is bidden en zuipen om het even……wel oppassen natuurlijk dat de kerk niet al is omgedoopt tot moskee. Misschien moeten er gewoon meer moskeeën komen, dan verdwijnt vanzelf de zuipende jeugd en hun slabbediwatski ouders krijgen een schop in het platte bleke kontje….De islam weet wel raad met dit soort ongecontroleerde jongeren en slappe ouders….Och, de islam heeft natuurlijk ook zijn voordelen….

 18. Och, vroeger….toen was het gewoon gezellig thuis, vrienden konden gewoon langskomen, en dan kregen ze gewoon een pilsje van pa.
  Daarna na de discotheek, en om twee uur moest je thuis zijn. Om die tijd ging namelijk de deur thuis op slot, met de sleutel aan de binnenkant (en de stekker uit de deurbel, daar was over nagedacht).

  Moeders had nog wel een matrasje met slaapzak in de schuur gelegd, de schat.

  Voortaan dus gewoon om 2 uur thuis gekomen. Zo moeilijk is dat opvoeden helemaal niet. Dat het later toch misging, tja….

 19. [23]
  Ja Kim, vroeger schonk de kroegbaas niet meer als hij dacht dat je te veel gezopen had (subjectief, daar volgens hem, dat dan wel weer, maar er was geen "noodzaak" voor hem om door te tanken).
  Thans moet diezelfde kroegbaas dankzij allerhande overheids bemoeienissen (uit orthodoxe kringen) minimaal 3 pleuro voor een lauw pilsje vangen om tussen 01.00 en 03.00 uur uit de rooie cijfers te kunnen blijven.

  Wladimir mist daarom mijns inziens in deze een belangrijk punt.

Comments are closed.