Ierse boeren dreigen NEE te stemmen als de EU de importbelasting op zuivel en vlees uit Brazilië gaat verlagen.

Dit NEE stemmen is een bijzonder lofwaardige actie omdat het mogelijk de redding van Europa van dit verdrag kan betekenen.

Al is het jammer dat de boeren dat om verkeerde redenen doen.

De Eurocommissaris Peter Mandelson wil in verband met onderhandelingen met de Wereldhandelsorganisatie de EU invoerrechten verlagen *). Maar de Ierse boeren willen liever de concurrentie niet moeilijker maken, en hun hoge prijzen handhaven. De consument betaalt wel!

Als je dit begrijpt, dan zie je ook dat deze boerenweerstand om de verkeerde reden is. Overheden die jou gunsten verlenen ten koste van anderen, zullen ook anderen gunsten verlenen ten koste van jou!

De EU vreest die NEE-stem van de Ierse boeren, want dan zou het hele spel vreselijk verstoord en minimaal kunnen worden afgeremd. Mandelson heeft daarom instructie gekregen zich verre van de pers te houden en er niets over te zeggen tot 12 juni. Dan is het referendum. Na 12 juni kan de EU dan toch wel gewoon doen wat ze in hun hoofd hebben.

Dezelfde tactiek die Balkenenden en zijn trawanten voeren in Nederland. Vooral niet praten over dat verraad (Verdrag noemt hij het). Houd het volk dom of minstens slapende. Zolang ze slapen hoeft hij ook geen leugens meer te vertellen.
Ook de media volgen deze Balkenende instructie. In het algemeen willen die niets doen wat Jan Peter onwelgevallig is.

Als het volk wakker wordt door de mededeling dat het verraad geratificeerd is, kan het er heel moeilijk nog wat tegen doen. Dan zitten ze in de fuik.
————————————————
*) Zie NRC www.nrc.nl/europa/article10…

2 REACTIES

  1. Als die Ierse boeren slim zijn maken ze flink wat stampij waarbij je handhaving van die beperkingen voor Brazilië inzet maakt van je stem voor of tegen de ratificatie.
    De EUSSR geven je dat voordeeltje verlopig wel kado.
    Daarna in het stemhokje gewoon TEGEN de EU stemmen. Als je geluk hebt wordt EU verdrag (door de Ieren althans) verworpen.
    Als je pech hebt gaat het wel door en worden die handelsbeperkingen alsnog afgebouwd.
    Als ze je proberen te naaien moet je ze altijd een slag voor zijn.

Comments are closed.