Een trouwe lezer stuurde ons het volgende bericht:

We hadden weliswaar nog geen kans (tijd) om het te checken, maar we vinden het zo karakteristiek, en zo belangrijk, dat we het u toch snel laten weten.

Vooral omdat het precies weergeeft wat er in de EU (ook met wel gecheckte onderwerpen) plaats vindt.

“EU vernietigt Wet Openbaarheid Bestuur
Voor alle politici die de mond vol hebben over transparantie.

As we speak wordt de klamme deken, die doofpot heet, weer ietsje verder over Europa getrokken. Een werkgroep van de Europese Commissie heeft besloten dat de voor hen hoogst irritante Wet Openbaarheid van Bestuur op de schop moet.
Blijkbaar is het de ambtenaren in Brussel een doorn in het oog dat burgers zomaar inzage kunnen eisen in allerlei overheidsdocumenten waar ze recht op hebben.

Het is de bedoeling dat in de toekomst alleen nog maar gericht op bepaalde documenten gezocht mag worden. Op die manier is het onmogelijk om per toeval – wij noemen maar een voorbeeld – te ontdekken dat Paul Rosenmöller als voorzitter van een multiculticlubje en dankzij diverse TV-schnabbels meer vangt dan Jan Peter Balkenende.

Deze week is het concept besproken in de Raad van Ministers dus de kerverse Cover Up Richtlijn zal er wel eerdaags ongezien doorheen gejast worden. Komt geen Europees of Nationaal parlement aan te pas. Net als bij de houd-uw-bek-richtlijn, de wij-luisteren-toch- niet-naar-u-richtlijn en de wat-kan-ons-uw-pathetische-rotleventje nou- verrotten-richtlijn. Europa. Best wel ondemocratisch…”

Natuurlijk heeft de EU, beter nog de EEG, een aantal voordelen.
Maar moeten we daarom de veel grotere politieke nadelen die onze “leiders” voor ons verbergen, maar slikken?
Terwijl we weten dat ze er zijn?

Op het bedrog van Balkenende en trawanten kan nooit zegen rusten. U kunt NU (misschien) het tij nog keren.
Maar als u het niet probeert, kunt u de ellendet straks alleen maar aan uzelf verwijten.

12 REACTIES

 1. Het originele artikel staat hier. http://www.geenstijl.nl/mt/

  Overigens meldt dezelfde website dat cartoonist Gregorius Nekschot is opgepakt voor ‘misdunk’. Welkom in de echte DDR anno 2008.

  De precieze reden is nog niet bekend gemaakt. Ik gok er op dat het openbaar ministerie het heldhaftiger vind om een cartoonist op te pakken die de spot drijft met de officiele dogma’s; dan dat men het aandurft om imams op te pakken die openlijk oproepen tot moord.

 2. Ik besteed geen MINUUT van mijn kostbare tijd aan protesten, anders dan op deze site. Daarentegen wordt het stof van de koffers afgehaald. Nog even en weggaan kan niet meer, houdt er maar vast rekening mee.

  Dat ze kapot mogen vallen, politici.

 3. Je hebt hem goed door, maar waarom nog zo mild?

  "Laat de zieke geest van de politici het fysieke lichaam aantasten en dat ze tot de laatste draad mogen rotten!" Dat klinkt volgens mij beter en lijkt ook wel een beetje op de verwensingen die onze medebewoners de kamelendrijvers gebruiken….past gewoon meer bij deze tijd. [4]

 4. De Raad van Ministers, met NL in dit geval waarschijnlijk vertegenwoordigd door ministers van Binnenlandse Zaken en Jusititie, i.c. Mevr. Ter Dorst en Mr. Hirsch Ballin.

  Ter Dorst staat garant voor doorlopende politiecontroles en duurzame massale data-opslag en Hirsch Ballin voor het gewelddadig oppakken en vasthouden van gedachte-criminelen of denk-delinquenten.

 5. Kunnen de mensen die weggaan vanwege "de overheid" even aan mij vertellen waar het dan beter is? Ik heb echt medelijden met iedereen die de dupe is van de EU. Heel zielig.

 6. Walgelijk anti-EU artikel. De EU doet zoveel goeds voor Europa, kijk alleen al naar de economische beschermingen die het biedt en de mogelijkheden voor andere Europese landen (zoals Roemenie, Tsjechie, etc) om zich te ontwikkelen. Je kan de hele wereld niet welvarend maken, maar je kan wel op een kleinere schaal het doen, zoals de EU nu met nagenoeg heel Europa doet, om van daar uit ook de rest van de wereld te stimuleren. Lang leve de EU en de economische ontwikkeling van Europa!

 7. [10]
  Welkom Pieter Waalborg.
  Nederlanders wordt schromelijk tekort gedaan, als het gaat om objectieve informatievoorziening over de EU/EG. Helaas behoort u kennelijk ook tot de groep slecht- of niet-geinformeerde Nederlanders. Dat is u absoluut niet kwalijk te nemen, maar vele van onze media, die hun democratische taak niet behoorlijk uitoefenen, juist wel.

  Maar u kunt er wat uzelf betreft iets aan doen:

  -Voor een lezervriendelijke versie van het Lissabon Verdrag en vele andere belangrijke onderwerpen klikt u op:
  http://indemgroup.org/

  -Of klik voor (Nederlands- en Engelstalige) informatie en commentaar bijvoorbeeld op (ook te vinden onder het tabje Links):
  http://www.free-europe.org/

  -Verder commentaar in de rechter kolom hiernaast onder:
  Gerelateerde artikelen,
  Topics.

  -Of bezoek een van de vele andere informatieve websteks, zoals
  http://www.bonde.com/
  http://www.libertarian.nl/N
  http://www.eurosceptic.com/

  Veel succes,
  We zien u graag terug !

 8. [10]

  Wat is er zo walgelijk aan dit artikel als ik vragen mag?? Ben je het er mee eens dat de inzage in overheidsdocumenten drastisch beperkt wordt waardoor de controle op de handel en wandel van de politieke EUSSR elite bijna onmogelijk wordt?
  Of mag je van jouw úberhaupt geen kritiek hebben op deze nieuwe politieke superstaat?

Comments are closed.